S-a stabilit „careul de ași” al Cupei Mondiale de Rugby. O afacere încheiată între echipele din emisfera sudică

Autor: Sărmășan Emanuel-Daniel

 
Duminică am aflat ultimele două reprezentante care vor disputa semifinalele Cupei Mondiale de Rugby 2015. Argentina s-a calificat în faza următoare a competiției, după ce a învins cu scorul 43-20 (20-10) pe „Millenium Stadium” din Cardiff. La o distanță de opt ani, „Pumele” se reîntorc în „careul de ași” al Cupei Mondiale. În 2007 sud-americanii izbuteau această performanță în premieră.
 
Odată cu venirea acestui succes argentinienii au subliniat supremația emisferei de sud în sportul cu balonul oval. „Pumele” au avut parte de un debut de meci perfect în fața Irlandei, câștigătoarea grupei din care a făcut parte România. Aceasta a izbutit să marcheze două eseuri în primele 10 minute. În min. 17 tabela arăta un neverosimil scor 17-0 pentru sud-americani. 
 
Răvășită de numeroasele absențe, dar mai ales de accidentarea căpitanului Paul O’Connell care a pus capac tuturor problemelor, „reprezentativa trifoiului” nu a părut capabilă în nici un moment să revină. Nu ar fi prima ratare pentru irlandezi, în ceea ce privește accederea în semifinale. De-a lungul istoriei, verzii au fost eliminați de 5 ori, aceasta fiind a șasea oară. Și aici vorbim de anii : 1987, 1991, 1995, 2002, respectiv 2011.
 
Singurele eseuri din partea irlandezilor au venit prin Luke Fitzgerald în min.26 și Jordy Murphy în min.44, ambele fiind convertite de Ian Madigan (27’, 45’), care a înscris și din două lovituri de pedeapsă în minutele 20, respectiv 53. 
 
Argentinienii au avut o evoluție solidă prin cele 4 încercări marcate de Matias Moroni (3’), Juan Imhoff (10’, 73’) și Joaquin Tuculet (69’), toate transformate de Federico Nicolas Sanchez (5’, 10’, 70’, 74’), care și-a pus piciorul ferm la contribuție, izbutind să mai aducă încă cinci lovituri de penalitate în contul echipei sale, în minutele 13, 22, 51, 64, respectiv 77. 
 
În ultima confruntare a sferturilor de finală dintre Scoția și Australia, „Wallabies” a obținut ultimul loc în semifinalele competiției, după o victorie frumoasă, dar presărată cu dramatism.
 
„Cangurii” au câștigat această încleștare, chiar în ultimul minut prin Bernard Folley care a transformat o lovitură de pedeapsă, „ciulinii” conducând până în momentul respectiv cu 34-32. 
 
Scoțienii au culcat balonul oval de trei ori în terenul de țintă advers al australienilor prin Peter Horne (18’), Tommy Seymour (59’) și Mark Bennett (74’), Greig Laidlaw transformând cele două lovituri de pedeapsă în minutele 19, respectiv 75.
 
Același Laidlaw a convertit încă 5 lovituri de penalitate (14’, 21’, 34’, 47’, 69’). Pe maiestuosul Twickenham din Londra, Craig Jaubert a condus o încleștare de toată frumusețea prin suspansul pe care ni le-au oferit cele două formații. Un singur avertisment a fost nevoit să arate cavalerul fluierului din Africa de Sud. Acesta i-a acordat un cartonaș galben aripei scoțiene, de origine nou-zeelandeză, Sean Maitland (42’). 
 
Dubla campioană mondială, Australia va da piept față în față cu Argentina, pumele fiind marea surpriză a acestei ediții, o echipă care pur și simplu a rupt norii, până în prezent și nu exagerăm deloc când spunem asta. Prima semifinală va fi jucată de Noua Zeelandă-Africa de Sud. 
 
În concluzie, Cupa Mondială s-a transformat în „Four Nations” !! De acum încolo ne putem aștepta la orice. Să ne reamintim faptul că Australia a câștigat Turneul Celor 4 Națiuni în acest an, în timp ce „All Blacks" abia își încălzea motoarele pentru Cupa Mondială de pe tărâm englez.
 
Vor putea cangurii să reediteze această performanță și să se încoroneze pentru a treia oară cu mult râvnitul trofeu, Webb Ellis? 
 
Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne citiți zilnic și să ne urmăriți pe Facebook sau Twitter ! www.ziaruldesport.ro încearcă să vă aducă în fiecare zi cele mai importante știri, analize, editoriale, reportaje și interviuri din lumea sportului.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Iun. 2023

Criza financiară din rugby-ul englez se acutizează: clubul London Irish a fost exclus din toate competițiile

 Rugby-ul englez rămâne în decurs de 10 luni fără trei dintre cele mai importante cluburi din istoria recentă la nivel înalt.

Autor: Dan Voinea / 15 Mai 2023

Aur pentru România la Special Olympics de la Paris

România a învins Franța în finală la rugby.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 28 Apr. 2024

Opinie / FCSB, campioana României, prin consecvență și forța grupului

 FCSB s-a impus în acest sezon nu neapărat pentru că a avut individualități superioare celorlalți

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

 Mălina Călugăreanu a reușit să se califice pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Lăcrămioara Perijoc și Claudia Nechita, medaliatele României la Europenele de Box

 Doar două medalii a obținut delegația României la Campionatele Europene de Box. Fetele au fost cele care au urcat pe podium.