Corona Brașov l-a cooptat pe campionul mondial Gabriel Kicsid pentru a redresa echipa de handbal feminin

Autor: Maria Sorescu

Handbalistele de la Corona Brașov nu-și găsesc ritmul în acest sezon, iar pentru a mai detensiona situația conducerea clubului a adus lângă echipă un nume legendar.

În stafful formației de handbal feminin a fost cooptat fostul mare internațional Gabriel Kicsid, campion mondial cu echipa națională a României în 1974, și dublu medaliat olimpic în 1972 și 1976.

Gabriel Kicsid are 205 de meciuri în naționala României pentru care a marcat 521 de goluri. El a asistat la ultima partidă a Coronei, pierdută în fața lui CSM Slatina, iar din această săptămâna îi va ajuta pe antrenori în a îndrepta problemele echipei.

„Ne bucurăm mult că am reușit să-l convingem pe dl. Kicsid, component al generației de aur a handbalului masculin românesc, un nume respectat în acest fenomen, să vină alături de noi și să ne ajute în încercarea de a redresa echipa de senioare. A discutat cu antrenorii, va merge și la meciul pe care îl vom disputa luni la Cluj, va face propria analiză a echipei și sperăm cu toții ca impactul acestei implicări să fie unul pozitiv în evoluția formației și să creeze acel șoc necesar pentru ca jucătoarele să-și arate în teren valoarea pe care, indubitabil, o au. Dorința noastră este ca dl. Kicsid să și stea pe banca tehnică la meciuri, cu ecuson D, ca reprezentant al echipei, pentru a putea oferi și în timpul meciurilor expertiza sa. Ne propunem să lucrăm la pregătirea de pe acum a viitoarei ediții de campionat și, alături de dl. Kicsid, să continuăm acea strategie pe 4 ani pe care am gândit-o la începutul acestui sezon și la care ne-am fixat ca finalitate crearea unei echipe de top, cu șanse de accedere în Champions League”, a declarat președintele clubului Corona, Liviu Dragomir, pentru mytex.ro.

Gabriel Kicsid a jucat la Știința și Steaua București, cu aceasta din urmă cucerind 12 titluri de campion național, iar în 1977 a triumfat în Cupa Campionilor (actuala Ligă a Campionilor).

Poate te interesează şi:

Autor: Constantin Boghiu / 10 Iul. 2018

Așa, da! România trece de Croația și merge în sferturile Mondialului de tineret

 România a trecut în sferturile Mondialului de tineret organizat în Ungaria, după o victorie asupra puternicei naționale a Croației, cea care impresionase în faza grupelor.

Autor: Viorel Berbece / 08 Iul. 2018

Victorie cu Angola și locul al treilea în grupă. Urmează Croația în optimi

  După eșecurile cu Olanda și Danemarca, România a terminat cu o victorie grupa de la Mondialul de handbal feminin U20, organizat în Ungaria.

Autor: Pompiliu Constantin / 08 Iul. 2018

Vive Kielce, în pragul falimentului

 Câștigătoarea Ligii Campionilor la handbal masculin în 2016, echipa poloneză Vive Kielce, are mari probleme financiare.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Ziua CR7 la Torino. Cristiano Ronaldo a acaparat atenția presei din Italia

 Portughezul Cristiano Ronaldo a fost în centrul atenției în ultimele zile, iar astăzi a acaparat spațiul media.

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Chivu debutează în cariera de antrenor la Inter Milano

 După ce a cochetat cu ideea de lucra în zona administrativă a unui club de fotbal, Cristian Chivu a luat o decizie surprinzătoare.

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2018

10 tineri jucători de urmărit în noul sezon de Liga 1

 Înaintea startului de sezon 2018/2019 în Liga 1, vă propunem zece tineri jucători, debutanți sau cvasi-debutanți în primul eșalon, care promit lucruri frumoase pe viitor.