Primul caz de dopaj de la PyeongChang: japonezul Kei Saito

Autor: Nicolas Grama

Japonezul Kei Saito, un patinator specialist în short-track, este primul caz oficial de dopaj din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă ediţia 2018.

Niponul a fost depistat pozitiv cu acetalozamidă, un produs diuretic considerat drept mascant. După anunțul făcut de oficialii competiției, Kei Saito a părăsit satul olimpic.

Sportivul are 21 ani și urma să fie rezervă în ştafeta masculină de 5.000 m. El este primul japonez depistat pozitiv în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă.

În cursul JO 2018, controalele antidoping sunt coordonate de Autoritatea independentă de teste antidoping (ITA), o nouă structură, iar cazurile pozitive intră sub jurisdicţia Tribunalului de Arbitraj pentru Sport, căruia îi sunt transmise în mod direct.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 17 Feb. 2018

Finala cvadruplelor: Japonezul Yuzuru Hanyu, campion olimpic la patinaj artistic

 Japonezul Yuzuru Hanyu s-a impus în finala olimpică patinaj artistic. Niponul de 23 de ani și-a păstrat titlul obținut la Soci după o evoluție remarcabilă.

Autor: Vasile Cenuşă / 06 Feb. 2018

Programul românilor la Jocurile Olimpice de iarnă. Tofalvi intră în luptă din prima zi

 Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeonChang vor debuta pe 9 februarie cu ceremonia de deschidere şi se vor încheia pe 25 februarie.

Autor: Daniel Samoilă / 30 Ian. 2018

Olga Graf, patinatoare din Rusia, refuză să meargă la JO de iarnă, deși CIO i-a permis acest lucru

Comitetul Internațional Olimpic a refuzat participarea Rusiei la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, dar sportivii care nu au fost prinși dopați din Rusia pot participa. 

Ştiri recente:

Autor: Dionisie Rotaru / 21 Feb. 2018

Bogdan Stancu s-a retras de la echipa națională

   La doar 31 de ani, Bogdan Stancu a ales să-și încheie cariera internațională, preferând să se concentreze pe evoluțiile sale de la Bursaspor.

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 21 Feb. 2018

Nu banii Cristinei Neagu ar trebui să ne deranjeze, ci sumele aruncate pe fereastră pe proiecte nerealizate

 Fluturașul de salariu intrat în posesia jurnaliștilor indică 22 000 de euro lunar pentru cea mai bună handbalistă a lumii.

Autor: Vasile Cenușă / 21 Feb. 2018

România-Belgia 0-2. Niculescu și Buzărnescu au fost eliminate de la Budapesta

   După Sorana Cîrstea, și Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au părăsit prematur turneul de la Budapesta, deși porneau ca favorite în disputele de astăzi, împotriva unor jucătoare din Belgia.