Cristian Pletea și Andreea Dragoman s-au calificat la Jocurile Olimpice de Tineret

Autor: Viorel Berbece

Jucătorii de tenis de masă Cristian Pletea și Andreea Dragoman au obținut biletele pentru ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires (Argentina), în urma turneului de calificare de la Hodonin (Cehia).

Andreea Dragoman a fost prima care a obținut accesul la competiția de mare anvergură ce va fi organizată în Argentina, după o prestație foarte bună, sportiva originară din Mediaș câștigând toate cele cinci meciuri pe care le-a avut.

Mai întâi, Andreea a trecut cu 4-1 de singaporeza Rui Xuan Gon, apoi și mai ușor de finlandeza Annika Lundstrom. În sferturi, Dragoman a învins-o, la mare luptă, pe turcoaica Ozge Yilmaz, scor 4-3. Acesta a fost și scorul disputei din semifinale în fața lui Ka Yee Lee, o sportivă din Hong Kong. În finală, cea mai valoroasă sportivă din județul Sibiu în ultimii ani a trecut cu 4-2 de croata Andreea Pavlovic, pentru a obține o binemeritată calificare.

Cristi Pletea a avut ceva mai mult de furcă pentru a obține calificarea, după ce în prima zi de calificări s-a oprit în sferturi. Ca un făcut, tocmai cel care l-a învins avea să îi fie oponentul din marea finală pentru Buenos Aires. Astăzi, sportivul constănțean a jucat mult mai bine, trecând pe rând de finlandezul Alex Naumi (4-0), portughezul Jose Pedro Francisco (4-1), singaporezul Kun Ting Beh (4-1) și, într-un final de azerul de import Khinhang Yu (4-1).

Dacă mai era nevoie, tenisul de masă românesc arată că nu are doar trecut și prezent, ci și un viitor foarte frumos. Alături de sportivii noștri au fost prezenți și antrenorii  Petre Arnăutu și Mădălin Ionașcu.

Jocurile Olimpice de Tineret vor avea loc în capitala Argentinei, Buenos Aires, în perioada 6-14 octombrie. Vor participa cei mai buni sportivi din lume, la 36 discipline.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Vasile Cenușă / 04 Feb. 2018

Fetele noastre, tot cele mai bune! Szocs campioană și Samara locul trei la Europe Top 16 Cup

 Bernadette Szocs a făcut un turneu excelent și a ieșit campioană la puternicul turneu ITTF Europe Top 16 Cup. Eliza Samara a închis podiumul, și ea cu o prestație foarte bună.

Autor: Nicolas Grama / 03 Dec. 2017

VIDEO / Adina Diaconu și Cristian Pletea, duel inedit după ce au luat bronzul mondial

Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori de la Riva del Garda (Italia) au mai adus României o medalie, după cele pe echipe.

Autor: Maria Sorescu / 29 Noi. 2017

Naționalele României de tenis de masă, medaliate cu bronz la Campionatele Mondiale pentru juniori

 Localitatea italiană Riva del Garda a găzduit Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori. 

Ştiri recente:

Autor: Dionisie Rotaru / 21 Feb. 2018

Bogdan Stancu s-a retras de la echipa națională

   La doar 31 de ani, Bogdan Stancu a ales să-și încheie cariera internațională, preferând să se concentreze pe evoluțiile sale de la Bursaspor.

Autor: Pompiliu Constantin / 21 Feb. 2018

Nu banii Cristinei Neagu ar trebui să ne deranjeze, ci sumele aruncate pe fereastră pe proiecte nerealizate

 Fluturașul de salariu intrat în posesia jurnaliștilor indică 22 000 de euro lunar pentru cea mai bună handbalistă a lumii.

Autor: Vasile Cenușă / 21 Feb. 2018

România-Belgia 0-2. Niculescu și Buzărnescu au fost eliminate de la Budapesta

   După Sorana Cîrstea, și Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au părăsit prematur turneul de la Budapesta, deși porneau ca favorite în disputele de astăzi, împotriva unor jucătoare din Belgia.