Fotbal minut cu minut – o emisiune legendară

Autor: Valentin Maier

Anul acesta se vor împlini 51 de ani (1964-2015) de la prima emisiune sportivă de radio cu transmisiune de pe mai multe stadioane. Este cazul să omagiem și aici importanța acestei emisiuni, atât pentru ceea ce a realizat de-a lungul timpului, cât și pentru extraordinarii comentatori care s-au format și apoi ne-au încântat etapă de etapă și nu numai cu cele mai bune comentarii sportive.

Fotbal minut cu minut are o importanță mare inclusiv pentru istoria radioului românesc și istoria culturală națională, inclusiv pentru faptul că a fost principala sursă de informații pentru microbiști. Sunt foarte multe amintiri frumoase care au intrat în memoria multora dintre noi, alții le-am auzit de la părinți, însă aproape toți știm câte ceva despre această emisiune (câteva frânturi de formulări proprii acestei emisiuni: ,,Minutul și scorul?”, ,,Penalty la Constanța!”, ,,Goooooooool!!!”, ,,Ilie ai legătura!”).

Dintre comentatorii sportivi, o parte în continuare activi, și cu siguranță fără să fim compleți, îi amintim pe: Ion Ghițulescu, Vasile Arhire, Ilie Dobre, Răzvan Apostolescu, Corneliu Mihăilescu, Radu Antofi, Tiberiu Tudor, Adrian Fetecău, Răzvan Tomescu, Viorel Grigoriu, Nicolae Secoșan, Teoharie Coca Cosma, Sebastian Domozină, Mugur Corpaci, Adrian Soare și mulți-mulți alții. Tuturor recunoștință recunoștință pentru zeci de ani de comentarii sportive de calitate!

Valentin Maier este istoric și unul dintre cei mai importanți specialiști în board games din România.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne citiți zilnic și să ne urmăriți pe Facebook sau Twitter ! www.ziaruldesport.ro încearcă să vă aducă în fiecare zi cele mai importante știri, analize, editoriale, reportaje și interviuri din lumea sportului.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 03 Sept. 2019

Turul României 2020 pe Eurosport, își propune Federația Română de Ciclism

 Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, a susținut o conferinţă de presă spectaculoasă.

Autor: Maria Sorescu / 30 Aug. 2019

Cupa Mondială de Rugby din Japonia va fi transmisă de TVR

 Televiziunea Română a anunțat că va transmite Cupa Mondială de Rugby din această toamnă. 

Autor: Andrei Szabo / 13 Aug. 2019

CFR Cluj, elogiată în presa internațională după eliminarea lui Celtic

 Victoria lui CFR Cluj pe terenul lui Celtic, 4-3, a fost marea surpriză a serii în Liga Campionilor.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

10 Sept. 2019

Reportaj / Fetița care ștergea parchetul se luptă acum pentru România!

  Povestea emoționantă a centrului echipei naționale și a campioanei Râmnicu Vâlcea, Mădălina Zamfirescu.