România şi-a depus candidatura la organizarea Mondialului de rugby sub 20 de ani

Autor: Andrei Szabo

Rugby-ul românesc traversează o perioadă gri, iar oficialii Federaţiei Române de Rugby s-au gândit să iasă din umbră.

Forul intern anunţă că şi-a depus oficial candidatura pentru a organiza, în premieră, Campionatul Mondial U20 ediţia 2022, cea de-a două competiţie că importantă după Cupă Mondială de rugby.

Dacă această candidatură va fi acceptată, în România ar putea ajunge cei mai buni tineri jucători din Nouă Zeelandă, Africa de Sud, Australia, Franţa, Anglia sau Irlanda.

În aceste zile, FRR a primit din partea Guvernului României şi a Ministerului Tineretului şi Sportului o scrisoare de garanţie, prin care este susţinută oficial candidatura României, primind astfel asigurări că se vor face toate eforturile pentru a sprijini organizarea acestui eveniment sportiv la standardele internaţionale solicitate.

"Este o provocare pentru noi să putem organiza în România această competiţie care reuneşte cele mai bune echipe din lume la nivel de tineret. Acest lucru ne-ar aduce enorm de multe beneficii, creşterea exponenţială a interesului pentru rugby şi sport din partea publicului larg, o mai mare vizibilitate pentru rugby şi sport la nivel naţional şi internaţional, o mai bună percepţie a României din postura de organizator de evenimente sportive, investiţii logistice de care vor beneficia pe termen mediu şi lung comunităţile locale, îmbunătăţirea infrastructurii sportive, promovarea voluntariatului în rândul tinerilor, expunerea copiilor la valorile sportului prin intermediul unor evenimente dedicate de tip Legacy, dacă ar fi să punctez doar câteva dintre acestea. Dincolo de toate este însă o oportunitate uriaşa pentru iubitorii de rugby, de sport, să vadă aceste echipe în România, să trăiască o experienţă incredibilă din postură de spectator. Aş dori să mai spun că este foarte important că putem beneficia de infrastructura sportivă pe care România a realizat-o pentru organizarea Euro 2020, este un câştig pentru toată lumea şi că, sperăm noi, cu ajutorul autorităţilor locale, să reuşim să modernizăm unele dintre bazele de rugby, investiţii care pot ajută enorm la creşterea şi dezvoltarea rugbyului românesc", a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 14 Iun. 2020

VIDEO / Peste 40 000 de spectatori au asistat la un meci de rugby în Noua Zeelandă

 Noua Zeelandă a anunțat că a eradicat noul tip de coronavirus, astfel că a eliminat orice restricție.

Autor: Maria Sorescu / 04 Iun. 2020

Rugbistul Dan Carter a semnat cu Auckland Blues

 Fostul internaţional neo-zeelandez de rugby Dan Carter nu se mai întoarce în Japonia. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Aug. 2020

Fulham a promovat în Premier League

 Fulham a revenit în prima ligă engleză după numai un sezon. 

Autor: Andrei Szabo / 04 Aug. 2020

Turneul de tenis de la Madrid a fost anulat

Turneul de tenis patronat de Ion Țiriac nu se va mai ține în acest an.

Autor: Andrei Szabo / 04 Aug. 2020

VIDEO / Youssoufa Moukoko, noul fenomen de la Borussia Dortmund, promovat la prima echipă la 15 ani

 Youssoufa Moukoko este un nume de ținut minte.