Moto GP: Dani Pedrosa se impune în etapa de la Valencia. Marc Marquez câștigă titlul piloților pentru a patra oară în carieră

Autor: Daniel Samoilă

Campionatul Mondial de motociclism viteză (Moto GP) s-a încheiat odată cu etapa de la Valencia. Marc Marquez și Andrea Dovizioso se luptau încă pentru supremație. Italianul avea nevoie de victorie și ca Marquez să se claseze mai jos de locul 12, ceea ce ar fi reprezentat o misiune dificilă.

Ibericul Marquez a plecat excelent din pole și s-a instalat încă din primul viraj la conducere. Pe locul doi venise colegul său de la Honda, Dani Pedrosa, cu Zarco pe locul trei. Debutant la clasa mare, francezul Zarcu a trecut de cei doi spanioli și a fost primul după primele patru tururi.

Partea interesantă era la locurile 4-5, acolo unde Jorge Lorenzo, colegul de la Ducati al lui Dovizioso era avertizat de la boxe să cedeze poziția. Lorenzo, campion mondial în 2015, nu a ascultat ordinele de echipă și l-a ținut mult timp pe italian în spatele său.

Acțiunea cursei a devenit și mai palpitantă în a doua sa parte. Marquez a atacat cu opt tururi înainte de final poziția lui Zarco, dar era foarte aproape să cadă. În cele din urmă s-a redresat și a coborât pe locul cinci.

Bucuria de moment din tabăra Ducati s-a transformat într-un coșmar. Atât Lorenzo, cât și Dovizioso au abordat greșit unele viraje și au căzut, ieșind din cursă. În acel moment, Marquez era sigur de victoria la general.

Lupta pentru victoria de la Valencia s-a dat între Zarco și Pedrosa. Spaniolul a reușit să treacă de francez în ultimul tur. Astfel, Dani Pedrosa, colegul lui Marc de la Honda, și-a trecut în palmares a doua victorie a sezonului din Moto GP.

Marquez a încheiat pe locul trei și a câștigat titlul pentru a patra oară în carieră. Totodată, Maruquez a devenit cel mai tânăr cvadruplu campion mondial din istoria competiției.  

La clasa Moto 2, campion a ieșit Franco Morbidelli, iar la Moto 3, Juan Mir. 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 13 Ian. 2018

Formula E: Felix Rosenqvist a câștigat etapa de la Marrakech

 Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) s-a impus în a treia rundă a sezonului din Formula E, după o cursă palpitantă.

Autor: Nicolas Grama / 10 Ian. 2018

Raliul Dakar: Românul Gyenes rămâne în top 30. Loeb și Villas-Boas au abandonat

 Raliul Dakar continuă să furnizeze surprize atât la clasa moto, cât și la cea auto.

Autor: Nicolas Grama / 10 Ian. 2018

Sweet home Alabama: Toyota și Mazda vor construi o fabrică în SUA

 Cei doi constructori își încheagă colaborarea inițiată în vara anului trecut când cele două companii au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea mai multor proiecte comune.

Ştiri recente:

Autor: Vasile Cenușă / 20 Ian. 2018

To be continued! Ana Bogdan nu poate trece și de Madison Keys

   Surpriza României de la Australian Open, Ana Bogdan a fost învinsă în turul al treilea de finalista de la US Open, americanca Madison Keys.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

Alexis Sanchez, criticat de un fost internațional englez după decizia de a pleca de la Arsenal

Chilianul Alexis Sanchez are șanse foarte mari să se transfere de la Arsenal la Manchester United, iar această decizie l-a nemulțumit pe Martin Keown, fost internațional englez.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

O nouă victorie fără emoții. CSM București câștigă cu Danubius Galați în etapa a 13-a din Liga Florilor

Etapa a 13-a din Liga Florilor a debutat în Sala Polivalentă din București, acolo unde campioana CSM a jucat contra lui Danubius Galați.