Cinci sportivi români la Campionatele Mondiale de karate de la Tokyo

Autor: Sergiu-Mihai Pepene

 Romania va avea 5 reprezentanti la Campionatele Mondiale de karate kyokushin ce se vor disputa in perioada 25 aprile - 3 mai la Tokyo(Japonia). In acest moment delegatia Romaniei se afla in Statele Unite ale Americii unde a participat la "US Karate Category Championships"(Los Angeles).

Romanii se intorc din SUA cu 3 medalii, una de argint castigata de Iacob Mirel si 2 de bronz cucerite de Nicolae Stoian si Georgiana Ţigănuş. In urma performantelor reusite, 5 locuri vor fi asigurate pentru sportivii romani in Japonia. De asemenea, Romania a obtinut 2 locuri din cele 8 rezervate Europei la mondialul din Japonia prin Iacob Mirel si Lucian Gogonel(ambii kumite, -80 kg). La fete, Georgiana Ţigănuş(kumite, +65 kg) impreuna cu Raluca Jianu si Daniela Vlad(ambele kata) vor incerca sa faca o figura cat mai buna.

Presedintele Federatiei Romane de Arte Martiale de Contact, Dorel Bulearcă, a declarat:

"E pentru prima oară când Mondialul masculin şi cel feminin au loc în acelaşi timp. Cel dedicat băieţilor este organizat o dată la patru ani, astfel că e foarte greu de obţinut un loc, de aceea suntem mândri că vom avea un sfert din reprezentanţii Europei. Încă de săptămâna viitoare vom începe pregătirea pentru Japoania, de unde sperăm să ne întoarcem cu cel puţin o medalie şi două clasări între locurile 4-6."

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 01 Aug. 2017

Șase sportivi vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Vovinam Viet-Vo-Dao din India

Orasul New Delhi găzduiește timp de 5 zile practicanții acestui stil de arte marțiale vietnameze.

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 28 Iul. 2017

Interviu exclusiv cu Cristiana Mongol Stancu, absolventa de teologie, multiplă medaliată la nivel internațional în 8 sporturi de contact

Cristiana Stancu este un nume cunoscut la nivel național în cercurile sporturilor de contact. Asta pentru că are o biografie spectaculoasă.

Autor: Valentin Maier / 24 Mar. 2016

Vovinam Viet-Vo-Dao

Vovinam Viet-Vo-Dao (în traducere, calea artelor marțiale vietnameze) este un stil de arte marțiale apărut în Vietnam și care a fost întemeiat de Marele Maestru Nguyen Loc în 1938.

Ştiri recente:

Autor: Vasile Cenușă / 20 Ian. 2018

To be continued! Ana Bogdan nu poate trece și de Madison Keys

   Surpriza României de la Australian Open, Ana Bogdan a fost învinsă în turul al treilea de finalista de la US Open, americanca Madison Keys.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

Alexis Sanchez, criticat de un fost internațional englez după decizia de a pleca de la Arsenal

Chilianul Alexis Sanchez are șanse foarte mari să se transfere de la Arsenal la Manchester United, iar această decizie l-a nemulțumit pe Martin Keown, fost internațional englez.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

O nouă victorie fără emoții. CSM București câștigă cu Danubius Galați în etapa a 13-a din Liga Florilor

Etapa a 13-a din Liga Florilor a debutat în Sala Polivalentă din București, acolo unde campioana CSM a jucat contra lui Danubius Galați.