Probleme doar cu ploaia! Mihaela Buzărnescu trece fulgerător în finala de la Hobart

Autor: Vasile Cenușă

Mihaela Buzărnescu demonstrează că performanțele din 2017 nu au fost un accident, ci doar un prim pas spre reușite și mai mari. Iar prestația de la Hobart este încă o dovadă a calităților sale.

Fața în față cu ucraineanca Lesia Țurenko în semifinale, jucătoarea noastră a fost mai mult deranjată de întârzierile și apoi întreruperile cauzate de ploaie decât de jocul adversarei de astăzi. Etalând un joc plin de încredere și extrem de agresiv, Mihaela a demarat spre finala turneului australian, câștigând disputa cu un dublu 6-2, după doar o oră și 23 de minute de joc.

Calificarea în ultimul act îi asigură româncei un nou personal best, locul 44 WTA, chiar în spatele învinsei sale de astăzi. Plus o nouă premieră, prima ei finală în circuitul WTA! Acolo o așteaptă o jucătoare cu un profil asemănător de joc și poate cu aceeași formă sportivă, belgianca Elise Mertens, nimeni alta decât deținătoarea trofeului de la Hobart. Ca un făcut, Mertens a învins anul trecut o altă româncă în finală, pe Monica Niculescu.

Cu o victorie, Buzărnescu va bate la porțile top 40 WTA, amenințând poziția Irinei Begu. Iar săptămâna viitoare, pe Mihaela o așteaptă o dispută de gală cu Caroline Wozniacki. Jucătoarea noastră merită acest meci și nu ar fi exclus să facă o figură frumoasă și acolo. Încrederea este la un nivel înalt, jocul la fel și totul pare posibil pentru jucătoarea din București în acest moment. Să sperăm că o vom vedea și la Fed Cup în februarie, ar merita măcar acum un pic mai multă atenție din partea federației de la noi, dacă anul trecut a fost ignorată, fiindu-i refuzată o invitație la „marele” turneu de la București!

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 16 Iul. 2018

Schimbări după Wimbledon în clasamentele WTA și ATP

 Turneul de la Wimbledon și numeroasele puncte puse în joc au reconfigurat clasamentele din tenisul feminin și cel masculin.

Autor: Andrei Szabo / 15 Iul. 2018

Djoker, 13 ! Novak Djokovic, campion la Wimbledon

 După o îndelungată perioadă de așteptare și o recuperare anevoioasă care îl scosese din Top 20 ATP, sârbul Novak Djokovic a izbutit un succes de proporții.

Autor: Maria Sorescu / 15 Iul. 2018

Rigoarea lui Kerber a învins ambiția Serenei Williams

Angelique Kerber și Serena Williams au fost purtate de ambiții diferite până în finala de la Wimbledon, dar și în ultimul act.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Ziua CR7 la Torino. Cristiano Ronaldo a acaparat atenția presei din Italia

 Portughezul Cristiano Ronaldo a fost în centrul atenției în ultimele zile, iar astăzi a acaparat spațiul media.

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Chivu debutează în cariera de antrenor la Inter Milano

 După ce a cochetat cu ideea de lucra în zona administrativă a unui club de fotbal, Cristian Chivu a luat o decizie surprinzătoare.

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2018

10 tineri jucători de urmărit în noul sezon de Liga 1

 Înaintea startului de sezon 2018/2019 în Liga 1, vă propunem zece tineri jucători, debutanți sau cvasi-debutanți în primul eșalon, care promit lucruri frumoase pe viitor.