Moto GP: Dani Pedrosa se impune în etapa de la Valencia. Marc Marquez câștigă titlul piloților pentru a patra oară în carieră

Autor: Daniel Samoilă

Campionatul Mondial de motociclism viteză (Moto GP) s-a încheiat odată cu etapa de la Valencia. Marc Marquez și Andrea Dovizioso se luptau încă pentru supremație. Italianul avea nevoie de victorie și ca Marquez să se claseze mai jos de locul 12, ceea ce ar fi reprezentat o misiune dificilă.

Ibericul Marquez a plecat excelent din pole și s-a instalat încă din primul viraj la conducere. Pe locul doi venise colegul său de la Honda, Dani Pedrosa, cu Zarco pe locul trei. Debutant la clasa mare, francezul Zarcu a trecut de cei doi spanioli și a fost primul după primele patru tururi.

Partea interesantă era la locurile 4-5, acolo unde Jorge Lorenzo, colegul de la Ducati al lui Dovizioso era avertizat de la boxe să cedeze poziția. Lorenzo, campion mondial în 2015, nu a ascultat ordinele de echipă și l-a ținut mult timp pe italian în spatele său.

Acțiunea cursei a devenit și mai palpitantă în a doua sa parte. Marquez a atacat cu opt tururi înainte de final poziția lui Zarco, dar era foarte aproape să cadă. În cele din urmă s-a redresat și a coborât pe locul cinci.

Bucuria de moment din tabăra Ducati s-a transformat într-un coșmar. Atât Lorenzo, cât și Dovizioso au abordat greșit unele viraje și au căzut, ieșind din cursă. În acel moment, Marquez era sigur de victoria la general.

Lupta pentru victoria de la Valencia s-a dat între Zarco și Pedrosa. Spaniolul a reușit să treacă de francez în ultimul tur. Astfel, Dani Pedrosa, colegul lui Marc de la Honda, și-a trecut în palmares a doua victorie a sezonului din Moto GP.

Marquez a încheiat pe locul trei și a câștigat titlul pentru a patra oară în carieră. Totodată, Maruquez a devenit cel mai tânăr cvadruplu campion mondial din istoria competiției.  

La clasa Moto 2, campion a ieșit Franco Morbidelli, iar la Moto 3, Juan Mir. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 31 Iul. 2021

Simone Tempestini a câștigat Raliul Sibiului

 Etapa a şaptea a Campionatului Naţional de Raliuri a revenit în mod categoric lui Simone Tempestini. 

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

Lewis Hamilton a devenit cavaler al Imperiului Britanic

 Lewis Hamilton a primit un titlu onorific important ca recompensă pentru performanțele sportive.

Autor: Andrei Szabo / 18 Dec. 2020

Mexicanul Sergio Perez va pilota pentru Red Bull

 Surpriză în Formula 1. Echipa Red Bull a anunţat cooptarea pilotului mexican Sergio Perez, fost la Racing Point, pentru sezonul viitor.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

CFR Cluj, egalată în prelungiri de Young Boys în Liga Campionilor

 S-a terminat 1-1, iar calificarea se va decide pe 10 august, în Elveția.

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

Carmen Tocală, aleasă președinte al Federației Române de Baschet

 Carmen Tocală se întoarce în fruntea baschetului românesc. 

Autor: Maria Sorescu / 03 Aug. 2021

Bianca Perie Ghelber, locul 6 la Jocurile Olimpice, la aruncarea ciocanului

 Atleta Bianca Perie Ghelber a obținut un rezultat bun la Tokyo.