Sezonul intern de rugby debutează în luna august

Autor: Andrei Szabo

Federația Română de Rugby a stabilit reperele sezonului viitor ale competițiilor interne. Prima întrecere este Cupa Regelui, în luna august.

Sferturile de finală vor avea loc pe 11 august, semifinalele pe 18 august iar finala mare şi finala mică se vor disputa pe 25 august.

SuperLiga CEC Bank, ediţia 2018-2019, va debuta cu opt echipe pe 8 septembrie, turul urmând să se încheie pe 3 noiembrie.

Returul va începe pe 23 martie 2019 şi se va încheia pe 4 mai. Pe 18 mai se vor disputa semifinalele play-off şi play-out, iar finalele pe 25 mai.

În Cupa României, echipele vor porni în competiţie cu respectarea clasamentului din turul SuperLigii 2018/2019. Pe 10 noiembrie 2018 vor avea loc sferturile de finală, pe 17 noiembrie se vor juca semifinalele, iar pe 24 noiembrie/1 decembrie va avea loc finala.

În prezent, deţinătoarea Cupei Regelui este CSM Ştiinţa Baia Mare, deţinătoarea Cupei Romaniei este CSM Bucureşti, iar campioana naţională este Timişoara Saracens.

În plus, Biroul Federal al FRR a decis ca Divizia Naţională de Seniori şi Divizia A, eşaloanele doi şi trei valorice, să se comaseze într-o singură competiţie.  

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 07 Mar. 2020

Naționala de rugby a României, învinsă de Rusia

 România rămâne cu un singur succes în Rugby Europe Championship, al doilea eșalon continental de rugby.

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Naționala de rugby a României a învins Spania în Rugby Europe Championship

 După eșecurile cu Portugalia și Georgia, naţionala României de rugby a bifat prima victorie în Rugby Europe Championship.

Autor: Maria Sorescu / 31 Ian. 2020

Suporterii lui Dinamo au preluat 10% dintre acțiunile clubului

 Dinamo duce lipsă de bani, iar suporterii au decis să salveze echipa.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.