Corona Brașov l-a cooptat pe campionul mondial Gabriel Kicsid pentru a redresa echipa de handbal feminin

Autor: Maria Sorescu

Handbalistele de la Corona Brașov nu-și găsesc ritmul în acest sezon, iar pentru a mai detensiona situația conducerea clubului a adus lângă echipă un nume legendar.

În stafful formației de handbal feminin a fost cooptat fostul mare internațional Gabriel Kicsid, campion mondial cu echipa națională a României în 1974, și dublu medaliat olimpic în 1972 și 1976.

Gabriel Kicsid are 205 de meciuri în naționala României pentru care a marcat 521 de goluri. El a asistat la ultima partidă a Coronei, pierdută în fața lui CSM Slatina, iar din această săptămâna îi va ajuta pe antrenori în a îndrepta problemele echipei.

„Ne bucurăm mult că am reușit să-l convingem pe dl. Kicsid, component al generației de aur a handbalului masculin românesc, un nume respectat în acest fenomen, să vină alături de noi și să ne ajute în încercarea de a redresa echipa de senioare. A discutat cu antrenorii, va merge și la meciul pe care îl vom disputa luni la Cluj, va face propria analiză a echipei și sperăm cu toții ca impactul acestei implicări să fie unul pozitiv în evoluția formației și să creeze acel șoc necesar pentru ca jucătoarele să-și arate în teren valoarea pe care, indubitabil, o au. Dorința noastră este ca dl. Kicsid să și stea pe banca tehnică la meciuri, cu ecuson D, ca reprezentant al echipei, pentru a putea oferi și în timpul meciurilor expertiza sa. Ne propunem să lucrăm la pregătirea de pe acum a viitoarei ediții de campionat și, alături de dl. Kicsid, să continuăm acea strategie pe 4 ani pe care am gândit-o la începutul acestui sezon și la care ne-am fixat ca finalitate crearea unei echipe de top, cu șanse de accedere în Champions League”, a declarat președintele clubului Corona, Liviu Dragomir, pentru mytex.ro.

Gabriel Kicsid a jucat la Știința și Steaua București, cu aceasta din urmă cucerind 12 titluri de campion național, iar în 1977 a triumfat în Cupa Campionilor (actuala Ligă a Campionilor).

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 02 Apr. 2020

Cristina Neagu va dona banii obținuți din vânzarea a peste 100 de tricouri

 Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a contribuit la strângerea de fonduri pentru a sprijini organizațiile care în aceste zile se luptă cu efectele coronavirusului.

Autor: Maria Sorescu / 25 Mar. 2020

Clubul CSM București a suspendat contractele sportivilor pe durata stării de urgenţă

 Sportivii vor primi o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 08 Apr. 2020

Dovadă de atașament. O echipă din liga a patra germană a vândut peste 100 000 de bilete pentru primul meci de după pandemie

 O veste spectaculoasă vine din fotbalul german și arată cât de atașați sunt fanii față de echipele lor. 

Autor: Andrei Szabo / 08 Apr. 2020

Adevăr sau fabulație ? Publicația Don Balon scrie că Real Madrid îl vrea pe Ianis Hagi

 Ianis Hagi este în mod constant subiect de dezbatere în această pauză forțată.

Autor: Andrei Szabo / 08 Apr. 2020

Liga 2: Rapid și Farul au trimis fotbaliștii și angajații în șomaj tehnic

 Și Liga 2 este serios afectată de pandemia de coronavirus.