Cristian Gațu și-a lansat biografia

Autor: Maria Sorescu

Fostul jucător de handbal Cristian Gațu și-a lansat volumul cu amintiri din lumea sportului, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus.

Volumul este intitulat "Steaua lui Gațu" și este semnat de controversatul ziarist Horia Alexandrescu.

Cartea a apărut la Editura Militară din București, iar pe parcursul a 282 de pagini sunt relatate întâmplări din viața lui Cristian Gațu, în vârstă de 70 de ani.

„Am încercat să scot în evidență calitățile generației mele. Noi am fost am fost o mare famile a handbalului românesc, oameni realizați din punct de vedere profesional. Când veneau ei la echipa națională sau la formația de club, Dinamo ori Steaua, uitau de familie și de școală. Ei se dedicau, în totalitate, acestui sport'', a declarat Cristian Gațu.

Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor, a ținut un discurs în deschiderea evenimentului și a spus: ''România mai are de exportat acum doar două lucruri, sportul și cultura. Am făcut și eu handbal, apoi tenis. Am mai jucat și șah binișor. Apoi, m-am apucat de scris. Îl felicit pe Cristian Gațu pentru această apariție editorială''.

Cartea este dedicată foștilor gazetari sportivi Petre Gațu și Toma Alexandrescu. La lansare au participat foști handbaliști din generația lui Cristian Gațu, Gabriela Szabo și antrenorul de gimnastică Octavian Bellu.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 13 Dec. 2018

Adrian Fetecău publică „Tenisul - sportul inventat de diavol”

 Omul de radio Adrian Fetecău, tatăl jucătoarei Irina Fetecău, lansează vineri o nouă ediţie a cărţii “Tenis – sportul inventat de diavol”.

Autor: Andrei Szabo / 11 Mai 2018

LPF a lansat cartea „100 - Poveștile nemuritoare ale fotbalului românesc"

Autorii cărții sunt jurnaliștii Alin Buzărin și Cristian Costache.

Autor: Pompiliu Constantin / 18 Apr. 2018

UTA sărbătorește 73 de ani cu o lansare de carte

 Ziua de 18 aprilie este prilej de sărbătoare pentru cei de la UTA.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2019

SuperDan sau doar Bursucul? Dan Petrescu, la răscruce de drumuri

 Când Dan Petrescu s-a întors la Cluj, toată lumea s-a gândit că fostul mare internațional vizează o participare în Liga Campionilor. Petrescu a terminat cu bine munca predecesorilor săi și și-a mai trecut în cont un titlu. Doar că Europa pare altă mâncare de pește. Întrebarea este unde s-a pierdut entuziasmul celui supranumit la un moment dat SuperDan, antrenorul care făcea istorie cu Unirea Urziceni și făcea apoi granzii din Rusia să tremure?

13 Iul. 2019

Simona Halep, noua Regină la Wimbledon! Premieră istorică pentru România

Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2, finala turneului de la Wimbledon în faţa Serenei Williams, fiind prima jucătoare din România care reuşeşte să se impună la All England Club.

13 Iul. 2019

George Puşcaş, obligat să-şi caute altă echipă! Palermo, retrogradată în Serie D

George Puşcaş, unul dintre cei mai buni jucători de la Campionatul European U-21 din Italia şi San Marino, este obligat să-şi caute altă echipă după ce Palermo a fost retrogradată în Serie D.