FOTO / Legende ale sportului alături de ceasuri legendare la sediul Albini Prassa din București

Autor: Pompiliu Constantin

În cadrul Romanian Design Week, cel mai mare festival care promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, a fost inclus un eveniment care a adus laolaltă două lumi fascinante, cea a sportului și cea a ceasurilor. Iubitorii de ceasuri s-au intersectat cu foștii sportivi, pentru care ceasul a fost parte din regulile jocului.

Gazda evenimentului a fost Maison Albini Prassa, un spațiu elegant, într-o zonă liniștită a Capitalei, în care ceasurile își găsesc cel mai bun mediu pentru a fi admirate și cumpărate, pe strada Belgrad, nr. 12, din București. Paharul de vin care i-a însoțit pe invitați de la intrare a dat dezlegare la dezbateri și observații cu privire la exponantele prețioase.

Asta pentru că evenimentul a prilejuit lansarea expoziției „Connecting Horology - Past & Future!”, care prezintă in premieră cea mai mare colecție de ceasuri Art Deco americane din Europa, precum și lumea magică lui Xavier Dietlin, cel mai inovator creator de soluții interactive pentru ceasuri de lux. 

Xavier Dietlin este elvețian, fost fotbalist în echipa națională, dar care a abandonat o carieră ce putea fi remarcabilă din cauza unei accidentări și s-a dedicat lumii orologiilor. Un interviu exclusiv cu el veți putea citi în zilele viitoare. Oaspeții au putut admira câteva dintre creațiile sale, dar au forfotit prin fiecare cameră a locației capitvați și de alte ceasuri cu istorie și identitate.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat și mulți foști sportivi de nivel înalt, precum Alina Dumitru, Narcisa Lecușanu, Ionel Dănciulescu, Răzvan Raț, Victor Hănescu sau Marian Drăgulescu.

Gazda serii a fost Ion Schiau, proprietarul Albini Prassa, o figură jovială, cu o experiență lungă în industria orologeriei, practică însușită în anii petrecuți în Elveția. Alături de el Valentin Popescu, om de marketing sportiv, ale cărui conexiuni au făcut ca acest eveniment să devină vizibil și atrăgător. 

Ceasurile și sportul au fost subiectele predilecte ale discuțiilor, iar Albini Prassa, companie întemeiată în 2004 în România, își propune să susțină sportul, fiind deja prezentă în parteneriate cu discipline precum baschetul, hocheiul, ciclismul, rugbyul și motosportul.

Partenerii internaționali reprezentați de Albini Prassa sunt branduri precum Tissot, Bomberg, Louis Erard, ZRC, Laurent Ferrier, Urwerk și Bulgari, care au activitate vizibilă și în spațiul sportiv, acolo unde timpul este vital, face parte din regulile jocului.

Așadar, dacă sunteți iubitori de ceasuri sau arhitectură, merită să vizitați casa Albini Prassa pentru expoziția amintită, disponibilă publicului până pe 27 mai in intervalul orar 12-18. 

Poate te interesează şi:

Autor: Pompiliu Constantin / 26 Mai 2023

Interviu cu Xavier Dietlin, fost fotbalist în naționala Elveției, devenit designer în industria ceasurilor: Accidentarea m-a salvat de fotbal

 Elvețianul este considerat o figură inovatoare în domeniul orologeriei, însă puțini știu despre el că  a jucat fotbal profesionist.

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2023

Cristian Iosep traversează Europa pe bicicletă și vinde kilometri celor care vor să-i afle provocările

Cristian Iosep este un ciclist amator, care își propune să traverseze Europa pe două roți.

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2023

ANALIZĂ / Observații după victoria lui Inter cu AC Milan din Liga Campionilor

 Inter Milano a făcut un pas uriaș pentru a juca prima finală de Liga Campionilor după mai bine de un deceniu.

Ştiri recente:

Autor: Dan Voinea / 30 Mai 2023

Încă o româncă eliminată în primul tur la Paris

 Cîrstea a cedat în trei seturi în fața unei jucătoare mai slab clasată.

Autor: Dan Voinea / 29 Mai 2023

Mesajul politic transmis de Djokovic pe arena Philippe Chatrier după calificarea în turul secund la Roland Garros

Tensiunile dintre Kosovo și Serbia au luat amploare în ultima perioadă.

 

 
Autor: Nicolae Comănescu / 29 Mai 2023

Mutări în Liga 1: Rapid l-a adus pe Oaidă de la FCSB. CSU Craiova renunță la Mitrea

 Liga 1 s-a încheiat, iar câteva dintre echipele implicate în play-off au început deja să facă schimbări în loturile de jucători.