Federaţia Americană de Gimnastică a intrat în faliment

Autor: Maria Sorescu

Situație inedită pentru Federaţia Americană de Gimnastică. Instituția a intrat în faliment, în urma cererilor de despăgubiri din partea sutelor de victime ale abuzurilor sexuale.

Federaţia americană a intrat sub protecţia articolului 11 din legislaţia privind falimentul pentru a putea plăti despăgubiri victimelor scandalului Nassar din 2016.

Totodată, intrarea în faliment ar putea permite USA Gymnastics să scape de procedura Comitetului Olimpic American, care vrea să-i ia dreptul de a coordona acest sport.

Federaţia, care nu mai are nici preşedinte, nici vicepreşedinte, a precizat că nu are resurse proprii, dar cererile de despăgubire vor fi acoperite din contractele semnate înainte de începerea cazului Nassar.

„Le datorăm victimelor găsirea unei soluţii clare la cererile lor pentru actele oribile din trecut şi pentru a le ajuta să meargă mai departe. Sportul nostru este mai sigur şi mai puternic datorită curajului acestor femei, iar această măsură este prima etapă în procesul de a restabilit încrederea lor în noi", a declarat Kathryn Carson, membru în Consiliul de Administraţie al USA Gymnastics.

Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de victime, majoritatea gimnaste. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 01 Noi. 2018

Simone Biles, campioană mondială pentru a patra oară la individual-compus

 Simone Biles a confirmat încă o dată că este cea mai completă gimnastă din lume.

Autor: Maria Sorescu / 11 Sept. 2018

Larisa Iordache s-a operat pentru a treia oară la tendonul lui Ahile

 Revenirea Larisei Iordache în concursuri se amână, după ce gimnasta a suferit a treia operaţie la tendonul ahilian stâng.

Autor: Maria Sorescu / 11 Aug. 2018

Rusia, campioană europeană la gimnastică masculin pe echipe

 România nu a concurat în finală, terminând calificările pe locul 15. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 12 Dec. 2018

Naționala de handbal feminin a României a pierdut cu Ungaria și stă cu ochii pe meciul Olanda-Germania

 Naţionala României de handbal feminin era la mâna ei în economia calificării în semifinale la Campionatul European din Franța. 

Autor: Maria Sorescu / 12 Dec. 2018

Cristina Neagu s-a accidentat grav la genunchi în meciul cu Ungaria și a ajuns la spital

 Cea mai importantă handbalistă a României, Cristina Neagu, a suferit o accidentare gravă în meciul cu Ungaria de la Campionatul Europeandin Franţa.

Autor: Andrei Szabo / 12 Dec. 2018

Echipele din Liga 1 nu vor avea voie să joace pe terenuri artificiale

 Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a luat o decizie oarecum bizară într-un campionat unde multe terenuri se prezintă într-o stare precară, mai ales iarna.