Peter Sagan a devenit campion mondial pentru a treia oară. Record greu de egalat pentru slovac

Autor: Daniel Samoilă

 Campionatele Mondiale de ciclism din acest an s-au desfășurat la Bergen, în Norvegia. Pe un traseu valonat și cu o cățărare scurtă, dar cu o pantă medie de 7%, numită Salmon Hill (Dealul Somonului), care se termina cu 10 km înaintea fiecărui tur de circuit. 

Atmosfera din Norvegia a fost una fantastică, spectatorii asistând cu entuziasm la o cursă destul de controlată la capătul celor 276,5 km. În primii 120 de kilometri s-a format o evadare din rutieri ce reprezentau națiuni cu puține șanse la victorie, precum Maroc sau Eritreea, iar spectacolul în cursă a început în ultimii 100 de kilometri. 

Un grup ce l-a conținut pe Tim Wellens (printre alții) a avut un avans de circa 30 de secunde față de pluton, dar acțiunea nu a rezistat, fiind prinsă cu 60 de kilometri înainte de final. Au mai fost atacuri din partea lui Tom Dumoulin sau Tony Gallopin, dar prima tentativă cu adevărat consistentă i-a aparținut lui Julian Alaphilippe, francezul care s-a desprins de grupul favoriților pe ultima trecere de pe Salmon Hill. 

Lui Alaphilippe i s-a alăturat italianul Gianni Moscon, însă acțiunea lor a eșuat în ultimii trei kilometri. S-a ajuns la un grup de 30 de cicliști la un sprint unde slovacul Peter Sagan s-a dovedit a fi cel mai puternic și a câștigat pentru a treia oară consecutiv titlul mondial. 

Medalia de argint i-a revenit lui Alexander Kristoff, în timp ce bronzul a mers la Michael Matthews. 

Sagan, la doar 28 de ani, devine primul rutier din istoria Mondialelor ce câștigă titlul de trei ori la rând. De asemenea, Peter e primul om ce își adjudecă tricoul curcubeu pe trei continente diferite: Richmond (2015), Doha (2016) și Bergen (2017).  

Cu această ocazie, Sagan intră și în galeria cicliștilor cu trei tituluri mondiale în palmares, alături de Alfredo Binda, Oscar Freire, Eddy Merckx și Rik Van Steenbergen. 

Românul Serghei Țvetcov nu a încheiat cursa. 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 26 Apr. 2024

Cum reduci colesterolul cu ajutorul activităților sportive

 Activitatea fizică regulată este de multă vreme promovată ca o piatră de temelie a unui stil de viață sănătos.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Editorial / Cazul Edvard Novak readuce în discuție coșmarul cicliștilor: traficul auto și șoferii neglijenți

 Cazul ciclistului de 20 de ani readuce în discuție modul în care se respectă regulile de circulație într-o țară aglomerată de mașini și cu o adâncă lipsă de respectare a regulilor rutiere, cum este România.

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Iul. 2023

Ce consumă Vingegaard ? Performanțele danezului sunt de pe altă planetă

 Jonas Vingegaard este lider în Turul Franței, iar ceea ce a arătat în ultimele două etape, a 16-a și a 17-a sunt rezultate uimitoare.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 28 Apr. 2024

Opinie / FCSB, campioana României, prin consecvență și forța grupului

 FCSB s-a impus în acest sezon nu neapărat pentru că a avut individualități superioare celorlalți

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

 Mălina Călugăreanu a reușit să se califice pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Lăcrămioara Perijoc și Claudia Nechita, medaliatele României la Europenele de Box

 Doar două medalii a obținut delegația României la Campionatele Europene de Box. Fetele au fost cele care au urcat pe podium.