Xabi Alonso și recunoștința față de Leverkusen

Autor: Nicolae Comănescu

Xabi Alonso a pus capăt oricăror speculații legate de viitorul său, confirmând că va rămâne la Bayer Leverkusen și după sezonul 2023-2024. Este un gest normal pentru cei care îl cunosc pe Xabi Alonso, care astfel răspunde pentru încrederea care i-a fost oferită de către clubul german.

Alonso este pe punctul de a o conduce pe Leverkusen spre un prim titlu istoric în Bundesliga, echipa sa având un avans de 10 puncte față de campioana en-titre, Bayern Munchen, cu opt meciuri înainte de final. Realizările sale la BayArena de la sosirea sa în octombrie 2022 l-au transformat într-unul dintre cei mai râvniți antrenori din Europa.

Ca atare, spaniolul a fost puternic legat de postul de la fostele sale cluburi Bayern și Liverpool, unde Thomas Tuchel și, respectiv, Jürgen Klopp vor pleca la sfârșitul acestui sezon.

Antrenorul de 42 de ani a pus capăt oricărei dezbateri despre viitorul său, confirmându-și angajamentul față de Die Werkself.

„Săptămâna trecută am avut o întâlnire bună cu Simon (Rolfes, directorul sportiv) şi Fernando (Carlo, preşedintele) şi le-am transmis decizia mea de a continua ca antrenor al lui Bayer Leverkusen", a subliniat Xabi Alonso la conferinţa de presă premergătoare meciului de sâmbătă, de la ora 16.30, pe terenul echipei Hoffenheim, în cadrul etapei a 27-a din Bundesliga.

"Am avut multe meciuri, multe obiective şi trebuia să fim concentraţi. În timpul pauzei, am avut timp să mă gândesc. Am luat o decizie săptămâna trecută şi am avut o discuţie bună cu managerii mei. Le-am spus că voi continua să antrenez această echipă şi în sezonul următor. Am încercat să iau decizia corectă, cea mai firească. Cred că acesta este locul potrivit pentru mine ca antrenor tânăr", a declarat spaniolul, al cărui contract este valabil până în iunie 2026.

"Clubul mă susţine şi mă respectă. Fanii mi-au arătat multă dragoste în acest sezon şi chiar şi în momentele dificile din sezonul trecut. Cred că putem avea un sezon mare, iar staful mă ajută să lucrez mai bine în fiecare zi. Jucătorii îmi dau putere, îşi doresc să fie aici şi asta mă face să vreau să fiu mai bun.Munca mea nu s-a terminat aici. Sunt fericit aici. Când pun toate elementele pe masă, sunt convins că este decizia corectă. Este un proces, iar dezvoltarea echipei este legată de dezvoltarea mea ca antrenor. Acesta este primul meu sezon (complet) ca antrenor. Trebuie să îmi demonstrez valoarea şi să acumulez experienţă. La acest club, mă simt stabil, sunt fericit şi lucrăm împreună. Suntem mereu împreună. Am spus că săptămâna trecută va fi termenul meu limită. Trebuia să ne concentrăm asupra sezonului nostru", a adăugat Xavi Alonso.

Alonso are o medie de 2,2 puncte pe meci în cele 75 de partide pe care le-a disputat până acum ca antrenor al lui Leverkusen, pe care a scos-o din zona retrogradării și a dus-o în Europa în 2022-2023 înainte de a crea o echipă de potențiali invincibili. Bayer nu a pierdut încă în cele 38 de meciuri din 2023-2024, un record pentru fotbalul german, în timp ce vizează o posibilă triplă.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Mar. 2024

Messi reflectează asupra retragerii din fotbal

 Lionel Messi a vorbit despre o eventuală retragere a sa din fotbal.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2024

Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

 În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!