Noua Zeelandă a surclasat Canada, iar Franța a învins greu Statele Unite

Autor: Andrei Szabo

Naţionala Noii Zeelande a făcut spectacol la Cupa Mondială de Rugby. Campioana mondială en titre a trecut clar reprezentativa Canadei cu scorul de 63-0 (28-0), în grupa B.

Aceasta a fost cea mai mare diferenţă de scor de până acum de la turneul final din Japonia. Selecționata All Blacks a marcat nouă eseuri, unul de penalizare, prin Scott Barrett (2), Sonny Bill Williams, Beauden Barrett, Rieko Ioane, Shannon Frizell, Brad Weber (2), Richie Mo'unga concretizându-le pe toate.

Noua Zeelandă este pe locul 2 în grupa B, cu 9 puncte, după Italia care are 10 puncte, pe locurile 3, 4 şi 5 fiind momentan Africa de Sud (5 pct), Namibia şi Canada, fără vreun punct. 

Într-un alt meci, reprezentativa Franţei a învins mai greu decât o arată scorul echipa SUA, cu 33-9 (12-6). În prima repriză, Yoann Huget '5 şi Alivereti Raka '23 au marcat eseuri pentru Franţa, primul fiind transformat de Thomas Ramos '7. Americanii au înscris din două lovituri de pedeapsă, transformate de Aj Macginty '18 şi '30.

În repriza a doua, Macginty a strâns scorul la 9-12, după o nouă lovitură de pedeapsă transformată ('64), apoi francezii au pus repede pe tabelă alte trei eseuri, prin Gael Fickou '66, Baptiste Serin '69 şi Jefferson Poirot '78, transformate de Camille Lopez '67, '70 şi '80.

După acest meci, Anglia este lider, cu 10 puncte, urmată de Franța, cu 9 puncte. Pe locul trei se situează Argentina, cu 6 puncte, SUA şi Tonga fiind pe locurile 4 şi 5, fără niciun punct.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 14 Feb. 2020

Medalie de argint pentru echipajul feminin de bob, la Campionatul European

 Romania se poate mandri cu o generatie foarte buna in sporturile bob si sanie. 

Autor: Maria Sorescu / 14 Feb. 2020

Naţionala de polo a Romaniei va evolua la turneul preolimpic

 Echipa naţională de polo a României a primit un cadou nesperat in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo. 

Autor: Andrei Szabo / 10 Feb. 2020

U BT Cluj a câştigat Cupa României la baschet masculin

 Suporterii baschetului clujean sunt în sărbătoare. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 17 Feb. 2020

Valentin Gheorghe, gura de oxigen a Astrei

 În mod surprinzător, nici Alibec și nici Budescu nu sunt oamenii care conduc în clasamentul marcatorilor la Astra Giurgiu. 

Autor: Maria Sorescu / 17 Feb. 2020

Adrian Petre, prezentat de FCSB

 După dezamăgirea eșecului cu Dinamo, FCSB încearcă să le redea speranțele suporterilor și a făcut o achiziție spectaculoasă. 

Autor: Andrei Szabo / 17 Feb. 2020

Maratonul de la Tokyo va fi interzis amatorilor

 Amenințarea coronavirusului perturbă și activitățile sportive.