Corona Brașov l-a cooptat pe campionul mondial Gabriel Kicsid pentru a redresa echipa de handbal feminin

Autor: Maria Sorescu

Handbalistele de la Corona Brașov nu-și găsesc ritmul în acest sezon, iar pentru a mai detensiona situația conducerea clubului a adus lângă echipă un nume legendar.

În stafful formației de handbal feminin a fost cooptat fostul mare internațional Gabriel Kicsid, campion mondial cu echipa națională a României în 1974, și dublu medaliat olimpic în 1972 și 1976.

Gabriel Kicsid are 205 de meciuri în naționala României pentru care a marcat 521 de goluri. El a asistat la ultima partidă a Coronei, pierdută în fața lui CSM Slatina, iar din această săptămâna îi va ajuta pe antrenori în a îndrepta problemele echipei.

„Ne bucurăm mult că am reușit să-l convingem pe dl. Kicsid, component al generației de aur a handbalului masculin românesc, un nume respectat în acest fenomen, să vină alături de noi și să ne ajute în încercarea de a redresa echipa de senioare. A discutat cu antrenorii, va merge și la meciul pe care îl vom disputa luni la Cluj, va face propria analiză a echipei și sperăm cu toții ca impactul acestei implicări să fie unul pozitiv în evoluția formației și să creeze acel șoc necesar pentru ca jucătoarele să-și arate în teren valoarea pe care, indubitabil, o au. Dorința noastră este ca dl. Kicsid să și stea pe banca tehnică la meciuri, cu ecuson D, ca reprezentant al echipei, pentru a putea oferi și în timpul meciurilor expertiza sa. Ne propunem să lucrăm la pregătirea de pe acum a viitoarei ediții de campionat și, alături de dl. Kicsid, să continuăm acea strategie pe 4 ani pe care am gândit-o la începutul acestui sezon și la care ne-am fixat ca finalitate crearea unei echipe de top, cu șanse de accedere în Champions League”, a declarat președintele clubului Corona, Liviu Dragomir, pentru mytex.ro.

Gabriel Kicsid a jucat la Știința și Steaua București, cu aceasta din urmă cucerind 12 titluri de campion național, iar în 1977 a triumfat în Cupa Campionilor (actuala Ligă a Campionilor).

Poate te interesează şi:

10 Sept. 2019

Reportaj / Fetița care ștergea parchetul se luptă acum pentru România!

  Povestea emoționantă a centrului echipei naționale și a campioanei Râmnicu Vâlcea, Mădălina Zamfirescu.

Autor: Maria Sorescu / 08 Sept. 2019

Dobrogea Sud Constanța și SCM Craiova au trecut de primul tur în Cupa EHF

 Înainte de mult așteptata ediție a Ligii Campionilor la handbal feminin și masculin, echipele românești au fost implicate în Cupa EHF. 

Autor: Vasile Cenuşă / 07 Sept. 2019

Top 20 transferuri în handbalul masculin! Echipele puternice au mutat decisiv

Cele mai importante echipe de handbal masculin din Europa au făcut mişcări importante pe piaţa transferurilor din întreaga lume.

Ştiri recente:

Autor: Georg Lorenz / 20 Sept. 2019

10. Bundesliga ca istorie (1972-1973): În sfârșit tricouri cu reclame !

  Campionatul nu a început sub cele mai bune auspicii, mai ales din punctul de vedere al publicului. Favorita, Bayern München a învins in primul meci la Oberhausen cu 5-0 și nu a mai părăsit primul loc până in final.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Sept. 2019

EDITORIAL| Erling Haland, talent Br(a)ut la cote înalte

 În ciuda faptului că seara precedentă de Liga Campionilor ne-a oferit dueluri precum Borussia Dortmund-Barcelona sau Napoli-Liverpool, toate luminile au fost îndreptate spre partida din Austria dintre Salzburg și Genk, asta datorită scorului fluviu înregistrat, dar mai ales datorită prospectului numit Erling Braut Haland.

Autor: Georg Lorenz / 17 Sept. 2019

9. Bundesliga ca istorie (1971-1972): Bayern, record de goluri – 101 !

  După scandalurile care au încheiat ediția anterioară, Bundesliga s-a trezit in impas și publicul i-a întors spatele.