Cinci sportivi români la Campionatele Mondiale de karate de la Tokyo

Autor: Sergiu-Mihai Pepene

 Romania va avea 5 reprezentanti la Campionatele Mondiale de karate kyokushin ce se vor disputa in perioada 25 aprile - 3 mai la Tokyo(Japonia). In acest moment delegatia Romaniei se afla in Statele Unite ale Americii unde a participat la "US Karate Category Championships"(Los Angeles).

Romanii se intorc din SUA cu 3 medalii, una de argint castigata de Iacob Mirel si 2 de bronz cucerite de Nicolae Stoian si Georgiana Ţigănuş. In urma performantelor reusite, 5 locuri vor fi asigurate pentru sportivii romani in Japonia. De asemenea, Romania a obtinut 2 locuri din cele 8 rezervate Europei la mondialul din Japonia prin Iacob Mirel si Lucian Gogonel(ambii kumite, -80 kg). La fete, Georgiana Ţigănuş(kumite, +65 kg) impreuna cu Raluca Jianu si Daniela Vlad(ambele kata) vor incerca sa faca o figura cat mai buna.

Presedintele Federatiei Romane de Arte Martiale de Contact, Dorel Bulearcă, a declarat:

"E pentru prima oară când Mondialul masculin şi cel feminin au loc în acelaşi timp. Cel dedicat băieţilor este organizat o dată la patru ani, astfel că e foarte greu de obţinut un loc, de aceea suntem mândri că vom avea un sfert din reprezentanţii Europei. Încă de săptămâna viitoare vom începe pregătirea pentru Japoania, de unde sperăm să ne întoarcem cu cel puţin o medalie şi două clasări între locurile 4-6."

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 24 Ian. 2018

MTS a acordat prioritate sporturilor neolimpice. Premierile controversate au generat nemulțumire

  Sportul românesc este în plin scandal, după ce medaliatele cu aur de la Campionatul Mondial de canotaj au declarat că nu și-au primit banii cuveniți pentru rezultatele obținute în urmă cu mai bine de trei luni.

Autor: Nicolas Grama / 01 Aug. 2017

Șase sportivi vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Vovinam Viet-Vo-Dao din India

Orasul New Delhi găzduiește timp de 5 zile practicanții acestui stil de arte marțiale vietnameze.

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 28 Iul. 2017

Interviu exclusiv cu Cristiana Mongol Stancu, absolventa de teologie, multiplă medaliată la nivel internațional în 8 sporturi de contact

Cristiana Stancu este un nume cunoscut la nivel național în cercurile sporturilor de contact. Asta pentru că are o biografie spectaculoasă.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 25 Apr. 2018

Sarabanda breakurilor. Irina Begu, calificată în sferturi la Istanbul

 Orașul Istanbul este gazda turneului WTA de 280 de puncte TEB BNP Paribas Cup, unde Irina-Camelia Begu a obținut o victorie importantă.

Autor: Andrei Szabo / 25 Apr. 2018

FRF vrea să reformeze Liga 2 și Liga 3 pentru a evita retragerile în plin campionat

 Fotbalul românesc a fost marcat în ultimele sezoane de numeroase retrageri din motive financiare.

Autor: Andrei Szabo / 25 Apr. 2018

Rafael Nadal bate un record deținut de Ilie Năstase

 Rafael Nadal demonstrează încă o dată că este cel mai bun jucător pe zgură.