Tinerii cu potențial sportiv din România pot aplica pentru finanțare la a 18-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor

Autor: Nicolae Comănescu

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au dat startul înscrierilor pentru o nouă ediţie a Programului MOL de promovare a talentelor. Acest poiect oferă anual sprijin financiar tinerilor sportivi cu rezultate foarte bune.

Finanțarea se face în urma unui concurs de proiecte, la care cei cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani se pot înscrie până pe data de 15 iunie inclusiv.

Astfel, copiii și tinerii pot obţine sprijin financiar pentru a-şi achiziţiona materiale, echipament sportiv, instrumente muzicale sau pentru a susţine cheltuielile de deplasare la concursuri, festivaluri sau în cantonamente.

Programul MOL de promovare a talentelor este derulat anual, încă din 2006, iar de atunci peste 3000 de tineri talentaţi au fost sprijiniți financiar cu peste 6 milioane de lei. Aceştia au folosit bugetul pe care l-au primit pentru acţiunile menite să îi ajute să progreseze în cariera sportivă.

Cei interesaţi pot depune proiectele online pe site-ul Fundaţiei Pentru Comunitate până pe data de 15 iunie 2023 inclusiv. Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât şi pentru echipe sportive. Solicitările de finanţare trebuie să conţină descrierea rezultatelor solicitanţilor, recomandările profesorilor şi antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor şi bugetul necesar pentru realizarea acestora.

Fondul total de sponsorizare alocat ediţiei 2023 este de 560.000 de lei. Tinerii de peste 18 ani, care au obţinut finanţare în anii anteriori, sunt invitaţi să se înscrie într-o categorie specială, destinată lor.

"Le recomandăm tinerilor să înceapă cât mai repede procedura de înscriere, care este simplă, şi să aloce timp suficient şi pentru documentele opţionale, care pot constitui avantaj. Atât realizările din ultimii doi ani, cât şi scopul pe care doresc să-l atingă în perioada următoare, pentru care solicită finanţarea, trebuie explicate foarte clar. Cei interesaţi găsesc toate informaţiile necesare înscrierii pe website-ul Fundaţiei şi ne pot contacta pe tot parcursul perioadei de înscriere, inclusiv în grupul de Facebook al Programului, unde pot împărtăşi şi experienţa," a declarat Andras Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate. 

Juriul care va analiza dosarele depuse este compus din: Violeta Beclea-Szekley (fostă atletă), Narcisa Lecușanu (fostă handbalistă), Adrian Rădulescu (antrenor înot), Marian Ursescu (jurnalist), Loredana Dinu (fostă scrimeră) și Pompiliu-Nicolae Constantin (istoric sportiv).

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 20 Apr. 2024

Scrima masculină românească are viitor. Echipa de sabie juniori este vicecampioană mondială

 România este campioana europeană en-titre la sabie masculin juniori. 

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Oct. 2023

Cartea "Forţa femeilor în sport", un volum care poate inspira tinerele generații

 Muzeul Sportului din Capitală a găzduit lansarea volumului "Forţa femeilor în sport".

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mai 2023

Emilia Corbu, campioană națională la floretă

 Sala ''Ana Pascu'' din Bucureşti a găzduit proba individuală feminină a Campionatului Naţional de floretă.

Ştiri recente:

Autor: Mihai Constantin / 24 Apr. 2024

Unirea Slobozia, promovare istorică în Superligă

 A fost o seară plină de emoții și determinare la Mioveni, unde echipa Unirea Slobozia a făcut pasul spre culmile fotbalului românesc.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Apr. 2024

CSM Constanța, noua forță a baschetului feminin românesc

 Baschetul feminin din România a avut de-a lungul timpului câteva echipe care au dominat pentru ani buni competiția internă.

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 23 Apr. 2024

Istvan Kovacs și calitățile care l-au dus la EURO 2024

 Comisia de Arbitri UEFA a dezvăluit lista oficialilor care vor conduce meciurile Campionatului European 2024.