Turul României 2020 pe Eurosport, își propune Federația Română de Ciclism

Autor: Maria Sorescu

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, vrea să dea o lovitură de imagine anul viitor. Acesta a susținut o conferinţă de presă spectaculoasă în cadrul căreia a afirmat că speră ca ediţia de anul viitor a Turului României să fie transmisă în direct pe canalul Eurosport.

"Anul viitor ne propunem să creştem din toate punctele de vedere pentru că sperăm la transmiterea Turului României pe televiziunea Eurosport. Ar fi extraordinar să vadă lumea ce înseamnă ciclismul românesc, să vadă cât de frumoasă este România. Acesta este scopul nostru şi sper ca anul viitor să ni se alăture pe lângă MTS şi Ministerul Turismului în acest proiect pentru a promova România la nivel internaţional, să fie transmisă această competiţie în peste 50 de ţări şi comentată în 20 de limbi. Iar eu cred că avem ce arăta", a afirmat Novak în conferinţa de lansare a ediţiei 2019 a Turului României.

Această propunere a existat şi anul trecut pentru ca Turul României să fie transmis pe Eurosport, dar federația de profil nu a obținut sprijinul financiar al MTS.

„De asemenea, anul viitor sper că Turul României se va întinde pe 7 zile şi nu pe 5, ca să putem acoperi o mai mare zonă a ţării", a mai spus Eduard Novak.

Ediția din acest an a Turului României se desfăşoară în perioada 11-15 septembrie 2019 şi acoperă 688 de kilometri între Cluj-Napoca şi Bucureşti. Programul cuprinde cinci etape, după cum urmează: etapa 1 (11 septembrie) Cluj-Napoca - Sighişoara (168 kilometri); etapa 2 (12 septembrie) Braşov - Focşani (176,3 kilometri); etapa 3 (13 septembrie) Buzău - Târgovişte (121,6 kilometri), etapa 4 (14 septembrie) Ploieşti - Piatra Arsă (126 kilometri); etapa 5 (14 septembrie) Bucureşti (100,3 kilometri, circuit urban).

În acest an la Turul României s-au înscris 19 de echipe, dintre care 7 naţionale şi 12 continentale, organizatorii anunţând participarea a aproximativ 140 de ciclişti.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 26 Mar. 2021

Turul Franței va pleca de la Bilbao în 2023

 Turul Franței a furnizat o informație importantă legată de ediţia din 2023.

Autor: Andrei Szabo / 22 Dec. 2020

Eduard Carol Novak va fi noul ministru al Tineretului și Sportului

 Noul guvern al României va fi organizat în jurul liberalului Florin Cîțu, iar Ministerul Tineretului și Sportului va reveni unui reprezentant al UDMR.

Autor: Andrei Szabo / 29 Aug. 2020

Start în Le Tour. Alexander Kristoff a câștigat prima etapă

 Turul Franței era programat să înceapă în luna iunie, dar pandemia de coronavirus a amânat startul.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

CFR Cluj, egalată în prelungiri de Young Boys în Liga Campionilor

 S-a terminat 1-1, iar calificarea se va decide pe 10 august, în Elveția.

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

Carmen Tocală, aleasă președinte al Federației Române de Baschet

 Carmen Tocală se întoarce în fruntea baschetului românesc. 

Autor: Maria Sorescu / 03 Aug. 2021

Bianca Perie Ghelber, locul 6 la Jocurile Olimpice, la aruncarea ciocanului

 Atleta Bianca Perie Ghelber a obținut un rezultat bun la Tokyo.