Cristian Pletea și Andreea Dragoman s-au calificat la Jocurile Olimpice de Tineret

Autor: Viorel Berbece

Jucătorii de tenis de masă Cristian Pletea și Andreea Dragoman au obținut biletele pentru ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires (Argentina), în urma turneului de calificare de la Hodonin (Cehia).

Andreea Dragoman a fost prima care a obținut accesul la competiția de mare anvergură ce va fi organizată în Argentina, după o prestație foarte bună, sportiva originară din Mediaș câștigând toate cele cinci meciuri pe care le-a avut.

Mai întâi, Andreea a trecut cu 4-1 de singaporeza Rui Xuan Gon, apoi și mai ușor de finlandeza Annika Lundstrom. În sferturi, Dragoman a învins-o, la mare luptă, pe turcoaica Ozge Yilmaz, scor 4-3. Acesta a fost și scorul disputei din semifinale în fața lui Ka Yee Lee, o sportivă din Hong Kong. În finală, cea mai valoroasă sportivă din județul Sibiu în ultimii ani a trecut cu 4-2 de croata Andreea Pavlovic, pentru a obține o binemeritată calificare.

Cristi Pletea a avut ceva mai mult de furcă pentru a obține calificarea, după ce în prima zi de calificări s-a oprit în sferturi. Ca un făcut, tocmai cel care l-a învins avea să îi fie oponentul din marea finală pentru Buenos Aires. Astăzi, sportivul constănțean a jucat mult mai bine, trecând pe rând de finlandezul Alex Naumi (4-0), portughezul Jose Pedro Francisco (4-1), singaporezul Kun Ting Beh (4-1) și, într-un final de azerul de import Khinhang Yu (4-1).

Dacă mai era nevoie, tenisul de masă românesc arată că nu are doar trecut și prezent, ci și un viitor foarte frumos. Alături de sportivii noștri au fost prezenți și antrenorii  Petre Arnăutu și Mădălin Ionașcu.

Jocurile Olimpice de Tineret vor avea loc în capitala Argentinei, Buenos Aires, în perioada 6-14 octombrie. Vor participa cei mai buni sportivi din lume, la 36 discipline.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 03 Mai 2018

Naționala României de tenis de masă a fost învinsă în sferturile Mondialului

 Echipa feminină de tenis de masă a României nu a reușit să câștige niciun meci în confruntarea cu Hong Kong.

Autor: Maria Sorescu / 03 Mai 2018

Politica influențează sportul. Moment istoric la Mondialele de tenis de masă: Coreea de Sud își unește forțele cu Coreea de Nord

 Campionatele Mondiale de tenis de masă din Suedia ne oferă un moment inedit. Coreea de Sud şi Coreea de Nord vor forma o echipă unificată deși ar fi trebui să se dueleze în sferturile de finală.

Autor: Andrei Szabo / 02 Mai 2018

Naționala feminină de tenis de masă a câștigat grupa și s-a calificat în sferturi la Mondiale

 Selecționata feminină a României de tenis de masă a încheiat pe primul loc grupa C a Campionatului Mondial din Suedia.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andreea Verdeș și Denisa Mailat au obținut medalii de argint și de bronz la Cupa Irina Deleanu de gimnastică ritmică

 Cupa Irina Deleanu a fost cea mai importantă competiţie de gimnastică ritmică găzduită în această lună în România, la Sala Polivalentă din Capitală.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andrei Gag, argint la reuniunea IAAF World Challenge de la Osaka

 Atletul Andrei Gag a reprezentat România la reuniunea atletică de la Osaka, din cadrul IAAF World Challenge. 

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Belgia merge la Cupa Mondială fără Nainggolan, Origi și Mirallas. Iată lotul „diavolilor”

 Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, a anunțat lotul lărgit de jucători în vederea participării la Cupa Mondială 2018.