Autor: Pompiliu Constantin
În cadrul Romanian Design Week, cel mai mare festival care promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, a fost inclus un eveniment care a adus laolaltă două lumi fascinante, cea a sportului și cea a ceasurilor. Iubitorii de ceasuri s-au intersectat cu foștii sportivi, pentru care ceasul a fost parte din regulile jocului.
Gazda evenimentului a fost Maison Albini Prassa, un spațiu elegant, într-o zonă liniștită a Capitalei, în care ceasurile își găsesc cel mai bun mediu pentru a fi admirate și cumpărate, pe strada Belgrad, nr. 12, din București. Paharul de vin care i-a însoțit pe invitați de la intrare a dat dezlegare la dezbateri și observații cu privire la exponantele prețioase.
Asta pentru că evenimentul a prilejuit lansarea expoziției „Connecting Horology - Past & Future!”, care prezintă in premieră cea mai mare colecție de ceasuri Art Deco americane din Europa, precum și lumea magică lui Xavier Dietlin, cel mai inovator creator de soluții interactive pentru ceasuri de lux.
Xavier Dietlin este elvețian, fost fotbalist în echipa națională, dar care a abandonat o carieră ce putea fi remarcabilă din cauza unei accidentări și s-a dedicat lumii orologiilor. Un interviu exclusiv cu el veți putea citi în zilele viitoare. Oaspeții au putut admira câteva dintre creațiile sale, dar au forfotit prin fiecare cameră a locației capitvați și de alte ceasuri cu istorie și identitate.
Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat și mulți foști sportivi de nivel înalt, precum Alina Dumitru, Narcisa Lecușanu, Ionel Dănciulescu, Răzvan Raț, Victor Hănescu sau Marian Drăgulescu.
Gazda serii a fost Ion Schiau, proprietarul Albini Prassa, o figură jovială, cu o experiență lungă în industria orologeriei, practică însușită în anii petrecuți în Elveția. Alături de el Valentin Popescu, om de marketing sportiv, ale cărui conexiuni au făcut ca acest eveniment să devină vizibil și atrăgător.
Ceasurile și sportul au fost subiectele predilecte ale discuțiilor, iar Albini Prassa, companie întemeiată în 2004 în România, își propune să susțină sportul, fiind deja prezentă în parteneriate cu discipline precum baschetul, hocheiul, ciclismul, rugbyul și motosportul.
Partenerii internaționali reprezentați de Albini Prassa sunt branduri precum Tissot, Bomberg, Louis Erard, ZRC, Laurent Ferrier, Urwerk și Bulgari, care au activitate vizibilă și în spațiul sportiv, acolo unde timpul este vital, face parte din regulile jocului.
Așadar, dacă sunteți iubitori de ceasuri sau arhitectură, merită să vizitați casa Albini Prassa pentru expoziția amintită, disponibilă publicului până pe 27 mai in intervalul orar 12-18.
ceștia au militat pentru un vot împotriva extremismului. Ce înseamnă opinia lor și cât de importantă este ea ?
La fiecare turneu final există o echipă de la care există mari așteptări, dar care dezamăgește.
Aproape 100 000 de fani români au asistat de pe stadion la meciurile echipei noastre naționale la Campionatul European.
David Popovici continuă să inspire o generație întreagă de tineri români, nu doar prin performanțele sale sportive, dar și prin mesajul său de a încuraja mișcarea și sportul ca stil de viață sănătos.
Biles s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.
David Popovici a adus a zecea medalie pentru România la înot în competițiile olimpice.