Lewis Hamilton a câștigat MP al Marii Britanii și s-a apropiat în clasamentul general de Vettel

Auto-moto - Competitii / Autor: Alexandru Pavel / Data: 16 Iul. 2017

 

Lewis Hamilton a obținut a patra victorie consecutivă în cursa de casă, de la Silverstone, și s-a apropiat la doar un punct în clasamentul general de germanul de la Ferrari, Sebastian Vettel.

Pilotul de la Mercedes, care a controlat autoritar cursa, i-a egalat la numărul de victorii în Marele Premiu al Marii Britanii pe Jim Clark și Alain Prost, toți având câte cinci succese. A fost a patra victorie consecutivă pentru Hamilton la Silverstone, performanță realizată anterior doar de Clark, în anii '60.

Cursa nu a fost lipsită de incidente, liderul din clasamentul general, Vettel, suferind o pană chiar în ultimul tur de circuit și terminând Marele Premiu doar pe locul 7. Alonso, Sainz și Palmer nu au încheiat cursa.

În clasamentul piloților, Vettel conduce cu 177 puncte, urmat de Hamilton 176, Bottas 154, Daniel Ricciardo 117, Raikkonen 98, Max Verstappen 57 etc.

La constructori, Mercedes conduce cu 330 puncte, urmată de Ferrari 275, Red Bull 174, Force India 95, Williams 41, Toro Rosso 33, Haas F1 29, Renault 26, Sauber 5, McLaren 2.

 

Comentarii Facebook

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Auto-moto / Competitii Autor: Maria Sorescu / 26 Sep. 2017

Formula 1: Toro Rosso îl înlocuiește pe Danil Kviat cu Pierre Gasly

 Marele Premiu al Malaysiei va consemna debutul pilotului francez Pierre Gasly în Formula 1.

Auto-moto / Competitii Autor: Dionisie Rotaru / 22 Sep. 2017

Raliul Turciei revine pe harta Campionatului Mondial după mulţi ani de absenţă

Turcia va organiza o etapă din cadrul Campionatului de Mondial de raliuri (WRC), în sezonul 2018, după o pauză de opt ani de la precedenta întrecerea realizată în ţara semilunei.

Pag. 1 din 304 | 2 art./pag. | Total 608 art.

Cele mai noi articole