Fotbal minut cu minut – o emisiune legendară

Autor: Valentin Maier

Anul acesta se vor împlini 51 de ani (1964-2015) de la prima emisiune sportivă de radio cu transmisiune de pe mai multe stadioane. Este cazul să omagiem și aici importanța acestei emisiuni, atât pentru ceea ce a realizat de-a lungul timpului, cât și pentru extraordinarii comentatori care s-au format și apoi ne-au încântat etapă de etapă și nu numai cu cele mai bune comentarii sportive.

Fotbal minut cu minut are o importanță mare inclusiv pentru istoria radioului românesc și istoria culturală națională, inclusiv pentru faptul că a fost principala sursă de informații pentru microbiști. Sunt foarte multe amintiri frumoase care au intrat în memoria multora dintre noi, alții le-am auzit de la părinți, însă aproape toți știm câte ceva despre această emisiune (câteva frânturi de formulări proprii acestei emisiuni: ,,Minutul și scorul?”, ,,Penalty la Constanța!”, ,,Goooooooool!!!”, ,,Ilie ai legătura!”).

Dintre comentatorii sportivi, o parte în continuare activi, și cu siguranță fără să fim compleți, îi amintim pe: Ion Ghițulescu, Vasile Arhire, Ilie Dobre, Răzvan Apostolescu, Corneliu Mihăilescu, Radu Antofi, Tiberiu Tudor, Adrian Fetecău, Răzvan Tomescu, Viorel Grigoriu, Nicolae Secoșan, Teoharie Coca Cosma, Sebastian Domozină, Mugur Corpaci, Adrian Soare și mulți-mulți alții. Tuturor recunoștință recunoștință pentru zeci de ani de comentarii sportive de calitate!

Valentin Maier este istoric și unul dintre cei mai importanți specialiști în board games din România.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne citiți zilnic și să ne urmăriți pe Facebook sau Twitter ! www.ziaruldesport.ro încearcă să vă aducă în fiecare zi cele mai importante știri, analize, editoriale, reportaje și interviuri din lumea sportului.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 21 Mar. 2019

Ani grei de închisoare pentru trei bărbați care au transmis ilegal meciuri din Premier League

 Justiția din Marea Britanie a condamnat trei bărbaţi la 17 ani de închisoare, după un proces mediatizat care a privit transmiterea ilegală a meciurilor din Premier League.

Autor: Andrei Szabo / 27 Feb. 2019

VIDEO / Caisă, un film documentar românesc despre box, propunerea specialiștilor

 "Caisă", este numele ultimului film documentar al lui Alexandru Mavrodineanu. 

Autor: Andrei Szabo / 11 Ian. 2019

Jose Mourinho a devenit analist pentru o televiziune sportivă

 Jose Mourinho nu a stat mult timp departe de fotbal după despărțirea de Manchester United. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Visul frumos continuă ! România s-a calificat în semifinalele Europeanului de tineret și merge la Jocurile Olimpice

 A ieșit așa cum ne-am dorit. România și Franța au terminat la egalitate. Pentru România urmează o semifinală cu Germania, joi, de la ora 19:00.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Liga 1: Viitorul l-a adus pe Ammari, iar Sepsi l-a transferat pe Adebanjo

 Echipele din Liga 1 s-au reunit, dar transferurile curg pe bandă rulantă.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Laura Coman a adus primul aur la Jocurile Europene de la Minsk

 Jocurile Europene de la Minsk au parte de o mediatizare tot mai importantă.