România învinge Ucraina și se califică în sferturile de finală

Autor: Adrian Somai

Eliza Samara este prima reprezentanta a tricolorelor care a intrat astazi in concurs in meciul contra Ucrainei. Constanteanca a intalnit-o pe Margarita Pesotska, cea mai importanta jucatoare a ex-sovieticelor, clasata pe locul 14 in clasamentul european. Chiar daca a inceput mai prost, Eliza si-a revenit la mijlocul primului set si a reusit in cele din urma sa se impuna cu 12-10. Al doilea set a fost unul echilibrat, dar in cele din urma Pesotska l-a castigat cu 13-11. Urmeaza setul al treilea, pe care ucraineanca si l-a adjudecat intr-o maniera categorica cu 11-5. In al patrulea set, Eliza da semne de revenire, reusind sa castige cateva puncte spectaculoase, dar in cele din urma a cedat cu 14-12. Astfel, Ucraina conducea dupa primul meci cu 1-0.

A doua la start pentru Romania a fost Dana Dodean, care a intalnit-o pe Tatiana Bilenko, numar 23 in clasamentul european. Setul de debut a fost unul foarte echilibrat, ucraineanca impunandu-se in final cu 11-9 dupa o greseala a romancei pe serviciu propriu. Previziunile antrenorului Viorel Filimon se adeveresc si in acest meci secund, ex-sovieticele exceland la capitolul defensiv. In actul secund, Dana a reusit sa ia avans inca de la primele mingi si a castigat in cele din urma cu 11-5, egaland scorul de pe tabela. Aradeanca a castigat urmatoarele doua seturi cu acelasi scor, 11-9, in acest fel echilibrand si scorul general.

Cea mai tanara componenta a lotului Romaniei, Bernadette Szocs, a intrat in concurs in meciul trei, avand-o ca adversara pe Ganna Gapanova, numar 45 in topul european. Bernie dovedeste inca o data ca este „speranta Romaniei de maine”, asa cum o numea Beatrice Romanescu in urma cu putin timp. Aceasta castiga toate cele trei seturi in numai 28 de minute ( 13-11, 11-7 si 16-14 ), ducand nationala Romaniei pentru prima data in avantaj la scorul general.

In al patrulea meci al confruntarii, Dana Dodean a intalnit-o pe Margarita Pesotska. Aradeanca a inceput in forta meciul, adjudecandu-si primele doua seturi fara probleme prea mari: 12-10 si 11-5. Din pacate pentru romance, Dana nu a reusit sa castige nici unul dintre cele trei seturi care ar fi putut incheia meciul. Pesotska se impune cu 11-8, 11-9, respectiv 11-3, trimitand confruntarea dintre Romania si Ucraina in meciul decisiv.

Cea mai bine clasata romanca in clasamentul european (locul 4), Eliza Samara, a intalnit-o in meciul decisiv pe Tatiana Bilenko. Constanteanca da dovada de mai multa tarie de caracter, impunandu-se in numai 17 minute. Eliza a castigat toate cele trei seturi: 11-6, 11-6, respectiv 11-7. Prin victoria ei, Romania s-a impus in fata Ucrainei cu 3-2 si s-a calificat in sferturile de finala ale Campionatului European, unde va intalni Ungaria.

Ultimul meci dintre Romania si Ungaria s-a desfasurat acum doi ani, in Liga Europeana a Natiunilor, atunci cand tricolorele s-au impus cu un categoric 3-0. Cea mai importanta jucatoare a maghiarelor este Georgina Pota, aceasta ocupand in acest moment locul 16 in clasamentul european.

Meciul dintre Romania si Ungaria va avea loc maine, cu incepere de la orele 15.00.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 13 Mar. 2020

Japonia nu intenționează să amâne Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie- 9 august. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Mar. 2020

Hend Zaza, la doar 11 ani, va participa la Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea multe elemente de inedit, iar unul dintre aceste aspecte este reprezentat de prezența unei sportive de 11 ani.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.