MTS: Este prea devreme să vorbim de reluarea competițiilor sportive

Autor: Andrei Szabo

Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat o conferință de presă în cadrul căreia au fost trasate despre reluarea competiţiilor.  Ministrul Ionuţ Stroe a declarat că deocamdată nu se poate vorbi de reluarea întrecerilor sportive, urmând a se desfăşura doar antrenamentele.

"Este încă devreme să vorbim despre reluarea competiţiilor. Deocamdată se vor desfăşura doar antrenamentele, pe care o estimăm cumva la o lună de zile. După aceea vom putea trece şi la reluarea competiţiilor. În privinţa spectatorilor, va trebui să ne mulţumim doar cu urmărirea competiţiilor sportive la televizor. Cu cei de la fotbal am avut un dialog consistent, au fost cei mai insistenţi. Şi-au asumat ordinul şi condiţiile impuse de noi. Probabil că după data de15 mai cluburile din Liga I îşi vor relua antrenamentele. Până la 25 mai-1 iunie, vom putea avansa un calendar privind reluarea competiţiilor. Nu vreau să risc să avansez o dată. Depindem de lucruri pe care le cunoaştem mai puţin acum", a declarat Stroe.

Din data de 15 mai se vor relua mai multe sporturi în aer liber şi individual. Este vorba de aeronautica, alpinism, atletism, probele de alergare, automobilism, kaiac, canotaj, ciclism, echitaţia, golf, karting, motociclism, tenis, tir cu arcul, bărci cu vele şi pregătirea fizică generală.

La intrarea în bazele sportive se va măsura temperatura la intrare, sportivii vor fi trecuţi într-un tabel, iar accesul va fi permis în funcţie de capacitatea bazei. Deplasarea de la şi către locul de deplasare trebuie să se facă respectând măsurile de protecţie generală. La locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri de igienizare.

Se va permite practicarea activităţilor sportive doar pe terenuri în aer liber, iar tot ce ţine de practicare în săli, baloane, pentru moment este restricţionată. Pe parcursul antrenamentelor trebuie să fie menţinută o distanţă între participanţi.

Echipamentul sportiv (bicicletă, rachetă de tenis) trebuie să fie folosit de o singură persoană şi trebuie dezinfectat înainte de a trece de la un sportiv la altul.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 07 Oct. 2020

Transferuri în Liga 1. Dinamo l-a adus pe Magaye Gueye, iar Hermannstadt l-a transferat pe Baba Alhassan

 Echipele din Liga 1 continuă să facă achiziții pe bandă rulantă, iar Dinamo și Hermannstadt sunt printre cele mai active.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 04 Sept. 2020

Transferuri în Liga 1: Fiul lui Claude Puel a venit la Voluntari, iar Dinamo a mai adus un spaniol

 FC Voluntari a făcut două transferuri într-o singură zi. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 11 Oct. 2020

Nadal, zeul zgurii. Rafa a câștigat al 13-lea titlu la Roland Garros

 Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, a triumfat mai clar decât ne-am fi așteptat al 13-lea trofeu de simplu la Roland Garros.

Autor: Andrei Szabo / 11 Oct. 2020

Jocul TARGET, destinat educației antidoping a copiilor și tinerilor, a fost lansat

UNEFS, în calitate de partener al proiectului Erasmus Plus Sport intitulat „GAME - utilizarea jocului în îmbunătățirea culturii performanței în rândul tinerilor”, anunță lansarea jocului TARGET.

Autor: Maria Sorescu / 08 Oct. 2020

Ugandezul Joshua Cheptegei a bătut recordul mondial la 10 000 de metri

 Valencia a găzduit o cursă istorică de atletism.