Cornel Penu și-a lansat o carte autobiografică la Buzău

Autor: Nicolas Grama

Cornel Penu, dublu campion mondial cu naționala României în 1970 și 1974, și-a lansat volumul autobiografic „Penu: a apăra, a câștiga, a trăi''.

Evenimentul a avut loc la Colegiul Bogdan Petriceicu Hașdeu din Buzău, unde Cornel Penu a fost elev, la fel ca jurnalistul sportiv Cristian Geambașu, coautor al lucrării.

La lansare au mai fost prezenți fostul handbalist Ștefan Birtalan, jurnalistul Radu Naum, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma și directorul colegiului Ionel Banu.

Cornel Penu s-a născut la Galați în anul 1946, dar părinții săi s-au mutat la Buzău când acesta avea trei ani. A început să joace handbal în școala generală.

În anul 1967 s-a transferat la Dinamo București. În același an a fost campion mondial de tineret și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de seniori.

Trei ani mai târziu a devenit campion mondial, după ce România a trecut la limită, scor 13-12, de Germania de Est. Marele handbalist s-a retras la vârsta de 33 de ani, iar din 2002 este stabilit în Franța.

Cartea a fost publicată de către editura Editgraph, din Buzău.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 12 Iul. 2019

Vlad Enăchescu, numit coordonator al secției de handbal la CSM București

 Clubul CSM București a schimbat coordonatorul compartimentului de handbal. 

Autor: Andrei Szabo / 27 Iun. 2019

Râmnicu Vâlcea și CSM București și-au aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor

 România va avea două echipe în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin.

Autor: Maria Sorescu / 21 Iun. 2019

CSM Bucureşti, acceptată direct în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin

 Deși nu a câștigat campionatul, echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a fost acceptată în Liga Campionilor, ediţia 2019/2020, în faza grupelor.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2019

SuperDan sau doar Bursucul? Dan Petrescu, la răscruce de drumuri

 Când Dan Petrescu s-a întors la Cluj, toată lumea s-a gândit că fostul mare internațional vizează o participare în Liga Campionilor. Petrescu a terminat cu bine munca predecesorilor săi și și-a mai trecut în cont un titlu. Doar că Europa pare altă mâncare de pește. Întrebarea este unde s-a pierdut entuziasmul celui supranumit la un moment dat SuperDan, antrenorul care făcea istorie cu Unirea Urziceni și făcea apoi granzii din Rusia să tremure?

13 Iul. 2019

Simona Halep, noua Regină la Wimbledon! Premieră istorică pentru România

Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2, finala turneului de la Wimbledon în faţa Serenei Williams, fiind prima jucătoare din România care reuşeşte să se impună la All England Club.

13 Iul. 2019

George Puşcaş, obligat să-şi caute altă echipă! Palermo, retrogradată în Serie D

George Puşcaş, unul dintre cei mai buni jucători de la Campionatul European U-21 din Italia şi San Marino, este obligat să-şi caute altă echipă după ce Palermo a fost retrogradată în Serie D.