Alina Zagitova, de doar 15 ani, este noua campioană a Europei la patinaj artistic

Autor: Maria Sorescu

Campionatul European de patinaj artistic de la Moscova a fost dominat de reprezentantele gazdelor în proba individuală.

Concursul a fost câștigat în mod surprinzător de către Alina Zagitova, în vârstă de doar 15 ani. Aceasta a devenit campioană europeană, după ce a dominat și programul scurt, iar în lupta pentru medalii a patinat ireproșabil.

Astfel, cu un total de 238,24 puncte, Zagitova a învins-o pe Evghenia Medvedeva (232,86 puncte), campioana europeană la ultimele două ediții, dar care a revenit în competiții după o accidentare.

Locul trei a fost ocupat de sportiva Carolina Kostner, cu 204,25 puncte. Patinatoarea din Peninsulă ocupase același loc și la ultima ediție a Campionatului European.

Reprezentanta României, Julia Sauter, nu a ajuns în finală, clasându-se pe locul 29. Sportiva născută în Germania și pregătită de Marius Negrea nu a reușit să fie între primele 24 după programul scurt.

Poate te interesează şi:

Autor: Pompiliu Constantin / 05 Oct. 2019

Ce înseamnă numirea lui Octavian Morariu în funcția de preşedinte al noii Comisii CIO de Evaluare a Candidaturilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă

 Comitetul Internațional Olimpic a schimbat componența comisiilor de evaluare a candidaturilor pentru găzduirea ediţiilor de vară, respectiv iarnă, ale Jocurile Olimpice.

Autor: Andrei Szabo / 27 Sept. 2019

Victorii pentru Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc în Erste Liga

 Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc au arătat un joc bun în acest start de sezon al Erste Liga, competiția internațională regională de hochei pe gheață.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2019

Marcel Hirscher se retrage din activitatea sportivă

 Hirscher a câştigat 67 de curse de Cupă mondială. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 12 Noi. 2019

Noul ministru al sportului, Ionuț Stroe, și-a prezentat obiectivele

 Premierul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan au asistat înscăunarea în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului a lui Ionuţ Stroe.

Autor: Andrei Szabo / 12 Noi. 2019

Sepsi l-a instalat pe Leo Grozavu în locul lui Laszlo Csaba

 Conducerea lui Sepsi Sfântu Gheorghe a decis să se despartă de antrenorul Laszlo Csaba în urma rezultatelor sub așteptări.

Autor: Andrei Szabo / 11 Noi. 2019

Surprize la Turneul Campionilor. Nadal, Federer și Medvedev, învinși

 Doar Novak Djokovic și-a confirmat statutul de favorit la Turneul Campionilor de la Londra.