Vasile cel Mare sau Vasile cel mic? Încă o șansă pentru Miriuță

Autor: Dionisie Rotaru

Vasile Miriuță și-a împlinit marele vis de a deveni antrenorul lui Dinamo, clubul său de suflet. Dar va reuși acesta pe banca alb-roșilor în condițiile de acum?

Miriuță este un antrenor care are încă o cotă bună în România. Iar mutarea de la modesta Concordia la Dinamo demonstrează lucrul acesta. Tehnicianul româno-maghiar trăiește încă din creditul de imagine cucerit în mandatele sale la CFR Cluj, dar până când?

Nu știm cum ar fi arătat CFR Cluj cu echipa de acum și fostul internațional maghiar pe bancă. Tocmai asta a fost problema lui Miriuță până acum în carieră. Că a prins echipe bunicele în momente nu prea fericite. Și aici avem trei exemple.

La Gyor, acesta începuse bine, dar formația și-a pierdut finanțarea și odată cu ea și dorințele de a se bate pentru obiective înalte. Ca dovadă, echipa a trebuit să o ia de la 0, din liga a treia, la puțin timp după plecarea lui Miriuță!

În Germania, pe banca lui Energie Cottbus, echipă pentru care a prins peste o sută de jocuri ca fotbalist, Miriuță s-a aflat în fața unei misiuni imposibile de a salva echipa de la retrogradare, dată fiind situația financiară de acolo și a subțirimii lotului. El a fost demis cu puțin timp până la finele campionatului, când deja soarta fostei echipe de Bundesliga era condamnată.

În fine, la CFR Cluj, în al doilea mandat, actualul antrenor al lui Dinamo a nimerit în plină insolvență. Sub conducerea sa, fosta campioană a evoluat foarte bine, etalând pe alocuri un joc chiar spectaculos, dar cupele europene au fost un vis interzis din cauza problemelor financiare.
Și acum la Dinamo ce a găsit Miriuță?

Tot o situație financiară nu prea grozavă, un lot nu foarte strălucit, dar parcă există o oarecare liniște pentru a construi ceva pe termen lung. Faptul că debutează împotriva celor de la FCSB reprezintă deja un nou mic ghinion pentru el, fiindcă nu a avut timp să-și pună amprenta pe jocul dinamoviștilor. Dar, cu siguranță, este p șansă de care se va agăța și de care va căuta să profite la maximum.

Dacă la Gyor, Cottbus sau Concordia nu am văzut un Vasile Miriuță strălucind ca antrenor, în schimb mandatele sale de la CFR sau Ceahlăul sunt dătătoare de speranță. Va reuși el să fie antrenorul care să o aducă din nou pe Dinamo în lupta pentru titlu sau va fi acesta un nou pas fals în cariera sa? Vom afla asta începând poate cu această seară....

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 19 Apr. 2019

EDITORIAL | Eredivisie, rampa perfectă de lansare pentru tinerele talente. Școala olandeză, definiția succesului natural în fotbal

 De-a lungul anilor, academiile olandeze de fotbal au produs unii dintre cei mai mari jucători de fotbal. Drept consecință, Olanda a avut mai mereu succes internațional, iar acum și cluburile din Eredivisie își caută propriul succes.

Autor: Flaviu Ilie / 08 Apr. 2019

Șansa unei finale legendare în UEFA Champions League. Un ultim duel pentru supremație între Messi și Ronaldo

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt fără dubii doi dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor. Spre bucuria noastră, a telespectatorilor, am avut norocul de a fi contemporani cu cei doi titani ai sportului și totodată cu rivalitatea impresionantă dintre ei ce ar putea fi încununată în acest an cu un duel în finala Champions League, o bătălia legendară ce ar putea decide care dintre cei doi este mai mare.

Autor: Flaviu Ilie / 07 Apr. 2019

Dinastii neîmplinite: Magia lui Shaquille O’Neal nu a putut aduce titlul în Orlando

 Shaquille O’Neal a fost liderul celor de la Orlando Magic la mijlocul anilor 90 iar alături de Penny Hardaway, Big Fella a fost aproape să aducă un titlu istoric pentru fanciza nou-apărută în NBA.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Apr. 2019

Țucudean, revenire decisivă pentru CFR Cluj

 CFR Cluj se menține lider în Liga 1, după ce a câștigat deplasarea de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a şasea a play-off-ului.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Juventus, din nou campioana Italiei. Record pentru Cristiano Ronaldo

 Juventus Torino a monopolizat campionatul Italiei.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Stranieri în acțiune: Rotariu marchează din nou, Grigore punctează din penalty

 După ce Răzvan Marin și Nicolae Stanciu u marcat vineri, alți internaționali au ieșit în evidență