Analiză| Cehia, revelația de la Campionatul Mondial de Baschet din China

Autor: Flaviu Ilie

Team USA a defilat în primul meci de foc de la Mondialul de Baschet din China, împotriva Greciei. Însă astăzi vom vorbi despre alt aspect din această grupă, și anume evoluția Cehiei, revelația acestui turneu final.

Elevii lui Ronen Kinzburg au provocat o altă surpriză, după victoria din prima fază a competiției împotriva Turciei.

Cehii au reușit să treacă destul de lejer de Brazilia, echipă ce avea un elan considerabil după victoria împotriva Greciei din urmă cu câteva zile.

Tomas Satoransky a fost vioara întâi în victoria cu 93-71 împotriva sud-americanilor. Conducătorul de joc al lui Chicago Bulls a avut o foaie de statistică plină, înregistrând 20 de puncte, 9 pase decisive, 7 recuperări, 3 intercepții și 2 capace.

Astfel, Bulls se pot declară mulțumiți de situația de pe poziția respectivă, ce a cauzat probleme în sezoanele precedente. Pe lângă Satoransky, taurii îl mai au și pe debutantul Coby White.

Nu în ultimul rând, trebuie menționată eficiența aruncărilor lui Tomas, care se situează în jurul clubului 50-40-90 la acest turneu final.

Alți doi oameni importanți în evoluțiile cehilor au fost pivoții Ondrej Balvin (medii de 11 puncte, 9,5 recuperări și 1,8 capace) și Patrik Auda (10 puncte și 5 recuperări pe meci).

Aflați la prima participare la un Campionat Mondial, cehii au o șansă mare să ajungă în sferturile competiției. Decisivă este partida cu Grecia din ultima etapă, dar și rezultatul disputei dintre Team USA și Brazilia va conta, în special în cazul unei surprize.

În orice caz, prestația este una onorabilă. Victorii cu Turcia și Brazilia, două echipe ce au pus mari probleme unora dintre favoritele la trofeu, o victorie categorică cu Japonia și o înfrângere la scor cu americanii, ce nu poate fi condamnată însă. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 23 Feb. 2020

Alex Ovechkin scrie istorie în NHL. A marcat golul 700

 Alex Ovechkin demonstrează încă o dată că este ca vinul care devine din ce în ce mai bun odată cu trecerea timpului.

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Naționala de rugby a României a învins Spania în Rugby Europe Championship

 După eșecurile cu Portugalia și Georgia, naţionala României de rugby a bifat prima victorie în Rugby Europe Championship.

Autor: Andrei Szabo / 21 Feb. 2020

Schimbare de antrenori la echipa de hochei Corona Brașov

 Julius Penzes va rămâne în hocheiul românesc ca selecționer al echipei naționale.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 24 Feb. 2020

Dugandzic, eroul lui FC Botoșani, un vârf prea bun pentru Liga 1

 FC Botoșani a terminat pe locul al treilea în sezonul regulat, iar în acest an a impresionat în ofensivă, asta și datorită atacantului Marko Dugandzic.

Autor: Andrei Szabo / 24 Feb. 2020

Liga 2: UTA, un exemplu de pragmatism și organizare

 UTA demonstrează că nu a slăbit după cele două luni și jumătate de pauză. 

Autor: Maria Sorescu / 23 Feb. 2020

Liga 1: Gaz Metan și Astra merg în play-off, Viitorul va juca în play-out

 Lupta pentru play-off-ul Ligii 1 a fost tranșată. Gaz Metan Mediaş şi Astra Giurgiu şi-au asigurat prezenţa între primele șase în urma ultimei etape din sezonul regulat.