România va avea 12 sportivi la Jocurile Paralimpice de la Rio

Autor: Nicolas Grama

România va merge în Brazilia cu cea mai mare delegație de sportivi din istoria participării țării noastre la Jocurile Paralimpice.

Nu mai puțin de 12 sportivi paralimpici vor reprezenta tricolorul. Aceștia vor concura la atletism, ciclism, judo pentru nevăzători, caiac, înot și tenis de masă.

Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro  se vor desfășura între 7 și 18 septembrie. „Sportul pentru persoanele cu dizabilități oferă avantaje fizice — o bună circulație a sângelui, mușchi mai puternici, un echilibru și coordonare. În același timp, sportul de performanță poate oferi persoanelor cu dizabilități multiple beneficii: obținerea abilităților de zi cu zi, motivație, încredere, respect de sine. Mai mult decât atât, sportul reprezintă pentru ei o modalitate excelentă de integrare în societate”, a declarat Sally Wood-Lamont, președintele Comitetul Național Paralimpic.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Pompiliu Constantin / 19 Feb. 2020

Escalada, sportul speranței. Interviu cu Claudiu Miu, fondatorul Climb Again, un proiect pentru cei dornici să-și depășească limitele

 Claudiu Miu este cel care a demarat proiectul Climb Again în urmă cu câțiva ani iar prin intermediul asociației și clubului Climb Again, el oferă oportunitatea copiilor și tinerilor cu nevoi speciale să-și recapete încrederea în forțele proprii, să facă mișcare și să aibă o mai bună coordonare în spațiu.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.