A cincea medalie de aur la Campionatele Naționale. Covaliu confirmă că Popovici e primul român calificat la JO de la Paris

Autor: Dan Voinea

Competiție omologată de FINA, Campionatele Naționale de Natație găzduite de Otopeni reprezintă și criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris. În proba de 100 de metri liber, baremul impus de forul internațional este de 48,34 secunde.

Iar David Popovici a reușit un timp de 47,61 în finala de sâmbătă. A cincea medalie de aur la Naționale a coincis, așadar, și cu îndeplinirea baremului pentru Jocurile Olimpice. ''Mi-am propus să fac baremul chiar de astăzi, dar am zis că nu e nicio grabă. Asta e frumos, când nu îți dorești ceva cu orice preț, reușești. La orice competiție, eu și antrenorul meu ne propunem să fim ignoranți față de limite. Mă bucur că am obținut biletul pentru Jocurile Olimpice'', a declarat sportivul legitimat la CS Dinamo.

Popovici e primul român calificat oficial la JO, chiar dacă înaintea lui a făcut baremul și Delvine Relin Meringor, o atletă română de origine kenyană care participă în proba de maraton. Meringor nu are încă dreptul de a reprezenta România, fapt confirmat de președintele COSR. ''Nu este nicio dilemă, David este primul sportiv român calificat la JO. Facem toate demersurile ca și Delvine Relin Meringor să primească de la Federația Internațională dreptul de a concura. Mai sunt proceduri în curs de derulare'', a explicat Mihai Covaliu.

Președintele Federației de Natație, Camelia Potec, a mulțumit publicului prezent la întrecerile de la Otopeni.'' Ne bucurăm că au fost aproape 1000 de spectatori în tribune. Avem primul sportiv calificat la Jocurile Olimpice, e un vis devenit realitate. Sportivii noștri au avut șansa să se califice acasă, într-o competiție omologată'', a declarat Potec. Duminică, Popovici își mai poate trece în cont o medalie, în proba de 100 de metri fluture.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Mai 2024

Nikola Jokic se alătură granzilor din istoria NBA după al treilea titlu de MVP

 Cu toate că Jokic a strălucit individual, echipa Denver Nuggets are probleme în semifinala Conferinței de Vest.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

 Mălina Călugăreanu a reușit să se califice pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Autor: Nicolae Comănescu / 26 Apr. 2024

Cum reduci colesterolul cu ajutorul activităților sportive

 Activitatea fizică regulată este de multă vreme promovată ca o piatră de temelie a unui stil de viață sănătos.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec. 

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2024

Rețeta pentru promovarea lui Como în Serie A: mulți bani, Fabregas și Henry

 După o absență de 21 de ani, Como a revenit în Serie A.

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mai 2024

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălina Axente, calificate la Jocurile Olimpice de la Paris

 România își consolidează prezența la Jocurile Olimpice în concursul de lupte.