FOTOREPORTAJ / Prima zi de emoții pe noul stadion Ion Oblemenco: inaugurare cu fast în Bănie

Autor: Maria Sorescu

Oltenii s-au trezit cu gândul la fotbal în dimineața zilei de 10 noiembrie. Lunga așteptare a luat sfârșit, iar fotbalul a revenit în oraș pe stadionul Ion Oblemenco.

O arenă nouă, a cărei construcție s-a tot prelungit, dar în cele din urmă ziua inaugurării a stârnit un interes remarcabil.

De la primele ore ale zilei, locuitorii Craiovei s-au pregătit de meciul cu Slavia Praga, campioana Cehiei. Optimismul oltenilor se poate simți la tot pasul. 

În preajma stadionului câțiva puști încearcă să-și facă un selfie de la primele ore sub privirea statuii lui Ion Oblemenco. Muncitorii făceau ultimele retușuri pentru a primi 30 000 de spectatori.

În preajma stadionului dimineața a fost destul de răcoroasă, iar câțiva curioși fotografiau graffiti-ul din apropiere, la care mai mulți tineri au lucrat în ultimele zile. Finisajele s-au dovedit a fi destul de îndelungate și în acest caz, însă rezultatul este unul frumos. Universitatea Craiova își lasă amprenta și asupra artei contemporane locale.

Orele se scurg cu repeziciune și oamenii plecați de la muncă se îndreaptă spre stadion. Forfota crește odată ce ne apropiem de ora 17:00, iar în stadion se fac ultimele repetiții. La intrarea în Craiova traficul este congestionat și emoțiile cresc. E zi de meci în Bănie, iar oamenii cu fulare vin din toate părțile atrași de magnetul care se numește noul stadion Ion Oblemenco.

Totul este fascinant în afara arenei, iar de la depărtare poți vedea cum pe laturile OZN-ului Oblemenco rulează fotografii cu gloriile Universității Craiova și rezultate din meciuri de răsunet ale echipei locale. În momentul în care figura lui Ilie Balaci est afișată pe exteriorul stadionului toată lumea se oprește și suporterii își măresc ochii zâmbind și plecându-și ușor capul în semn de respect. 

 Odată intrat în arenă părul ți se ridică pe mână și forfota din tribune transmite o energie pozitivă. Aproximativ 30 000 de oameni încearcă să surprindă momentul și zeci de flash-uri se declanșează în fiecare secundă.

 Deja la ora 19:00 stadionul este plin. Începe spectacolul de lumini, iar oamenii intră repede în atmosfera unui show îndelung așteptat. Laserele și sunetele antrenante îi conving pe suporteri că orașul Craiova face parte dintr-o Europă civilizată și că decalajul fotbalistic nu mai pare atât de mare. Măcar la nivelul infrastructurii și al trăirilor.

 De oriunde privești te simți privilegiat. Nu întâmplător poate peste 8000 de oameni deja și-au făcut abonamente pentru meciurile lui CSU Craiova din acest sezon. Spectacolul pare garantat, iar echipa e gata să se dezvolte sub spectrul specificului local, dar într-un cadru occidental. Echipa are deja o mascotă cu lipici la spectatori, pe numele ei LioNelu, un leu uriaș, al cărui nume trimite către Nelu Oblemenco.

 În arenă intră și eroii, îndelung așteptați de spectatori. Până la urmă, la ce bun un stadion atât de frumos dacă nu există și o echipă care să rezoneze cu dorințele fanilor ? Adversarul, Slavia Praga, nu a venit însă cu gândul de a face vreun cadou, ba chiar a cam diluat entuziasmul gazdelor și a dovedit o eficiență tipic nemțească.

 Slavia Praga a luat meciul în serios și i-a lăsat pe fotbaliștii lui Mangia să contemple, câștigând primul meci pe stadionul Ion Oblemenco cu 4-0. Un rezultat care a iritat cumva orgoliul oltenilor. Atmosfera din tribune a luat însă fața jocului din teren. Un chip uriaș al marelui Oblemenco a fost ridicat de la peluză, iar imaginea lui impunătoare transmite un mesaj clar. Craiova e gata să se lupte din nou cu granzii fotbalului românesc, iar tradiția și suporterii sunt elemente care vor genera din nou emoții în Bănie. Iar prima zi a fost un succes la capitolul spectaculozității.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 17 Ian. 2018

Transferul iernii în Liga I: CFR Cluj îl ia până la urmă pe Ioniță

 După îndelungi negocieri, se pare că CFR Cluj șI Astra Giurgiu au ajuns la un acord pentru transferul unuia dintre cei mai buni jucători din Liga I, Alexandru Ioniță.

Autor: Dionisie Rotaru / 17 Ian. 2018

Gicu Grozav a semnat cu Bursaspor

   În căutarea unei echipe după despărțirea de Karabukspor, internaționalul român Gheorghe Grozav a ales să rămână în Turcia, alegând clubul la care evoluează Bogdan Stancu.

Autor: Dionisie Rotaru / 17 Ian. 2018

Rețeta englezească: trei ligi din Albion, în top 10 cele mai urmărite campionate din Europa

   Englezii iubesc fotbalul, iar stadioanele lor sunt mai mereu pline. De aceea, poate nu surprinde o statistică pe anul trecut, care arată faptul că trei eșaloane valorice din fotbalul englez se află în top 10 cele mai urmărite campionate din Europa.

Ştiri recente:

Autor: Daniel Samoilă / 17 Ian. 2018

Kostyuk vs Svitolina, duelul noilor staruri din Ucraina în tenis

Ucraina pare să aibă o generație înfloritoare de jucătoare de tenis. Cel mai recent caz este al Martei Kostyuk, sportiva în vârstă de doar 15 ani care reușește să ajungă în turul trei la Australian Open.

Autor: Daniel Samoilă / 17 Ian. 2018

Liga Florilor: HC Zalău se impune la Galați în etapa a 12-a

 În penultimul meci al etapei a 12-a din Liga Florilor, HC Zalău, participantă în grupele Cupei EHF, s-a deplasat pe terenul formației Danubius Galați.

Autor: Daniel Samoilă / 17 Ian. 2018

Coreea de Sud și Coreea de Nord vor concura la Jocurile Olimpice sub același steag

 Atât Coreea de Sud, gazda competiției, cât și Coreea de Nord vor participa sub același steag la competiția ce va debuta pe 9 februarie.