România termină Europeanul în forță, cu o nouă medalie de aur

Autor: Viorel Berbece

 

După aurul obținut cu echipa de junioare 2 (cadete), Elena Zaharia a urcat pe prima treaptă a podiumului și la simplu, într-o zi în care sportivii români au fost abonați la medalii.

În finala competiției, Zaharia a dispus de rusoaica Elizabet Abraamian, scor  4-2 (7-11, 7-11, 12-10, 11-9, 13-11, 11-6) și s-a încununat cu titlul de campioană europeană la categoria cadetă.

Înaintea sa, o altă jucătoare care a strălucit la acest European, junioara Tania Plăian a jucat și ea finala, fiind învinsă însă de o...asiatică reprezentând Azerbaijanul, Jing NIng, cu un clar 4-0 (11-7, 11-8, 11-4, 11-7). A fost cea de-a treia medalie obținută de Tania Plăian la acest European, după cele două de bronz obținute cu echipa de U18 și alături de rusoaica Ekaterina Zironova.

Nici băieții nu s-au lăsat mai prejos, perechea formată din Andrei Tomică și Daniel Movileanu obținând argintul în proba de dublu, la categoria juniori 2, iar Rareș Sipoș și Dragoș Oprea medalia de bronz, la categoria juniori 1. 

Bilanțul total al delegației României numără un total de 11 medalii, dintre care două de aur, două de argint și șapte de bronz, semn că tenisul de masă nu are doar un prezent, ci și un viitor foarte frumos!

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 13 Mar. 2020

Japonia nu intenționează să amâne Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie- 9 august. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Mar. 2020

Hend Zaza, la doar 11 ani, va participa la Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea multe elemente de inedit, iar unul dintre aceste aspecte este reprezentat de prezența unei sportive de 11 ani.

Autor: Andrei Szabo / 25 Feb. 2020

Coronavirusul sabotează competițiile. Mondialul de tenis de masă și meciurile din campionatul Japoniei, amânate

 Epidemia de coronavirus pune în pericol întrecerile sportive. 

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.