Turul României 2020 pe Eurosport, își propune Federația Română de Ciclism

Autor: Maria Sorescu

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, vrea să dea o lovitură de imagine anul viitor. Acesta a susținut o conferinţă de presă spectaculoasă în cadrul căreia a afirmat că speră ca ediţia de anul viitor a Turului României să fie transmisă în direct pe canalul Eurosport.

"Anul viitor ne propunem să creştem din toate punctele de vedere pentru că sperăm la transmiterea Turului României pe televiziunea Eurosport. Ar fi extraordinar să vadă lumea ce înseamnă ciclismul românesc, să vadă cât de frumoasă este România. Acesta este scopul nostru şi sper ca anul viitor să ni se alăture pe lângă MTS şi Ministerul Turismului în acest proiect pentru a promova România la nivel internaţional, să fie transmisă această competiţie în peste 50 de ţări şi comentată în 20 de limbi. Iar eu cred că avem ce arăta", a afirmat Novak în conferinţa de lansare a ediţiei 2019 a Turului României.

Această propunere a existat şi anul trecut pentru ca Turul României să fie transmis pe Eurosport, dar federația de profil nu a obținut sprijinul financiar al MTS.

„De asemenea, anul viitor sper că Turul României se va întinde pe 7 zile şi nu pe 5, ca să putem acoperi o mai mare zonă a ţării", a mai spus Eduard Novak.

Ediția din acest an a Turului României se desfăşoară în perioada 11-15 septembrie 2019 şi acoperă 688 de kilometri între Cluj-Napoca şi Bucureşti. Programul cuprinde cinci etape, după cum urmează: etapa 1 (11 septembrie) Cluj-Napoca - Sighişoara (168 kilometri); etapa 2 (12 septembrie) Braşov - Focşani (176,3 kilometri); etapa 3 (13 septembrie) Buzău - Târgovişte (121,6 kilometri), etapa 4 (14 septembrie) Ploieşti - Piatra Arsă (126 kilometri); etapa 5 (14 septembrie) Bucureşti (100,3 kilometri, circuit urban).

În acest an la Turul României s-au înscris 19 de echipe, dintre care 7 naţionale şi 12 continentale, organizatorii anunţând participarea a aproximativ 140 de ciclişti.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 04 Sept. 2019

VIDEO Inedit / O plantație de cannabis, descoperită cu ajutorul elicopterului care transmitea La Vuelta

 Ciclismul dăunează cannabisului, pare să fie cea mai potrivită butadă pentru informația care a stârnit amuzament pe rețelele de socializare.

Autor: Maria Sorescu / 31 Aug. 2019

Vlad Dascălu devine campion mondial under-23 la mountain bike și merge JO de la Tokyo

 Vlad Dascălu este al 47-lea sportiv român care se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Autor: Andrei Szabo / 24 Aug. 2019

Start în Turul Spaniei. Primul lider, columbianul Miguel Lopez

 Sub soarele adormit al Mediteranei a debutat a 74-a ediție a Turului ciclist al Spaniei.

Ştiri recente:

Autor: Georg Lorenz / 20 Sept. 2019

10. Bundesliga ca istorie (1972-1973): În sfârșit tricouri cu reclame !

  Campionatul nu a început sub cele mai bune auspicii, mai ales din punctul de vedere al publicului. Favorita, Bayern München a învins in primul meci la Oberhausen cu 5-0 și nu a mai părăsit primul loc până in final.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Sept. 2019

EDITORIAL| Erling Haland, talent Br(a)ut la cote înalte

 În ciuda faptului că seara precedentă de Liga Campionilor ne-a oferit dueluri precum Borussia Dortmund-Barcelona sau Napoli-Liverpool, toate luminile au fost îndreptate spre partida din Austria dintre Salzburg și Genk, asta datorită scorului fluviu înregistrat, dar mai ales datorită prospectului numit Erling Braut Haland.

Autor: Georg Lorenz / 17 Sept. 2019

9. Bundesliga ca istorie (1971-1972): Bayern, record de goluri – 101 !

  După scandalurile care au încheiat ediția anterioară, Bundesliga s-a trezit in impas și publicul i-a întors spatele.