Federaţia Americană de Gimnastică a intrat în faliment

Autor: Maria Sorescu

Situație inedită pentru Federaţia Americană de Gimnastică. Instituția a intrat în faliment, în urma cererilor de despăgubiri din partea sutelor de victime ale abuzurilor sexuale.

Federaţia americană a intrat sub protecţia articolului 11 din legislaţia privind falimentul pentru a putea plăti despăgubiri victimelor scandalului Nassar din 2016.

Totodată, intrarea în faliment ar putea permite USA Gymnastics să scape de procedura Comitetului Olimpic American, care vrea să-i ia dreptul de a coordona acest sport.

Federaţia, care nu mai are nici preşedinte, nici vicepreşedinte, a precizat că nu are resurse proprii, dar cererile de despăgubire vor fi acoperite din contractele semnate înainte de începerea cazului Nassar.

„Le datorăm victimelor găsirea unei soluţii clare la cererile lor pentru actele oribile din trecut şi pentru a le ajuta să meargă mai departe. Sportul nostru este mai sigur şi mai puternic datorită curajului acestor femei, iar această măsură este prima etapă în procesul de a restabilit încrederea lor în noi", a declarat Kathryn Carson, membru în Consiliul de Administraţie al USA Gymnastics.

Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de victime, majoritatea gimnaste. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 14 Apr. 2019

Rușii au dominat Europenele de gimnastică, câștigând 7 titluri continentale

 Campionatul European de gimnastică s-a terminat fără vreo medalie pentru România, un lucru cu care începem deja să ne obișnuim.

Autor: Maria Sorescu / 01 Ian. 2019

Cele mai importante evenimente sportive ale anului 2019

 Anul 2019 nu este nici an olimpic, dar nici an de Campionat Mondial, însă iubitorii sportului vor avea suficiente motive pentru a fi conectați la alte evenimente.

Autor: Maria Sorescu / 01 Noi. 2018

Simone Biles, campioană mondială pentru a patra oară la individual-compus

 Simone Biles a confirmat încă o dată că este cea mai completă gimnastă din lume.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Apr. 2019

Țucudean, revenire decisivă pentru CFR Cluj

 CFR Cluj se menține lider în Liga 1, după ce a câștigat deplasarea de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a şasea a play-off-ului.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Juventus, din nou campioana Italiei. Record pentru Cristiano Ronaldo

 Juventus Torino a monopolizat campionatul Italiei.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Stranieri în acțiune: Rotariu marchează din nou, Grigore punctează din penalty

 După ce Răzvan Marin și Nicolae Stanciu u marcat vineri, alți internaționali au ieșit în evidență