Ministrul Sportului, luat la țintă de o comisie a Senatului condusă de un fost ministru al sportului pe problema federației de hochei pe gheață

Autor: Nicolae Comănescu

Ministrul Sportului Eduard Novak se duelează cu un fost ministru pe problema Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă.

Bogdan Matei a fost ministrul sportului în perioada 20 noiembrie 2018 – 4 noiembrie 2019, fără să se remarce în vreun fel pozitiv. A ajuns între timp preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat, iar cu această ocazie se implică în diferendul dintre Ministerul Sportului şi Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă.

Pentru acest lucru a fost convocată o şedinţă în cadrul căreia au fost audiaţi membrii conducerii suspendate a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, preşedintele Alexandru Hălăucă, vicepreşedintele Emilian Cernica şi secretarul general Alexandru Nistor, după care senatorii au votat în unanimitate să solicite organizarea unei întâlniri la sediul ministerului la care să participe şi ministrul Eduard Novak (care a absentat de la ședința din această săptămână).

Mai mult, senatorii vor propune înaintarea procesului-verbal al şedinţei de azi către Guvern şi Cancelaria prim-ministrului şi vor solicita Ministerului Sportului rapoartele întocmite de reprezentanţii instituţiei la fiecare dintre adunările generale, de alegeri şi ulterioare, la care au participat.

Conflictul între Ministerul Sportului și Federația Română de Hochei pe Gheață a început în toamna anului 2022.

Alexandru Hălăucă a câştigat pe 15 septembrie un nou mandat de președinte al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, fiind votat, în cadrul Adunării Generale de Alegeri, de 9 dintre cele 13 cluburi cu drept de vot. 

Ulterior, Ministerul Sportului a luat decizia de suspendare a rezultatelor alegerilor, în urma unor controale, această hotărâre fiind considerată de FRHG o "imixtiune" în treburile interne și a atacat în instanţă decizia Ministerului Sportului.

În plus, pe 15 noiembrie, FRHG anunţa că a denunţat unilateral contractul cu Ministerul Sportului, renunţând astfel la finanţarea din fonduri publice.

Ministerul Sportului a anunţat, la data de 27 ianuarie, pe site-ul său oficial, că Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă nu va primi finanțare deoarece a fost declarată neeligibilă. 

Conducerea suspendată a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă a depus memorii la Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat şi la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Senat pentru a rezolva cazul.

Cum se va solda totul rămâne de văzut. Cert este că activitatea hocheiului românesc este blocată.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Mar. 2024

Opinie / De ce ar fi bine ca educația nutrițională să fie o disciplină studiată în școli de către copii

 In peisajul educatiei in continua schimbare, importanta predarii copiilor despre nutritie devine tot mai evidenta.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Mar. 2024

Editorial / Cultura baschetului la Cluj-Napoca. 10 000 de oameni și o echipă pentru un oraș unit

 Atâta timp cât există o minge care sare și un coș, la Cluj spiritul baschetului va prospera.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!