FOTO / Legende ale sportului alături de ceasuri legendare la sediul Albini Prassa din București

Autor: Pompiliu Constantin

În cadrul Romanian Design Week, cel mai mare festival care promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, a fost inclus un eveniment care a adus laolaltă două lumi fascinante, cea a sportului și cea a ceasurilor. Iubitorii de ceasuri s-au intersectat cu foștii sportivi, pentru care ceasul a fost parte din regulile jocului.

Gazda evenimentului a fost Maison Albini Prassa, un spațiu elegant, într-o zonă liniștită a Capitalei, în care ceasurile își găsesc cel mai bun mediu pentru a fi admirate și cumpărate, pe strada Belgrad, nr. 12, din București. Paharul de vin care i-a însoțit pe invitați de la intrare a dat dezlegare la dezbateri și observații cu privire la exponantele prețioase.

Asta pentru că evenimentul a prilejuit lansarea expoziției „Connecting Horology - Past & Future!”, care prezintă in premieră cea mai mare colecție de ceasuri Art Deco americane din Europa, precum și lumea magică lui Xavier Dietlin, cel mai inovator creator de soluții interactive pentru ceasuri de lux. 

Xavier Dietlin este elvețian, fost fotbalist în echipa națională, dar care a abandonat o carieră ce putea fi remarcabilă din cauza unei accidentări și s-a dedicat lumii orologiilor. Un interviu exclusiv cu el veți putea citi în zilele viitoare. Oaspeții au putut admira câteva dintre creațiile sale, dar au forfotit prin fiecare cameră a locației capitvați și de alte ceasuri cu istorie și identitate.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat și mulți foști sportivi de nivel înalt, precum Alina Dumitru, Narcisa Lecușanu, Ionel Dănciulescu, Răzvan Raț, Victor Hănescu sau Marian Drăgulescu.

Gazda serii a fost Ion Schiau, proprietarul Albini Prassa, o figură jovială, cu o experiență lungă în industria orologeriei, practică însușită în anii petrecuți în Elveția. Alături de el Valentin Popescu, om de marketing sportiv, ale cărui conexiuni au făcut ca acest eveniment să devină vizibil și atrăgător. 

Ceasurile și sportul au fost subiectele predilecte ale discuțiilor, iar Albini Prassa, companie întemeiată în 2004 în România, își propune să susțină sportul, fiind deja prezentă în parteneriate cu discipline precum baschetul, hocheiul, ciclismul, rugbyul și motosportul.

Partenerii internaționali reprezentați de Albini Prassa sunt branduri precum Tissot, Bomberg, Louis Erard, ZRC, Laurent Ferrier, Urwerk și Bulgari, care au activitate vizibilă și în spațiul sportiv, acolo unde timpul este vital, face parte din regulile jocului.

Așadar, dacă sunteți iubitori de ceasuri sau arhitectură, merită să vizitați casa Albini Prassa pentru expoziția amintită, disponibilă publicului până pe 27 mai in intervalul orar 12-18. 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comanescu / 24 Feb. 2024

Moștenirea sumo-ului în pericol. Ce spune scandalul Hakuseiho despre acest sport

 În lumea serenă a sumo-ului, unde onoarea și tradiția domină, o știre surprinzătoare a făcut înconjurul lumii.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Feb. 2024

VIDEO / Din toată inima pentru Team Romania, melodia care-i va impulsiona pe sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris

 Trupa Voltaj aduce o notă de inspirație și susținere pentru sportivii calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Autor: Nicolae Comanescu / 21 Feb. 2024

Skills4Coach, un proiect european care își propune să dezvolte abilitățile antrenorilor, va fi implementat și în România prin UNEFS

 Mai multe instituții academice, printre care și Universitatea Națională de educație Fizică și Sport din București (UNEFS), au colaborat în ultimii ani într-un proiect european pentru a dezvolta abilitățile antrenorilor. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Editorial / Cazul Edvard Novak readuce în discuție coșmarul cicliștilor: traficul auto și șoferii neglijenți

 Cazul ciclistului de 20 de ani readuce în discuție modul în care se respectă regulile de circulație într-o țară aglomerată de mașini și cu o adâncă lipsă de respectare a regulilor rutiere, cum este România.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Analiză / Copiii lui Klopp peste blazata Chelsea. Liverpool a câștigat Carabao Cup

 În urma triumfului dramatic al lui Liverpool în finala Carabao Cup împotriva lui Chelsea, toată lumea a elogiat echipa tânără trimisă de Jurgen Klopp pe teren, în contrast cu fotbaliștii de sute de milioane de euro ai lui Chelsea.