Vasile cel Mare sau Vasile cel mic? Încă o șansă pentru Miriuță

Autor: Dionisie Rotaru

Vasile Miriuță și-a împlinit marele vis de a deveni antrenorul lui Dinamo, clubul său de suflet. Dar va reuși acesta pe banca alb-roșilor în condițiile de acum?

Miriuță este un antrenor care are încă o cotă bună în România. Iar mutarea de la modesta Concordia la Dinamo demonstrează lucrul acesta. Tehnicianul româno-maghiar trăiește încă din creditul de imagine cucerit în mandatele sale la CFR Cluj, dar până când?

Nu știm cum ar fi arătat CFR Cluj cu echipa de acum și fostul internațional maghiar pe bancă. Tocmai asta a fost problema lui Miriuță până acum în carieră. Că a prins echipe bunicele în momente nu prea fericite. Și aici avem trei exemple.

La Gyor, acesta începuse bine, dar formația și-a pierdut finanțarea și odată cu ea și dorințele de a se bate pentru obiective înalte. Ca dovadă, echipa a trebuit să o ia de la 0, din liga a treia, la puțin timp după plecarea lui Miriuță!

În Germania, pe banca lui Energie Cottbus, echipă pentru care a prins peste o sută de jocuri ca fotbalist, Miriuță s-a aflat în fața unei misiuni imposibile de a salva echipa de la retrogradare, dată fiind situația financiară de acolo și a subțirimii lotului. El a fost demis cu puțin timp până la finele campionatului, când deja soarta fostei echipe de Bundesliga era condamnată.

În fine, la CFR Cluj, în al doilea mandat, actualul antrenor al lui Dinamo a nimerit în plină insolvență. Sub conducerea sa, fosta campioană a evoluat foarte bine, etalând pe alocuri un joc chiar spectaculos, dar cupele europene au fost un vis interzis din cauza problemelor financiare.
Și acum la Dinamo ce a găsit Miriuță?

Tot o situație financiară nu prea grozavă, un lot nu foarte strălucit, dar parcă există o oarecare liniște pentru a construi ceva pe termen lung. Faptul că debutează împotriva celor de la FCSB reprezintă deja un nou mic ghinion pentru el, fiindcă nu a avut timp să-și pună amprenta pe jocul dinamoviștilor. Dar, cu siguranță, este p șansă de care se va agăța și de care va căuta să profite la maximum.

Dacă la Gyor, Cottbus sau Concordia nu am văzut un Vasile Miriuță strălucind ca antrenor, în schimb mandatele sale de la CFR sau Ceahlăul sunt dătătoare de speranță. Va reuși el să fie antrenorul care să o aducă din nou pe Dinamo în lupta pentru titlu sau va fi acesta un nou pas fals în cariera sa? Vom afla asta începând poate cu această seară....

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 22 Mai 2019

Numele lui e anduranță. Aduriz și-a prelungit contractul cu Bilbao

 Fanii lui Athletic Bilbao pot sta liniștiți. Unul dintre idolii tribunelor va continua să joace pe San Mames.

Autor: Maria Sorescu / 03 Mai 2019

Mario Rondon, motorul lui Gaz Metan Mediaș, spectaculos și în derby-ul Sibiului

 Din Venezuela nu vin doar vești proaste, legate de lupta pentru putere.

Autor: Flaviu Ilie / 19 Apr. 2019

EDITORIAL | Eredivisie, rampa perfectă de lansare pentru tinerele talente. Școala olandeză, definiția succesului natural în fotbal

 De-a lungul anilor, academiile olandeze de fotbal au produs unii dintre cei mai mari jucători de fotbal. Drept consecință, Olanda a avut mai mereu succes internațional, iar acum și cluburile din Eredivisie își caută propriul succes.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Visul frumos continuă ! România s-a calificat în semifinalele Europeanului de tineret și merge la Jocurile Olimpice

 A ieșit așa cum ne-am dorit. România și Franța au terminat la egalitate. Pentru România urmează o semifinală cu Germania, joi, de la ora 19:00.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Liga 1: Viitorul l-a adus pe Ammari, iar Sepsi l-a transferat pe Adebanjo

 Echipele din Liga 1 s-au reunit, dar transferurile curg pe bandă rulantă.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Laura Coman a adus primul aur la Jocurile Europene de la Minsk

 Jocurile Europene de la Minsk au parte de o mediatizare tot mai importantă.