Formula 1: Verstappen, la a 50-a victorie în Marele Circ. Ce înseamnă acest lucru ?

Autor: Mihai Constantin

Max Verstappen a obținut cea de-a 50-a victorie în Formula 1 și a glumit spunând că victoriile sale din carieră par încă niște "cifre de începător" în comparație cu vechiul rival Lewis Hamilton.

Verstappen, care și-a adjudecat deja al treilea titlu de campion mondial, a atins o bornă importantă după succesul în Grand Prix-ul de la Austin, învingându-l pe Hamilton pe pistă, deși pilotul Mercedes a fost descalificat ulterior de pe locul doi pentru o neregulă tehnică.

Verstappen mai are până la recordul de 103 victorii obținute de Hamilton, care a pierdut în mod controversat un al optulea titlu de campion mondial în fața lui Verstappen la Grand Prix-ul Abu Dhabi 2021.

Vorbind despre victoria cu numărul 50 de la Austin, Verstappen a spus: "Am câștigat. Desigur, este un moment mare, însă vorbim de cifre de începător în comparație cu Lewis, dar cu siguranță este un număr important de victorii. Sunt foarte fericit, foarte mândru de această realizare. Să încercăm să mai câștigăm câteva", a declarat olandezul la finalul cursei.

Verstappen se află la o victorie distanță de a trece pe locul patru, împreună cu Alain Prost, pe lista câștigătorilor din toate timpurile și ar putea să le depășească pe cele 53 ale lui Sebastian Vettel dacă va câștiga toate cursele rămase din 2023.

A fost un sezon remarcabil pentru Verstappen, care a obținut un record de 10 victorii consecutive între Marele Premiu de la Miami din mai și Marele Premiu al Italiei din septembrie. 

La Austin, olandezul i-a întrecut pe Lewis Hamilton (Mercedes) și pe Lando Norris (McLaren). Britanicul Lewis Hamilton a fost în final descalificat, după ce maşina sa a eşuat la inspecţia de la finalul curse, pentru o uzură excesivă a podelei.

Norris, aflat la cel de-al 100-lea Mare Premiu din carieră, a ocupat în final locul secund după descalificarea lui Hamilton, înregistrând al 12-lea podium din carieră şi al patrulea consecutiv. El a fost urmat de spaniolul Carlos Sainz (Ferrari) şi de mexicanul Sergio Perez (Red Bull).

Următoarea cursă a sezonului, Marele Premiu al Mexicului, va avea loc pe 29 octombrie, pe Autodromo Hermanos Rodríguez.

Monegascul Charles Leclerc (Ferrari), care s-a clasat pe poziţia a şasea, a fost la rândul său descalificat de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), fiind constatate aceleaşi nereguli şi la monopostul său.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 12 Oct. 2023

Bernie Ecclestone, condamnat la 17 luni de închisoare cu suspendare și plata a 750 de milioane de euro

 Bernie Ecclestone este unul dintre fondatorii Formulei 1, competiție pe care a dus-o la un nivel înalt de popularitate.

Autor: Mihai Constantin / 19 Iun. 2023

Verstappen si restul lumii. Olandezul de la Red Bull a bifat a sasea victorie a sezonului in MP al Canadei

 Max Verstappen continua sa faca legea pe circuitele de Formula 1 si se indreapta cu pasi repezi spre al treilea titlu consecutiv in Marele Circ.

Autor: Dan Voinea / 04 Iun. 2023

Max Verstappen e de neoprit. Olandezul a câștigat și Marele Premiu al Spaniei

 Verstappen s-a impus în cinci din cele șapte curse ale sezonului.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec. 

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2024

Rețeta pentru promovarea lui Como în Serie A: mulți bani, Fabregas și Henry

 După o absență de 21 de ani, Como a revenit în Serie A.

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mai 2024

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălina Axente, calificate la Jocurile Olimpice de la Paris

 România își consolidează prezența la Jocurile Olimpice în concursul de lupte.