Analiză| Cehia, revelația de la Campionatul Mondial de Baschet din China

Autor: Flaviu Ilie

Team USA a defilat în primul meci de foc de la Mondialul de Baschet din China, împotriva Greciei. Însă astăzi vom vorbi despre alt aspect din această grupă, și anume evoluția Cehiei, revelația acestui turneu final.

Elevii lui Ronen Kinzburg au provocat o altă surpriză, după victoria din prima fază a competiției împotriva Turciei.

Cehii au reușit să treacă destul de lejer de Brazilia, echipă ce avea un elan considerabil după victoria împotriva Greciei din urmă cu câteva zile.

Tomas Satoransky a fost vioara întâi în victoria cu 93-71 împotriva sud-americanilor. Conducătorul de joc al lui Chicago Bulls a avut o foaie de statistică plină, înregistrând 20 de puncte, 9 pase decisive, 7 recuperări, 3 intercepții și 2 capace.

Astfel, Bulls se pot declară mulțumiți de situația de pe poziția respectivă, ce a cauzat probleme în sezoanele precedente. Pe lângă Satoransky, taurii îl mai au și pe debutantul Coby White.

Nu în ultimul rând, trebuie menționată eficiența aruncărilor lui Tomas, care se situează în jurul clubului 50-40-90 la acest turneu final.

Alți doi oameni importanți în evoluțiile cehilor au fost pivoții Ondrej Balvin (medii de 11 puncte, 9,5 recuperări și 1,8 capace) și Patrik Auda (10 puncte și 5 recuperări pe meci).

Aflați la prima participare la un Campionat Mondial, cehii au o șansă mare să ajungă în sferturile competiției. Decisivă este partida cu Grecia din ultima etapă, dar și rezultatul disputei dintre Team USA și Brazilia va conta, în special în cazul unei surprize.

În orice caz, prestația este una onorabilă. Victorii cu Turcia și Brazilia, două echipe ce au pus mari probleme unora dintre favoritele la trofeu, o victorie categorică cu Japonia și o înfrângere la scor cu americanii, ce nu poate fi condamnată însă. 

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

08 Sept. 2019

Nouă medalii de de aur, una de argint și două de bronz pentru România la Campionatele Europene de Tineret

  România a fost reprezentată la Campionatele Europene de Canotaj Tineret de la Ioannina, Grecia, de nu mai puțin de 14 echipaje și 49 de sportivi, iar rezultatele obținute plasează țară noastră în fruntea clasamentului european pe națiuni.

Autor: Maria Sorescu / 08 Sept. 2019

Fete de aur ! Naționala feminină de tenis de masă a României, campioană europeană

 Jucătoarele care au contribuit la acest succes au fost Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu.

Ştiri recente:

Autor: Georg Lorenz / 20 Sept. 2019

10. Bundesliga ca istorie (1972-1973): În sfârșit tricouri cu reclame !

  Campionatul nu a început sub cele mai bune auspicii, mai ales din punctul de vedere al publicului. Favorita, Bayern München a învins in primul meci la Oberhausen cu 5-0 și nu a mai părăsit primul loc până in final.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Sept. 2019

EDITORIAL| Erling Haland, talent Br(a)ut la cote înalte

 În ciuda faptului că seara precedentă de Liga Campionilor ne-a oferit dueluri precum Borussia Dortmund-Barcelona sau Napoli-Liverpool, toate luminile au fost îndreptate spre partida din Austria dintre Salzburg și Genk, asta datorită scorului fluviu înregistrat, dar mai ales datorită prospectului numit Erling Braut Haland.

Autor: Georg Lorenz / 17 Sept. 2019

9. Bundesliga ca istorie (1971-1972): Bayern, record de goluri – 101 !

  După scandalurile care au încheiat ediția anterioară, Bundesliga s-a trezit in impas și publicul i-a întors spatele.