De Ziua Mondială a Şahului, concurs Ziarul de Sport, în parteneriat cu Editura Neverland

Autor: Nicolae Comănescu

Ziua Mondială a Șahului este sărbătorită anual pe 20 iulie, dată pe care a fost fondată Federația Internațională a Șahului, în anul 1924.

Puteți câștiga un exemplar al cărții „Morala Șahului”, de Bogdan Ionescu, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook Ziarul de Sport, organizat în parteneriat cu Editura Neverland. Detalii, aici.

Cartea a fost apreciată de mai multe figuri autohtone, cunoscute în lumea șahului. Redăm mai jos câteva mărturii:
„Etica șahistă, punct de plecare și de final în partida de șah, marcată atât de frumos prin nelipsita strângere de mână, este un element esențial și definitoriu al sportului minții surprins cu finețe în rândurile acestei cărți”. (Ciprian Nanu, Mare Maestru Internațional)

„Este un privilegiu pentru familia șahistă când cineva dintre ai noștri, care a obținut rezultate remarcabile în alt domeniu decât șahul, decide să publice o carte despre șah dintr-o altă perspectivă decât cea cu care suntem obișnuiți, a unui antrenor sau jucător de performanță. Citind lucrarea avocatului «de performanță», vom descoperi multe sfaturi utile despre moralitate, etică, disciplină, care ne ajută să devenim oameni mai buni, folosind calitățile pe care șahul ni le dezvoltă. Desigur, paralela dintre șah și viață este ilustrată și printr-o consistentă colecție de partide de șah bine alese, ceea ce face ca lectura să fie deosebit de plăcută”. (Alin Berescu, Mare Maestru Internațional)

„Noi, șahiștii pasionați, căutăm adesea să înțelegem lumea prin prisma sportului care ne-a format. Autorul acestei cărți – un bun jucător de șah, iar în același timp un avocat reputat – ne prezintă cum se regăsesc în șah valori precum etica, moralitatea și ne învață cum să «mutăm» mai bine atât în șah, cât și în viață”. (Tiberiu Georgescu, Mare Maestru Internațional)

„Pentru un șahist pierderea unei partide poate fi o adevărată catastrofă. Mai ales dacă era câștigat. Pe cealaltă parte, o victorie meritată ne poate transforma în zei pe pământ, măcar pentru o rundă. O zi normală la serviciu poate genera emoții puternice felurite, astfel că nu e prea ușor să ne păstrăm calmul și răbdarea în timpul unui turneu. Găsirea unor repere morale, a unor exemple de urmat ne pot asigura însă o linie de plutire între lumea șahului și cea din afara fenomenului, numită de unii cea reală. Consider că un șahist veritabil trebuie să aibă standarde morale și principii, să se poată integra în orice colectivitate, să poată fi un membru în societate! Personal, antrenez caractere nu doar șahiști”. (Vlad Jianu, Mare Maestru Internațional)

Volumul poate fi comandat la preț special din librăria online a Editurii Neverland.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Mai 2024

Nikola Jokic se alătură granzilor din istoria NBA după al treilea titlu de MVP

 Cu toate că Jokic a strălucit individual, echipa Denver Nuggets are probleme în semifinala Conferinței de Vest.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

 Mălina Călugăreanu a reușit să se califice pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Autor: Nicolae Comănescu / 26 Apr. 2024

Cum reduci colesterolul cu ajutorul activităților sportive

 Activitatea fizică regulată este de multă vreme promovată ca o piatră de temelie a unui stil de viață sănătos.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Iun. 2024

Condamnare istorică pentru rasism în fotbalul spaniol. Se poate și la noi ?

 Trei fani ai Valenciei au fost condamnați la închisoare.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Iun. 2024

Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

 Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP.

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec.