VIDEO / Cine este Ilia Malinin, patinatorul care a reuşit 6 sărituri cvadruple într-o reprezentație la Beijing

Autor: Nicolae Comănescu

Ilia Malinin s-a remarcat la Grand Prix-ului de la Beijing, unde a devenit primul patinator care a reuşit toate cele şase tipuri de sărituri cvadruple în competiţie. 

Malinin s-a impus la evenimentul din China cu un punctaj de 314,66, fiind urmat de japonezul Shoma Uno, cu 297,34 puncte.

Malinin are 19 ani și concurează pentru SUA. El se remarcase încă de la finalul anului trecut, când a devenit prima persoană care a reușit vreodată să aterizeze un cvadruplu axel, o rotație amețitoare de patru rotații și jumătate, performanță care i-a și adus și porecla "quadg0d".

Malinin promite o carieră înfloritoare și cu siguranță toți ochii vor fi ațintiți asupra lui la Jocurile Olimpice de iarnă din 2026.

Tânărul sportiv este fiul a doi patinatori artistici ruso-uzbeci. Mama sa, Tatiana Malinina, a terminat pe locul 8 la Jocurile Olimpice de iarnă din 1998 din Japonia, iar tatăl său, Roman Skorniakov, s-a clasat pe locul 19 atât la Jocurile Olimpice de iarnă din 1998, cât și la cele din 2002.

Cei doi l-au antrenat pe Malinin, care a luat varianta masculină a numelui de familie al mamei sale datorită pronunțării mai ușoare.

Malinin nu a luat patinajul în serios la început. Părinții săi îl lăsau să patineze în timp ce ei antrenau, fără să anticipeze că va deveni atât de pasionat și bun pe gheață.

"Părinții mei nu au vrut cu adevărat să fac patinaj, pentru că au trecut prin toate, cum ar fi antrenamentul, așa că nu cred că au vrut să treacă cu adevărat prin asta și cu mine. Dar, odată ce am pășit pe gheață, mi-a plăcut și am început să patinez din ce în ce mai mult", a declarat Ilia Malinin presei americane.

În timpul liber îi place să se dea cu skateboardul, se joacă jocuri video și se plimbă adesea cu bicicleta pe potecile împădurite de lângă casa părinților săi.

În ciuda faptului că s-a clasat pe locul al doilea la Campionatul SUA de anul trecut, Malininin nu a făcut parte din echipa olimpică din 2022 de la Beijing și a mers în postura de rezervă, asta din cauza experienței limitate la competițiile internaționale la nivel de seniori. Cu siguranță însă îl vom vedea la Milano peste trei ani.

Iată mai jos cea mai recentă reprezentație a sa:

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 02 Apr. 2023

Peste 250 de sportivi ucraineni au murit din cauza războiului rus

 Ministrul ucrainean al Sportului, Vadim Huttsait, a făcut un bilanț sportiv al celor 400 de zile de război cauzat de invazia Rusiei.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2023

VIDEO / Madison Chock şi Evan Bates, campioni mondiali la patinaj artistic în proba de dans

 După 12 ani și trei Jocuri Olimpice împreună, Madison Chock și Evan Bates au câștigat primul lor titlu mondial.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2023

VIDEO / Kaori Sakamoto, campioană mondială la patinaj artistic. Reprezentanta României, locul 20

 Kaori Sakamoto nu ar fi putut alege o locație mai bună decât gheața de la Saitama Super Arena.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Editorial / Cazul Edvard Novak readuce în discuție coșmarul cicliștilor: traficul auto și șoferii neglijenți

 Cazul ciclistului de 20 de ani readuce în discuție modul în care se respectă regulile de circulație într-o țară aglomerată de mașini și cu o adâncă lipsă de respectare a regulilor rutiere, cum este România.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Analiză / Copiii lui Klopp peste blazata Chelsea. Liverpool a câștigat Carabao Cup

 În urma triumfului dramatic al lui Liverpool în finala Carabao Cup împotriva lui Chelsea, toată lumea a elogiat echipa tânără trimisă de Jurgen Klopp pe teren, în contrast cu fotbaliștii de sute de milioane de euro ai lui Chelsea.