SPECIAL / Summer McIntosh, noul fenomen al înotului mondial. Canadianca bate record după record

Autor: Nicolae Comănescu

Ceea ce este David Popovici pentru înotul masculin a devenit canadianca Summer McIntosh pentru înotul feminin.

Sportiva în vârstă de 16 ani este un fenomen și bate record după record în ultimele luni. Deja în ultima săptămână a corectat două performanțe pe care specialiștii nu le vedeau demolate atât de repede.

Summer McIntosh a doborât recordul mondial în proba de 400 m mixt, la Toronto, la cinci zile după ce doborâse recordul la 400 m liber.

Dubla campioană mondială en titre pe distanţa de 200 m fluture a parcurs distanţa în 4 min. 25 sec. 87 sutimi în cadrul selecţiilor canadiene pentru Campionatele Mondiale de Fukuoka (14-30 iulie).

Ea a îmbunătăţit cu aproape cu 49 de sutimi fosta performanţă mondială, care aparţinea unguroaicei Katinka Hosszu de la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 - 4 min. 26 sec. 36 sutimi.

Cu o lejeritate debordantă, sportiva nu s-a arătat marcată de ceea ce a realizat în ultimele zile.

"De-a lungul carierei mele, nu am avut cu adevărat anumite așteptări pe care să mi le fixez, pentru că simt că sunt multe necunoscute. Nu știi cu adevărat unde vei ajunge și nu poți decât să visezi la ceea ce vrei să realizezi, mai degrabă decât la ceea ce vei fi capabil să faci. Așadar, mă gândeam mai mult la procesul de a munci din greu, așa cum am făcut-o de-a lungul carierei mele, și de a continua cu mici obiective pe parcursul sezonului. Și, evident, nu m-am gândit că voi ajunge unde am ajuns în sezonul trecut. Nu am crezut că mă voi îmbunătăți atât de mult, dar mă bucur de aceste rezultate”, a declarat Summer McIntosh pentru Swim Swam în contextul acestor performanțe.

Întrebată cum crede că o vor schimba aceste performanțe, canadianca a răspuns:

"Cred că voi rămâne aceeași persoană. Nu cred că m-a schimbat cu adevărat, pentru că, până la urmă, este doar un joc. Este doar un sport. Este doar un fel de distracție pe care am început-o când aveam 7 ani, ca o activitate în afara școlii. Dar, evident, este foarte important să obții o medalie de aur la nivel mondial. Dar nu cred că acest lucru ar trebui să schimbe vreodată un atlet, pentru că este doar faptul că ești cel mai bun în acea zi și nu înseamnă că vei fi cel mai bun în viitor sau orice altceva. Așadar, cred că trebuie să rămâi cu picioarele pe pământ atunci când vine vorba de astfel de lucruri și să realizezi că trebuie să te feliciți pentru ceea ce ai reușit să faci, dar nu trebuie să lași ca acest lucru să te schimbe în interior”, a explicat Summer McIntosh.

Poate te interesează şi:

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

Halep a ajns pe locul 574 în clasamentul live WTA!

După US Open 2023, Simona va ieși din ierarhia mondială.

Autor: Dan Voinea / 27 Iul. 2023

David Popvici, fără medalie în Japonia. Un român cu același nume a triumfat la Fukuoka în proba de sărituri de la mare înălțime

David Popovici a terminat pe locul 6 în cursa de 100 de metri liber.

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Iul. 2023

De Ziua Mondială a Şahului, concurs Ziarul de Sport, în parteneriat cu Editura Neverland

 Puteți câștiga un exemplar al cărții „Morala Șahului”, de Bogdan Ionescu.

Ştiri recente:

Autor: Dan Voinea / 10 Aug. 2023

Tottenham a acceptat oferta lui Bayern, Kane se mută în Bundesliga

Lukaku ar putea fi înlocuitorul lui Kane la gruparea londoneză.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

Halep a ajns pe locul 574 în clasamentul live WTA!

După US Open 2023, Simona va ieși din ierarhia mondială.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

CSU Craiova a adus un jucător cu aproape 300 de apariții în Serie A

Jasmin Kurtic are 83 de selecții în naționala Sloveniei.