
Autor: Mihai Constantin
Boxul profesionist rămâne fără unul dintre pugiliștii de calitate. Fostul campion mondial şi olimpic la box Ryota Murata, în vârstă de 37 de ani, şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă.
Murata a devenit cunoscut ca fiind primul medaliat cu aur olimpic al Japoniei la categoria mijlocie la Jocurile de la Londra în 2012. Succesul în finala cu brazilianul Esquiva Falcao l-a făcut primul campion olimpic de box al țării sale din 1964.
Mai mult, caracterul său umil şi relaxat i-a adus mulţi prieteni în ring şi în afara lui. După 2012 a trecut la profesioniști și a câştigat titlul mondial WBA la aceeaşi categorie, în 2017.
El a revenit în centrul atenției în aprilie 2022, când s-a luptat cu Ghenadi Golovkin la Saitama, reuşind un meci excelent împotriva celui cunoscut ca „GGG” înainte de a-şi recunoaşte înfrângerea în runda a noua.
Murata se retrage cu un palmares profesionist de 16 victorii (dintre care 13 prin KO) și 3 înfrângeri.
Doar două medalii a obținut delegația României la Campionatele Europene de Box. Fetele au fost cele care au urcat pe podium.
Chiar dacă flacăra olimpică are rădăcini antice, ștafeta olimpică în sine este o chestiune relativ modernă.
Singurul pugilist care l-a oprit pe triplul campion olimpic cubanez Teofilo Stevenson.
De când a fost adus Marius Șumudică la Rapid, rezultatele clubului giuleștean au început să fie din ce în ce mai bune. Totodată, însă, articolele cu și despre Șumudică au devenit la ordinea zilei, uneori nu în avantajul Rapidului. Cum scadența pentru primul obiectiv impus lui „Șumi” se apropie, ne întrebăm ce-a fost bine și ce-a fost rău până acum în mandatul său.
FCSB caută atacant. Nici Rapid nu ar spune nu unuia nou. Craiova tocmai și-a adus unul, dar parcă ar mai fi loc. În acest articol propunem cinci nume interesante și accesibile.
David Popovici continuă să inspire o generație întreagă de tineri români, nu doar prin performanțele sale sportive, dar și prin mesajul său de a încuraja mișcarea și sportul ca stil de viață sănătos.