Vasile cel Mare sau Vasile cel mic? Încă o șansă pentru Miriuță

Autor: Dionisie Rotaru

Vasile Miriuță și-a împlinit marele vis de a deveni antrenorul lui Dinamo, clubul său de suflet. Dar va reuși acesta pe banca alb-roșilor în condițiile de acum?

Miriuță este un antrenor care are încă o cotă bună în România. Iar mutarea de la modesta Concordia la Dinamo demonstrează lucrul acesta. Tehnicianul româno-maghiar trăiește încă din creditul de imagine cucerit în mandatele sale la CFR Cluj, dar până când?

Nu știm cum ar fi arătat CFR Cluj cu echipa de acum și fostul internațional maghiar pe bancă. Tocmai asta a fost problema lui Miriuță până acum în carieră. Că a prins echipe bunicele în momente nu prea fericite. Și aici avem trei exemple.

La Gyor, acesta începuse bine, dar formația și-a pierdut finanțarea și odată cu ea și dorințele de a se bate pentru obiective înalte. Ca dovadă, echipa a trebuit să o ia de la 0, din liga a treia, la puțin timp după plecarea lui Miriuță!

În Germania, pe banca lui Energie Cottbus, echipă pentru care a prins peste o sută de jocuri ca fotbalist, Miriuță s-a aflat în fața unei misiuni imposibile de a salva echipa de la retrogradare, dată fiind situația financiară de acolo și a subțirimii lotului. El a fost demis cu puțin timp până la finele campionatului, când deja soarta fostei echipe de Bundesliga era condamnată.

În fine, la CFR Cluj, în al doilea mandat, actualul antrenor al lui Dinamo a nimerit în plină insolvență. Sub conducerea sa, fosta campioană a evoluat foarte bine, etalând pe alocuri un joc chiar spectaculos, dar cupele europene au fost un vis interzis din cauza problemelor financiare.
Și acum la Dinamo ce a găsit Miriuță?

Tot o situație financiară nu prea grozavă, un lot nu foarte strălucit, dar parcă există o oarecare liniște pentru a construi ceva pe termen lung. Faptul că debutează împotriva celor de la FCSB reprezintă deja un nou mic ghinion pentru el, fiindcă nu a avut timp să-și pună amprenta pe jocul dinamoviștilor. Dar, cu siguranță, este p șansă de care se va agăța și de care va căuta să profite la maximum.

Dacă la Gyor, Cottbus sau Concordia nu am văzut un Vasile Miriuță strălucind ca antrenor, în schimb mandatele sale de la CFR sau Ceahlăul sunt dătătoare de speranță. Va reuși el să fie antrenorul care să o aducă din nou pe Dinamo în lupta pentru titlu sau va fi acesta un nou pas fals în cariera sa? Vom afla asta începând poate cu această seară....

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 27 Ian. 2020

Ce este antreprenoriatul social și cum poate fi valorificat în sport ?

 Un tip de activitate care are parte de un interes tot mai crescut în ultimii ani este antreprenoriatul social. 

Autor: Andrei Szabo / 20 Ian. 2020

Reinier, un alt diamant ? Real Madrid a transferat un brazilian de 18 ani

 Reinier Jesús Carvalho este ultima achiziție a lui Real Madrid.

Autor: Flaviu Ilie / 19 Ian. 2020

ANALIZĂ/ Mike D Antoni și dilema unei rotații ce ține Houston departe de succes

 Houston Rockets era văzută drept una dintre favoritele la titlu în NBA, iar situația era una fericită la începutul anului 2020. Totuși, forma slabă a lui Harden din ultimele meciuri a demonstrat cât de dependenți sunt texanii de jocul bărbosului.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Bundesliga: Haland înscrie din nou, Dortmund câștigă

 Cu un moral bun, după victoria din Liga Campionilor, Borussia Dortmund și-a etalat forța și în campionat. Norvegianul Erling Braut Haland a fost din nou la datorie și a contribuit la acest succes.

Autor: Maria Sorescu / 22 Feb. 2020

Ca la 20 de ... titluri. Halep, campioană la Dubai

 Simona Halep a încheiat excelent turneul de la Dubai. Sportiva din Constanța a câștigat trofeul și a ajuns la 20 de titluri la simplu în carieră.

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Messiozarul a bătut-o de unul singur pe Eibar

 El Clasico se apropie, iar Messi s-a trezit. Argentinianul nu mai marcase de o lună, dar și-a setat jocul în fața celor de la Eibar.