REPORTAJ / Ultimul meci pe bătrânul Giulești. Ieșire din scenă și pentru Daniel Pancu

Autor: Maria Sorescu

Vremea friguroasă din București nu a împiedicat mii de oameni să meargă pentru a-și lua adio de la bătrânul stadion Giulești, dar și de la veteranul Daniel Pancu, al cărui păr cărunt semnalează finalul carierei.

Cu mic cu mare, îmbrăcați bine, dar cu fulare și steaguri alb-vișinii, peste 10 000 de oameni au luat loc în Giulești pentru meciul cu Înainte Modelu.

Rapidiștii au puține certitudini în acest moment, deși echipa lor a renăscut, iar promovarea în liga a treia nu a consemnat probleme. „Suntem siguri de retragerea lui Pancu și de dărâmarea stadionul, dar ce punem în loc ?”, se întreba un fan de vârsta a treia.

„Cine știe dacă noul stadion se va face sau dacă va avea cine să-l umple. De la meci la meci am fost tot mai puțini. Noroc cu asemeena momente”, comentează un altul.

La tribuna a II-a discuțiile sunt în tot. Se face schimb de noutăți și toți se pregătesc să-l trimită pe Daniel Pancu în „Hall of Fame”-ul imaginar al rapidismului.

Nimeni nu e preocupat de rezultatul cu Modelu sau de cum va juca echipa. Toată lumea vrea să-l salute pe „Pancone” și să prindă un „selfie” din Giulești. Până și cei mai bătrâni au prins obiceiul, indiferent de locul pe care îl ocupă, la peluze sau la tribune.

Spectacolul a fost lansat oficial de intonarea la unison a imnului deja cunoscut. „Suntem peste tot acasă ...” sună puțin ciudat pentru o echipă care va rămâne fără stadion după acest meci. Însă legendele clubului sunt pe iarbă și cântă alături de fani.

Jocul în sine nu a consemnat mari probleme pentru giuleșteni. După două oportunități ale lui Robinho și Demici, Rapid a descris scorul în minutul 41. Vlada a fost cel care a deblocat tabela. Același Vlada putea majora diferența, dar a ratat. Și tot Vlada a fost în prim-plan pe final de meci. El i-a cedat locul lui Daniel Pancu, atât de așteptat întreaga seară.

 În tribune, spectacolul a fost permanent, culminând cu derularea unui banner uriaș cu figura lui Daniel Pancu, dar și cu aprinderea lanternelor telefoanelor mobile de către toți spectatorii. A fost ultimul vals și pentru bătrânul Giulești și pentru Daniel Pancu.

De mâine, rapidiștii vor porni la un nou drum, cu o istorie mai bogată, duă o zi încărcată, și cu speranțe la fel de mari ca până acum.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 15 Iun. 2019

Zeci de antrenori din țară au participat la un workshop de integritate găzduit de UNEFS

 Pe data de 14 iunie 2019 a avut loc evenimentul de diseminare Construirea încrederii în sport prin integritatea antrenorilor.

Autor: Andrei Szabo / 15 Iun. 2019

Graziela Vâjială, acuzată că a mușamalizat mai multe teste pozitive

 Sursa citează un raport al WADA.

Autor: Maria Sorescu / 11 Iun. 2019

Cei mai bine plătiți sportivi din lume. Messi conduce clasamentul

 Jurnaliștii de la Forbes au realizat un deja clasic clasament al celor mai bine plătiți sportivi ai lumii.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

FCSB și Universitatea Craiova merg la braț în turul doi preliminar al Europa League, într-o seară cu multe surprize

  Cum era de așteptat, Universitatea Craiova și FCSB s-au impus și în manșa retur din turul 1 preliminar al Europa League, într-o seară europeană cu multe surprize.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Iul. 2019

Patricia Țig, surpriză de proporții la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig, revenită în circuit după doi ani de pauză, a trecut de Anastasia Sevastova, locul 11 WTA, în optimile de la BRD Bucharest Open.

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

Simona, the best is yet to come sau de ce Halep va reuși și mai mult de acum încolo

   Simona Halep a câștigat de o manieră categorică turneul de la Wimbledon, iar finala cu nemesis-ul numit Serena Williams a venit ca o încununare a eforturilor sale din ultima vreme. Ce urmează pentru Simona? Noi credem că acesta e doar începutul apogeului în tenis pentru campioana noastră.