Povestea lui Cheryl Weill, triatlonista care a învățat să înoate la 60 de ani

Autor: Maria Sorescu

Cheryl Weill este cea mai vârstnică participantă la Ironman Kona, eveniment de anduranță care presupune înotul pe distanța de 3,86 km, 180 de km de mers cu bicicleta și 42,195 km de alergare.

Ea are 72 de ani și o poveste remarcabilă, mai ales prin prisma faptul că a învățat să înoate abia la 60 de ani.

„Am auzit pentru prima dată de concursurile Ironman în anii 80, dar cariera mea de neurocercetător îmi acapara tot timpul și nu mă gândeam să particip”, a declarat Cheryl Weill pentru triathlete.com.

Abia în 2004 s-a hotărât sa participe la triatloane, dar nu știa să înoate. Alerga, mergea pe bicicletă, dar nu înota.

„Un prieten biciclist m-a încurajat să încerc să învăț să înot, iar activitatea asta mi-a dat multă energie, pe lângă bătăile de cap aferente. Am acceptat provocarea și nu m-am dat bătută, deși am avut tentația să renunț de câteva ori”, a povestit  Cheryl Weill.

Femeia de 72 de ani locuiește și se antrenează în Colorado. Ea și-a câștigat locul la Ironman Kona după ce a fost singura femeie care a terminat  Ironman Maryland în 2016, la categoria ei de vârstă, cu timpul de 13:59:02, un timp decent la orice vârstă într-o asemenea probă.

Cheryl Weill și-a propus doar să termine Ironman Kona, fără să se accidenteze, după care vrea să se dedice mai mult ciclismului. Vrea să viziteze lumea pe bicicletă.

Întrebată de jurnaliștii americani care este secretul energiei sale, Cheryl Weill a explicat: „Cred că un element care contează în lupta cu bătrânețea este să-ți propui un obiectiv sau mai multe. Să ai o listă cu lucruri de făcut și pe care să le urmezi cu pasiune. Triatlonul a fost unul dintre obiectivele mele și chiar mă bucuram când oamenii treceau pe lângă mine în cursă și îmi spuneau că vor să fie ca mine peste ani și ani”.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 08 Iul. 2018

Studiu / Ședințele de pilates îmbunătățesc performanțele alergătorilor

 Pilates-ul este un sistem de exerciții fizice dezvoltate de către neamțul Joseph Pilates în prima jumătate a secolului al XX-lea. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Iun. 2018

UNEFS lansează un material educațional privind avertizarea asupra neregulilor din sport în cadrul unui workshop internațional

 Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București (UNEFS) va organiza workshop-ul „Avertizarea sportivă - ca mediu educaţional pentru formarea unei atitudini etice”.

Autor: Maria Sorescu / 06 Iun. 2018

Romfilatelia lansează timbre dedicate Cupei Mondiale din Rusia

 Romfilatelia, instituţia desemnată să emită timbrele şi efectele poştale româneşti, a pus în circulație o serie de timbre dedicate Cupei Mondiale din Rusia.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Ziua CR7 la Torino. Cristiano Ronaldo a acaparat atenția presei din Italia

 Portughezul Cristiano Ronaldo a fost în centrul atenției în ultimele zile, iar astăzi a acaparat spațiul media.

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Chivu debutează în cariera de antrenor la Inter Milano

 După ce a cochetat cu ideea de lucra în zona administrativă a unui club de fotbal, Cristian Chivu a luat o decizie surprinzătoare.

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2018

10 tineri jucători de urmărit în noul sezon de Liga 1

 Înaintea startului de sezon 2018/2019 în Liga 1, vă propunem zece tineri jucători, debutanți sau cvasi-debutanți în primul eșalon, care promit lucruri frumoase pe viitor.