REPORTAJ / Ultimul meci pe bătrânul Giulești. Ieșire din scenă și pentru Daniel Pancu

Autor: Maria Sorescu

Vremea friguroasă din București nu a împiedicat mii de oameni să meargă pentru a-și lua adio de la bătrânul stadion Giulești, dar și de la veteranul Daniel Pancu, al cărui păr cărunt semnalează finalul carierei.

Cu mic cu mare, îmbrăcați bine, dar cu fulare și steaguri alb-vișinii, peste 10 000 de oameni au luat loc în Giulești pentru meciul cu Înainte Modelu.

Rapidiștii au puține certitudini în acest moment, deși echipa lor a renăscut, iar promovarea în liga a treia nu a consemnat probleme. „Suntem siguri de retragerea lui Pancu și de dărâmarea stadionul, dar ce punem în loc ?”, se întreba un fan de vârsta a treia.

„Cine știe dacă noul stadion se va face sau dacă va avea cine să-l umple. De la meci la meci am fost tot mai puțini. Noroc cu asemeena momente”, comentează un altul.

La tribuna a II-a discuțiile sunt în tot. Se face schimb de noutăți și toți se pregătesc să-l trimită pe Daniel Pancu în „Hall of Fame”-ul imaginar al rapidismului.

Nimeni nu e preocupat de rezultatul cu Modelu sau de cum va juca echipa. Toată lumea vrea să-l salute pe „Pancone” și să prindă un „selfie” din Giulești. Până și cei mai bătrâni au prins obiceiul, indiferent de locul pe care îl ocupă, la peluze sau la tribune.

Spectacolul a fost lansat oficial de intonarea la unison a imnului deja cunoscut. „Suntem peste tot acasă ...” sună puțin ciudat pentru o echipă care va rămâne fără stadion după acest meci. Însă legendele clubului sunt pe iarbă și cântă alături de fani.

Jocul în sine nu a consemnat mari probleme pentru giuleșteni. După două oportunități ale lui Robinho și Demici, Rapid a descris scorul în minutul 41. Vlada a fost cel care a deblocat tabela. Același Vlada putea majora diferența, dar a ratat. Și tot Vlada a fost în prim-plan pe final de meci. El i-a cedat locul lui Daniel Pancu, atât de așteptat întreaga seară.

 În tribune, spectacolul a fost permanent, culminând cu derularea unui banner uriaș cu figura lui Daniel Pancu, dar și cu aprinderea lanternelor telefoanelor mobile de către toți spectatorii. A fost ultimul vals și pentru bătrânul Giulești și pentru Daniel Pancu.

De mâine, rapidiștii vor porni la un nou drum, cu o istorie mai bogată, duă o zi încărcată, și cu speranțe la fel de mari ca până acum.

Poate te interesează şi:

Autor: Georg Lorenz / 11 Oct. 2019

17. Bundesliga ca istorie (1979-1980): Breitnigge

  Presa a introdus în relatările sale, titrând astfel multe articole, cuvântul „Breitnigge“ o creație născută din două nume de jucători: Paul Breitner si Karl-Heinz Rummenigge. Primul, un adevărat motor al echipei, celălalt atacantul irezistibil, cuplul fiind principalul artizan al noului titlu.

Autor: Andrei Szabo / 11 Oct. 2019

Jocul FIFA 20 a depășit 10 milioane de utilizatori

 La nicio lună de la lansare, jocul FIFA 20 a depăşit 10 milioane de jucători la nivel global, a anunțat dezvoltatorul EA Sports. 

Autor: Maria Sorescu / 10 Oct. 2019

Expoziție despre epoca romantică a Formulei 1, în premieră în România

 Jurnalistul american Richard Kelley aduce în România o expoziție dedicată fanilor sporturilor cu motor.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 14 Oct. 2019

Liga 2/ Echipa etapei a-11-a. Multe meciuri amânate, dar și multe goluri

 Nu mai puțin de patru de meciuri au fost amânate în etapa a-11-a din Liga 2. Este și motivul pentru care vom reveni asupra echipei etapei, odată ce toate meciurile se vor fi jucat. Până atunci, însă, am alcătuit un prim 11 al jucătorilor care s-au făcut remarcați în partidele care totuși s-au disputat în această etapă.

Autor: Maria Sorescu / 12 Oct. 2019

Dinamo a câștigat clar în Rusia, cu Chekhovskie Medvedi

 Dinamo Bucureşti a lăsat o impresie excelentă în deplasarea cu campioana Rusiei. 

Autor: Andrei Szabo / 12 Oct. 2019

Liga 2: Liderul Turris pierde cu Metaloglobus, Mioveni se impune la Timișoara

 Etapa a 11 din Liga 2 a consemnat un eșec neașteptat pentru liderul Turris-Oltul Turnu Măgurele.