REPORTAJ / Ultimul meci pe bătrânul Giulești. Ieșire din scenă și pentru Daniel Pancu

Autor: Maria Sorescu

Vremea friguroasă din București nu a împiedicat mii de oameni să meargă pentru a-și lua adio de la bătrânul stadion Giulești, dar și de la veteranul Daniel Pancu, al cărui păr cărunt semnalează finalul carierei.

Cu mic cu mare, îmbrăcați bine, dar cu fulare și steaguri alb-vișinii, peste 10 000 de oameni au luat loc în Giulești pentru meciul cu Înainte Modelu.

Rapidiștii au puține certitudini în acest moment, deși echipa lor a renăscut, iar promovarea în liga a treia nu a consemnat probleme. „Suntem siguri de retragerea lui Pancu și de dărâmarea stadionul, dar ce punem în loc ?”, se întreba un fan de vârsta a treia.

„Cine știe dacă noul stadion se va face sau dacă va avea cine să-l umple. De la meci la meci am fost tot mai puțini. Noroc cu asemeena momente”, comentează un altul.

La tribuna a II-a discuțiile sunt în tot. Se face schimb de noutăți și toți se pregătesc să-l trimită pe Daniel Pancu în „Hall of Fame”-ul imaginar al rapidismului.

Nimeni nu e preocupat de rezultatul cu Modelu sau de cum va juca echipa. Toată lumea vrea să-l salute pe „Pancone” și să prindă un „selfie” din Giulești. Până și cei mai bătrâni au prins obiceiul, indiferent de locul pe care îl ocupă, la peluze sau la tribune.

Spectacolul a fost lansat oficial de intonarea la unison a imnului deja cunoscut. „Suntem peste tot acasă ...” sună puțin ciudat pentru o echipă care va rămâne fără stadion după acest meci. Însă legendele clubului sunt pe iarbă și cântă alături de fani.

Jocul în sine nu a consemnat mari probleme pentru giuleșteni. După două oportunități ale lui Robinho și Demici, Rapid a descris scorul în minutul 41. Vlada a fost cel care a deblocat tabela. Același Vlada putea majora diferența, dar a ratat. Și tot Vlada a fost în prim-plan pe final de meci. El i-a cedat locul lui Daniel Pancu, atât de așteptat întreaga seară.

 În tribune, spectacolul a fost permanent, culminând cu derularea unui banner uriaș cu figura lui Daniel Pancu, dar și cu aprinderea lanternelor telefoanelor mobile de către toți spectatorii. A fost ultimul vals și pentru bătrânul Giulești și pentru Daniel Pancu.

De mâine, rapidiștii vor porni la un nou drum, cu o istorie mai bogată, duă o zi încărcată, și cu speranțe la fel de mari ca până acum.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 22 Mai 2019

Numele lui e anduranță. Aduriz și-a prelungit contractul cu Bilbao

 Fanii lui Athletic Bilbao pot sta liniștiți. Unul dintre idolii tribunelor va continua să joace pe San Mames.

Autor: Andrei Szabo / 09 Mai 2019

Duckadam s-a întâlnit cu președintele Consiliului European, Donald Tusk

 Summit-ul UE de la Sibiu a fost prilej de întâlnire pentru Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi Helmuth Duckadam.

Autor: Maria Sorescu / 09 Mai 2019

Federația Română de Natație va candida pentru organizarea Europenelor la Otopeni

 Complexul Olimpic de nataţie de la Otopeni ar trebui să se deschisă anul acesta. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 23 Mai 2019

Handbalistul Andras Szasz renunță la naționala României pentru cea a Ungariei

 Unul dintre cei mai buni handbaliști din campionatul intern, Andras Szasz, a luat o decizie care va naște cu siguranță numeroase dezbateri.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mai 2019

Lotul naționalei României pentru meciurile cu Norvegia şi Malta

 Luna iunie aduce două meciuri importante pentru naționala de fotbal a României, cu Norvegia și Malta. 

Autor: Andrei Szabo / 23 Mai 2019

Boxul ar putea fi totuși inclus în programul Jocurilor Olimpice din 2020

 Federația Internațională de Box este pe lista neagră a Comitetului Internațional Olimpic.