Moto GP: Dani Pedrosa se impune în etapa de la Valencia. Marc Marquez câștigă titlul piloților pentru a patra oară în carieră

Autor: Daniel Samoilă

Campionatul Mondial de motociclism viteză (Moto GP) s-a încheiat odată cu etapa de la Valencia. Marc Marquez și Andrea Dovizioso se luptau încă pentru supremație. Italianul avea nevoie de victorie și ca Marquez să se claseze mai jos de locul 12, ceea ce ar fi reprezentat o misiune dificilă.

Ibericul Marquez a plecat excelent din pole și s-a instalat încă din primul viraj la conducere. Pe locul doi venise colegul său de la Honda, Dani Pedrosa, cu Zarco pe locul trei. Debutant la clasa mare, francezul Zarcu a trecut de cei doi spanioli și a fost primul după primele patru tururi.

Partea interesantă era la locurile 4-5, acolo unde Jorge Lorenzo, colegul de la Ducati al lui Dovizioso era avertizat de la boxe să cedeze poziția. Lorenzo, campion mondial în 2015, nu a ascultat ordinele de echipă și l-a ținut mult timp pe italian în spatele său.

Acțiunea cursei a devenit și mai palpitantă în a doua sa parte. Marquez a atacat cu opt tururi înainte de final poziția lui Zarco, dar era foarte aproape să cadă. În cele din urmă s-a redresat și a coborât pe locul cinci.

Bucuria de moment din tabăra Ducati s-a transformat într-un coșmar. Atât Lorenzo, cât și Dovizioso au abordat greșit unele viraje și au căzut, ieșind din cursă. În acel moment, Marquez era sigur de victoria la general.

Lupta pentru victoria de la Valencia s-a dat între Zarco și Pedrosa. Spaniolul a reușit să treacă de francez în ultimul tur. Astfel, Dani Pedrosa, colegul lui Marc de la Honda, și-a trecut în palmares a doua victorie a sezonului din Moto GP.

Marquez a încheiat pe locul trei și a câștigat titlul pentru a patra oară în carieră. Totodată, Maruquez a devenit cel mai tânăr cvadruplu campion mondial din istoria competiției.  

La clasa Moto 2, campion a ieșit Franco Morbidelli, iar la Moto 3, Juan Mir. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 23 Apr. 2018

Hamilton consideră că Mercedes nu mai este prima echipă în Formula 1

 Lewis Hamilton a analizat startul sezonului în Formula 1.

Autor: Ilie Flaviu / 22 Apr. 2018

MotoGP: Fără surprize. Marc Marquez, triumfător la Austin

 Marc Marquez s-a impus și în cursă la Austin, după un weekend aproape perfect.

Autor: Ilie Flaviu / 21 Apr. 2018

MotoGP: Al 6-lea pole-position consecutiv pentru Marc Marquez la Austin

 Marc Marquez va pleca pentru a șasea oară consecutivă din pole-position în Marele Premiu al Americii.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 25 Apr. 2018

Sarabanda breakurilor. Irina Begu, calificată în sferturi la Istanbul

 Orașul Istanbul este gazda turneului WTA de 280 de puncte TEB BNP Paribas Cup, unde Irina-Camelia Begu a obținut o victorie importantă.

Autor: Andrei Szabo / 25 Apr. 2018

FRF vrea să reformeze Liga 2 și Liga 3 pentru a evita retragerile în plin campionat

 Fotbalul românesc a fost marcat în ultimele sezoane de numeroase retrageri din motive financiare.

Autor: Andrei Szabo / 25 Apr. 2018

Rafael Nadal bate un record deținut de Ilie Năstase

 Rafael Nadal demonstrează încă o dată că este cel mai bun jucător pe zgură.