Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

Autor: Flaviu Ilie

 New York este cel mai afectat stat de COVID-19 din Statele Unite ale Americii. Din cele aproximativ 130 de mii de cazuri confirmate, 59000 se află în Big Apple.

Stephon Marbury, fostul fundaș al celor de la Knicks vine în ajutorul New York-ului. Datorită relațiilor lui Marbury, producătorul de măști chirurgicale din China este dispus să vândă 10 milioane de astfel de produse reduse la 2,75$ de la 7,5$, notează Rich Calder pentru New York Post.

Sunt născut în Brooklyn și am jucat pentru New York Knicks. Rudele mele locuiesc în Coney Island. Mulți apropiați de-ai mei sunt afectați de acest virus, așa că acest gest este pentru niște persoane și un stat care îmi sunt atât de apropiate.

Marbury a putut vedea dezvoltarea pandemiei chiar din epicentrul acesteia. Acesta antrena o echipă din liga chinezească de baschet. mai exact Beijing Royal Fighters la momentul începerii dezastrului. El a stat două săptămâni în carantină înainte de a putea ieși din casă cu o mască pe față.

Ca jucător, Marbury a evoluat timp de 13 sezoane în NBA, pentru Minnesota Timberwolves, New Jersey Nets, Phoenix Suns, New York Knicks și Boston Celtics. Cele mai multe meciuri le-a jucat pentru Knicks. A fost selectat de două ori în All Star Game, în 2001 și 2003 și a avut medii ale carierei de 19.3 puncte și 7.6 pase decisive.

În 2010, Marbury a plecat în China pentru a evolua în CBA. Acolo a jucat preț de opt sezoane (șapte pentru Beijing Ducks și unul pentru Beikong Fly Dragons). 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Maria Sorescu / 29 Mai 2020

Asociere inedită. Federația Română de Oină a semnat un parteneriat cu un producător de palincă și țuică

 Lumea sportului găsește tot mai greu finanțare pe timp de pandemie, așa că orice partneriat este valoros.

Autor: Andrei Szabo / 28 Mai 2020

Competițiile sportive în aer liber se pot relua de la 1 iunie, anunță președintele Klaus Iohannis

 Autoritățile române continuă programul de relaxare graduală a măsurilor de limitare a pandemiei de coronavirus, iar sportul este influențat în acest context.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.