Criza financiară din rugby-ul englez se acutizează: clubul London Irish a fost exclus din toate competițiile

Autor: Nicolae Comănescu

Sezonul 2022-23 a început cu două cluburi din West Midlands (regiune din centrul Angliei) în prima ligă de rugby, Worcester Warriors și Wasps, dar a încheiat fără niciunul. Ambele au suferit un colaps financiar și au fost retrogradate.

La câteva luni distanță, oficialii rugby-ului englez au anunțat că și clubul London Irish va fi suspendat din toate competiţiile în sezonul viitor, pentru că nu şi-a putut demonstra capacităţile de finanţare.

"London Irish şi potenţialii săi cumpărători nu au putut să ofere asigurări cu privire la capacităţile lor financiare, pentru a evolua în Premiership în sezonul 2023/2024, iar Federația Engleză de Rugby confirmă că clubul nu va putea participa la niciun campionat în sezonul viitor", a precizat forul care conduce rugby-ul britanic într-un comunicat.

London Irish a beneficiat deja de un termen de opt zile pentru a plăti salariile restante, iar această perioadă a expirat. Echipa s-a clasat pe locul al cincilea în acest sezon, iar jucătorii nu au fost plătiţi în mod regulat.

Astfel, rugby-ul englez rămâne în decurs de 10 luni fără trei dintre cele mai importante cluburi din istoria recentă la nivel înalt. 

Patronul lui London Irish, Mick Crossan, care a preluat clubul în 2013, spune că „situația precară caracterizează în prezent și alte cluburi, iar proprietarii de cluburi muncesc din greu pentru a-și transforma organizațiile, dar lipsa de sprijin real, uneori, este inexistentă".

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Dan Voinea / 15 Mai 2023

Aur pentru România la Special Olympics de la Paris

România a învins Franța în finală la rugby.

Autor: Nicolae Comănescu / 21 Apr. 2023

CSA Steaua, învingătoare în derby-ul cu Dinamo în Liga Națională de rugby

 CSA Steaua Bucureşti și Dinamo București s-au întâlnit în etapa a patra a Ligii Naţionale de rugby. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 02 Iul. 2024

Opiniile politice ale lui Koundé și Mbappé în contextul alegerilor din Franța

 ceștia au militat pentru un vot împotriva extremismului. Ce înseamnă opinia lor și cât de importantă este ea ?

Autor: Nicolae Comănescu / 01 Iul. 2024

Programul sezonului 2024-2025 de fotbal din România. Superliga e gata de start

 Noua ediţie a Superligii va începe pe 13 iulie.

Autor: Nicolae Comănescu / 30 Iun. 2024

VIDEO / Constatin Popovici, încă un succes spectaculos în seria Red Bull Cliff Diving

 Polignano a Mare a găzduit a treia etapă, una dintre cele mai spectaculoase, a seriei mondiale Red Bull Cliff Diving 2024.