România va avea 12 sportivi la Jocurile Paralimpice de la Rio

Autor: Nicolas Grama

România va merge în Brazilia cu cea mai mare delegație de sportivi din istoria participării țării noastre la Jocurile Paralimpice.

Nu mai puțin de 12 sportivi paralimpici vor reprezenta tricolorul. Aceștia vor concura la atletism, ciclism, judo pentru nevăzători, caiac, înot și tenis de masă.

Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro  se vor desfășura între 7 și 18 septembrie. „Sportul pentru persoanele cu dizabilități oferă avantaje fizice — o bună circulație a sângelui, mușchi mai puternici, un echilibru și coordonare. În același timp, sportul de performanță poate oferi persoanelor cu dizabilități multiple beneficii: obținerea abilităților de zi cu zi, motivație, încredere, respect de sine. Mai mult decât atât, sportul reprezintă pentru ei o modalitate excelentă de integrare în societate”, a declarat Sally Wood-Lamont, președintele Comitetul Național Paralimpic.

Poate te interesează şi:

23 Mai 2019

DHL Carpathian Marathon, șansa unei aventuri de 10, în inima Carpaților! Înscrierile continuă

   DHL Carpathian Marathon powered by MPG a ajuns la ediție aniversară în 2019, iar numeroși susținători, sportivi și persoane publice, au decis să fie alături de evenimentul care oferă șansa unei aventuri de 10, în inima Carpaților. Aceștia susțin, astfel, și cauza sportivilor paralimpici români în drumul spre Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din 2020.

17 Mai 2019

DHL Carpathian Marathon, șansa unei aventuri de 10, în inima Carpaților! Înscrierile continuă

  DHL Carpathian Marathon powered by MPG a ajuns la ediție aniversară în 2019, iar numeroși susținători, sportivi și persoane publice, au decis să fie alături de evenimentul care oferă șansa unei aventuri de 10, în inima Carpaților. 

Autor: Maria Sorescu / 21 Mar. 2019

Importanța dansului. UNEFS găzduiește lansarea proiectului UNIDANS, pentru tinerii cu abilități limitate

 Evenimentul va fi marți, 26 martie 2019, de la ora 10.00.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Liga 1: Poli Iași câștigă la limită duelul cu Astra Giurgiu. Dan Alexa renunță la postul său

 Poli Iași a câștigat cu 1-0 duelul cu Astra Giurgiu din etapa a doua a Ligii 1 și adună patru puncte după primele două meciuri ale stagiunii.

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Patricia Țig a pierdut în ultimul act la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig a fost la un pas de a scrie istorie devenind prima jucătoare din istorie ce câștigă un turneu WTA din postura de jucătoare neclasată.

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Ziua de sâmbătă, prolifică pentru stranieri

 Stranierii naționalei au avut o zi de sâmbătă prolifică. Goluri și pase de gol au venit din partea celor implicați în meciuri ieri.