Moto GP: Dani Pedrosa se impune în etapa de la Valencia. Marc Marquez câștigă titlul piloților pentru a patra oară în carieră

Autor: Daniel Samoilă

Campionatul Mondial de motociclism viteză (Moto GP) s-a încheiat odată cu etapa de la Valencia. Marc Marquez și Andrea Dovizioso se luptau încă pentru supremație. Italianul avea nevoie de victorie și ca Marquez să se claseze mai jos de locul 12, ceea ce ar fi reprezentat o misiune dificilă.

Ibericul Marquez a plecat excelent din pole și s-a instalat încă din primul viraj la conducere. Pe locul doi venise colegul său de la Honda, Dani Pedrosa, cu Zarco pe locul trei. Debutant la clasa mare, francezul Zarcu a trecut de cei doi spanioli și a fost primul după primele patru tururi.

Partea interesantă era la locurile 4-5, acolo unde Jorge Lorenzo, colegul de la Ducati al lui Dovizioso era avertizat de la boxe să cedeze poziția. Lorenzo, campion mondial în 2015, nu a ascultat ordinele de echipă și l-a ținut mult timp pe italian în spatele său.

Acțiunea cursei a devenit și mai palpitantă în a doua sa parte. Marquez a atacat cu opt tururi înainte de final poziția lui Zarco, dar era foarte aproape să cadă. În cele din urmă s-a redresat și a coborât pe locul cinci.

Bucuria de moment din tabăra Ducati s-a transformat într-un coșmar. Atât Lorenzo, cât și Dovizioso au abordat greșit unele viraje și au căzut, ieșind din cursă. În acel moment, Marquez era sigur de victoria la general.

Lupta pentru victoria de la Valencia s-a dat între Zarco și Pedrosa. Spaniolul a reușit să treacă de francez în ultimul tur. Astfel, Dani Pedrosa, colegul lui Marc de la Honda, și-a trecut în palmares a doua victorie a sezonului din Moto GP.

Marquez a încheiat pe locul trei și a câștigat titlul pentru a patra oară în carieră. Totodată, Maruquez a devenit cel mai tânăr cvadruplu campion mondial din istoria competiției.  

La clasa Moto 2, campion a ieșit Franco Morbidelli, iar la Moto 3, Juan Mir. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Fernando Alonso va fi înlocuit de Carlos Sainz Jr. din sezonul viitor

 Fernando Alonso se retrage din Formula 1 la finalul sezonului, iar echipa McLaren i-a găsit deja înlocuitor.

Autor: Andrei Szabo / 14 Aug. 2018

Fernando Alonso se retrage din Formula 1 la finalul sezonului

 Alonso este câştigător a 32 de etape.

Autor: Andrei Szabo / 12 Aug. 2018

Moto GP: Jorge Lorenzo s-a impus în Austria

 Jorge Lorenzo (Ducati) și Marc Marquez (Honda) au oferit un splendid duel în Marele Premiu al Austriei la MotoGP.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Aug. 2018

Salvați de Gnohere. FCSB o elimină pe Hajduk Split și va juca în play-off-ul Europa League

 Harlem Gnohere a fost eroul lui FCSB în meciul cu Hajduk Split, de la București.

Autor: Andrei Szabo / 16 Aug. 2018

CFR Cluj s-a distrat cu Alașkert și se va lupta cu Dudelange pentru un loc în grupele Europa League

 Campioana României s-a calificat fără probleme în play-off-ul Europa League.

Autor: Andrei Szabo / 16 Aug. 2018

U Craiova, eliminată de Leipzig din Europa League, după 1-1 în Bănie

 CS Universitatea Craiova nu a reușit să întoarcă eșecul din meciul tur cu RB Leipzig și a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Europa.