Interviu exclusiv cu hocheistul Daniel Trancă, de la Corona Brașov, despre accidentări, provocări și obiective

Autor: Pompiliu Constantin

Daniel Trancă are 23 de ani, este din Miercurea Ciuc și joacă din 2015 pentru Corona Brașov.

Are deja o experiență remarcabilă, evoluând și în campionatul Ungariei.

A îmbrăcat și tricoul naționalei României pentru selecționatele U18, U20, dar și al echipei de seniori.

Daniel cunoaște foarte bine fenomenul hocheiului și ne-a răspuns întrebărilor despre perspectivele acestui sport, lipsurile sale, dar și provocările personale.

 

Ziarul de Sport: Cum e viața de hocheist la Corona Brașov ?

Daniel Trancă: Este al treilea sezon deja alături de echipa Corona. Orașul este foarte frumos, iar echipa îmi place foarte mult. Sunt jucători cu care am evoluat împreună de la vârsta de cinci ani, de când am început să practicăm hocheiul. Ne înțelegem foarte bine între noi, fie că e vorba de jucători auhtohtoni sau de jucători străini.

Ziarul de Sport: Provii dintr-o zonă unde hocheiul este poate cel mai popular sport. De unde această pasiune ?

Daniel Trancă: În Miercurea Ciuc când eram copii și mergeam la meciurile echipei de seniori toată sala era plină de suporteri, care cântau tot meciul, așa că vă puteți gândi ce motivație poate primi un copil pentru a juca hochei în aceste condiții. În ultimul timp în Harghita a început să devină și fotbalul un sport mai cunoscut, dar totuși, după părerea mea, hocheiul este pe primul loc la popularitate.

Ziarul de Sport: Ai jucat și în Ungaria ? E campionatul maghiar mai puternic ?

Daniel Trancă: După părerea mea s-a investit foarte mult în hocheiul maghiar. Sunt foarte mulți jucători de calitate care joacă într-un campionat puternic, cu mulți hocheiști tineri, care sunt aruncați în luptă la vârste precoce. Au adus mulți antrenori străini și la echipele de copii ca și la echipele de seniori. De la antrenorii aceștia pot învăța multe antrenorii auhtohtoni.

Ziarul de Sport: Comparativ, cum vezi situația hocheiului românesc ?

Daniel Trancă: În România ar trebui investit mai mult în hochei pentru a putea avea mai multe arene în primul rând. Ar fi frumos ca orașele mari din țară să aibă măcar un stadion de hochei. București, Cluj sunt orașe destul de mari și cred că ar trebui să aibă două, trei, patru patinoare, cum are și Budapesta. Atunci ar crește și interesul și nivelul acestui sport.

Ziarul de Sport: Ce ți-ai propus pentru 2018 ?

Daniel Trancă: Anul trecut nu a fost cel mai bun sezon al nostru ca echipă și nici pentru mine în plan individual. Așa că în 2018 mi-aș dori un sezon mai bun cu echipa Corona, să câștigăm trofee și să fim sănătoși până la capăt.

Ziarul de Sport: Cum percepeți voi ca hocheiști schimbarea de antrenor ?

Daniel Trancă: Schimbarea de antrenor este decizia șefului clubului, a domnului Cernica, și a conducerii. Pe noi, jucătorii, ne privește doar să ne adaptăm cerințelor noului antrenor. Fiecare tehnician are cerințele sale, lucruri pe care le așteaptă de la noi, iar misiunea noastră este să ne integrăm în strategia aleasă.

Ziarul de Sport: Ai avut parte de câteva accidentări dure. Nu te-ai gândit vreun moment să renunți la hochei din acest motiv ?

Daniel Trancă: După operația mea la umăr am stat în tribune șase luni de zile. A fost greu. Nu îmi puteam imagina cum o să mai pot juca hochei cu umărul operat. Dar cu voință, timp și muncă am trecut peste acest episod. O accidentare, fie ea și foarte grea, poate fi depășită, mai ales dacă ai și persoanele iubite lângă tine.

Ziarul de Sport: Cum vezi lupta la titlu în acest sezon ?

Daniel Trancă: Fiecare echipă are șansa de a câștiga trofee, mai ales în play-off, unde echipa în cea mai bună formă poate triumfa. Personal am mari speranțe că echipa noastră poate câștiga titlul anul acesta în campionat.

Ziarul de Sport: Să ne uităm și la hocheiul de peste ocean. Ai vreo favorită în NHL ?

Daniel Trancă: Când eram copil, echipa preferată era Detroit Red Wings.

Ziarul de Sport: Legat de copilărie, ce ar putea atrage un puști în ziua de azi să se apuce de hochei ?

Daniel Trancă: În primul rând, în opinia mea, părinții trebuie să cunoască fenomenul hocheiului, pentru că ei sunt cei care decid asupra copiilor pe când aceștia au cinci sau șase ani. Dar și după ce se apucă un copil de hochei sau de un alt sport, cei mici se pot plictisi, așa sunt copiii. Din acest motiv trebuie să fie acolo părinții, să il ajute pe copil să meargă în fiecare zi cu un zâmbet pe față la antrenament. Să-l sprijine și să-l îndrume. Deci, cred că părinții poartă o mare responsabilitate în orientarea copiilor către sport.

Ziarul de Sport: Care este jucătorul care te-a impresionat ?

Daniel Trancă: Jucătorul care m-a impresionat cel mai mult este rusul Pavel Datsyuk. A avut cel mai bun simț al jocului din câte am văzut în hochei. 

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 15 Iul. 2018

Turul Franței: John Degenkolb a câștigat etapa a noua. Liderul general nu se schimbă

 Etapa a noua a Turului Franţei, cu sosire la Roubaix, a fost un spectacol desăvârșit.

Autor: Maria Sorescu / 12 Iul. 2018

Turul Franței: Dan Martin, câștigător de etapă. Lider general neschimbat

 Un atac dat cu un kilometru înainte de finalul etapei, i-a adus irlandezului Dan Martin (UAE Emirates) succesul rundei în Turul Franței.

Autor: Andrei Szabo / 11 Iul. 2018

Exclusiv / Semnalul de alarmă al unui campion de canoe asupra alimentației precare

 Constantin Dîba este campion european la canoe alături de Cătălin Chirilă. Cei doi au adus singura medalie de aur a României la competiția continentală de anul trecut.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Ziua CR7 la Torino. Cristiano Ronaldo a acaparat atenția presei din Italia

 Portughezul Cristiano Ronaldo a fost în centrul atenției în ultimele zile, iar astăzi a acaparat spațiul media.

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Chivu debutează în cariera de antrenor la Inter Milano

 După ce a cochetat cu ideea de lucra în zona administrativă a unui club de fotbal, Cristian Chivu a luat o decizie surprinzătoare.

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2018

10 tineri jucători de urmărit în noul sezon de Liga 1

 Înaintea startului de sezon 2018/2019 în Liga 1, vă propunem zece tineri jucători, debutanți sau cvasi-debutanți în primul eșalon, care promit lucruri frumoase pe viitor.