Turul României 2020 pe Eurosport, își propune Federația Română de Ciclism

Autor: Maria Sorescu

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, vrea să dea o lovitură de imagine anul viitor. Acesta a susținut o conferinţă de presă spectaculoasă în cadrul căreia a afirmat că speră ca ediţia de anul viitor a Turului României să fie transmisă în direct pe canalul Eurosport.

"Anul viitor ne propunem să creştem din toate punctele de vedere pentru că sperăm la transmiterea Turului României pe televiziunea Eurosport. Ar fi extraordinar să vadă lumea ce înseamnă ciclismul românesc, să vadă cât de frumoasă este România. Acesta este scopul nostru şi sper ca anul viitor să ni se alăture pe lângă MTS şi Ministerul Turismului în acest proiect pentru a promova România la nivel internaţional, să fie transmisă această competiţie în peste 50 de ţări şi comentată în 20 de limbi. Iar eu cred că avem ce arăta", a afirmat Novak în conferinţa de lansare a ediţiei 2019 a Turului României.

Această propunere a existat şi anul trecut pentru ca Turul României să fie transmis pe Eurosport, dar federația de profil nu a obținut sprijinul financiar al MTS.

„De asemenea, anul viitor sper că Turul României se va întinde pe 7 zile şi nu pe 5, ca să putem acoperi o mai mare zonă a ţării", a mai spus Eduard Novak.

Ediția din acest an a Turului României se desfăşoară în perioada 11-15 septembrie 2019 şi acoperă 688 de kilometri între Cluj-Napoca şi Bucureşti. Programul cuprinde cinci etape, după cum urmează: etapa 1 (11 septembrie) Cluj-Napoca - Sighişoara (168 kilometri); etapa 2 (12 septembrie) Braşov - Focşani (176,3 kilometri); etapa 3 (13 septembrie) Buzău - Târgovişte (121,6 kilometri), etapa 4 (14 septembrie) Ploieşti - Piatra Arsă (126 kilometri); etapa 5 (14 septembrie) Bucureşti (100,3 kilometri, circuit urban).

În acest an la Turul României s-au înscris 19 de echipe, dintre care 7 naţionale şi 12 continentale, organizatorii anunţând participarea a aproximativ 140 de ciclişti.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 30 Oct. 2019

Turul Californiei la ciclism dispare din calendarul competițional în 2020

 Una dintre cele mai importante competiții non-europene de ciclism, Turul Californiei va dispărea din calendarul competiţional din 2020.

Autor: Andrei Szabo / 04 Sept. 2019

VIDEO Inedit / O plantație de cannabis, descoperită cu ajutorul elicopterului care transmitea La Vuelta

 Ciclismul dăunează cannabisului, pare să fie cea mai potrivită butadă pentru informația care a stârnit amuzament pe rețelele de socializare.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 12 Noi. 2019

Noul ministru al sportului, Ionuț Stroe, și-a prezentat obiectivele

 Premierul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan au asistat înscăunarea în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului a lui Ionuţ Stroe.

Autor: Andrei Szabo / 12 Noi. 2019

Sepsi l-a instalat pe Leo Grozavu în locul lui Laszlo Csaba

 Conducerea lui Sepsi Sfântu Gheorghe a decis să se despartă de antrenorul Laszlo Csaba în urma rezultatelor sub așteptări.

Autor: Andrei Szabo / 11 Noi. 2019

Surprize la Turneul Campionilor. Nadal, Federer și Medvedev, învinși

 Doar Novak Djokovic și-a confirmat statutul de favorit la Turneul Campionilor de la Londra.