Željko Kopić, prezentat ca noul antrenor al lui Dinamo

Autor: Nicolae Comănescu

Ovidiu Burcă este deja istorie la Dinamo. Clubul din Ștefan cel Mare l-a înlocuit pe cel care a promovat echipa în prima ligă cu un tehnician croat.

Željko Kopić este alesul conducerii dinamoviste, la sugestia lui Steliano Filip, care a lucrat cu antrenorul de 46 de ani.

Tehnicianul a fost prezentat într-o conferință de presă alături de administratorul special Andrei Nicolescu. Croatul Kopic a declarat următoarele:

"Este o enormă responsabilitate, cel mai important lucru este să schimb ceva în bine cât mai repede. Acum depinde de mine să dau totul, energia şi cunoştinţele mele, în sprijinul acestei echipe. Am văzut câteva meciuri în câteva zile, dar e diferit când vii aici şi lucrezi cu echipa. Dinamo nu înseamnă doar poziţia din clasament, este un privilegiu să antrenezi o echipă de acest fel. Am avut două situaţii de acest gen, cu echipe aflate în situații dificile şi am reuşit să ajungem la mijlocul clasamentului, aşa că voi încerca să dau aceeaşi energie şi să fac şi cu Dinamo la fel. Simt ce înseamnă Dinamo pentru oameni şi sper să readucem succesul aici. Trebuie să văd situaţia în vestiar, nu am prea mult timp să schimb ceva. Nu este uşor să ai 11 meciuri fără victorie, dar vreau să încerc să schimb în bine mentalul jucătorilor. Dacă nu crezi în tine, nu poţi lucra ca antrenor. Nu sunt magician, dar pot asigura fanii că pentru mine este important să menţinem Dinamo în Superliga”.

Željko Kopic s-a remarcat pe banca echipei Slaven Belupo cu care a ajuns în finala Cupei Croaţiei în sezonul 2015-2016, fiind una dintre cele mai mari performanţe din istoria de peste 100 de ani a clubului.

El a continuat la Hajduk Split în sezonul 2017-2018, cu care a jucatfinala Cupei. În 2018 a preluat Pafos FC, în prima ligă din Cipru, unde a fost foarte apreciat, reușind victorii împotriva unor cluburi mari, precum Apoel, Omonia sau AEK.

În decembrie 2021, a fost numit antrenor la Dinamo Zagreb, unde a obţinut 7 victorii consecutive campionat şi a obţinut un succes împotriva celor de la West Ham, prima în deplasare a unui club croat împotriva unui club englez. De asemenea, a învins Sevilla în fazele eliminatorii Europa League. La finalul acelui sezon, Dinamo Zagreb a câştigat campionatul Croaţiei.

La Botev Plovdiv a petrecut doar câteva luni, luând echipa de pe ultimul loc şi a redresat corabia, părăsind clubul de pe locul 10, cu o eficienţă foarte bună în scurta perioadă de timp petrecută acolo.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Analiză / Copiii lui Klopp peste blazata Chelsea. Liverpool a câștigat Carabao Cup

 În urma triumfului dramatic al lui Liverpool în finala Carabao Cup împotriva lui Chelsea, toată lumea a elogiat echipa tânără trimisă de Jurgen Klopp pe teren, în contrast cu fotbaliștii de sute de milioane de euro ai lui Chelsea.

Autor: Nicolae Comănescu / 21 Dec. 2023

SuperLiga Europei la fotbal este permisă. Cum au reacționat cluburile

 Acest proiect a fost lansat inițial în urmă cu 32 de luni.

Autor: Pompiliu Constantin / 14 Dec. 2023

Interviu exclusiv cu Michael Primbs, avocat german, despre Super Liga Europei la fotbal, legea antitrust si Campionatul European de anul viitor

Fotbalul european freamătă în această perioadă. Fanii și profesioniștii din domeniu așteaptă cu nerăbdare o decizie privind Super Liga Europei ...

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Editorial / Cazul Edvard Novak readuce în discuție coșmarul cicliștilor: traficul auto și șoferii neglijenți

 Cazul ciclistului de 20 de ani readuce în discuție modul în care se respectă regulile de circulație într-o țară aglomerată de mașini și cu o adâncă lipsă de respectare a regulilor rutiere, cum este România.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Analiză / Copiii lui Klopp peste blazata Chelsea. Liverpool a câștigat Carabao Cup

 În urma triumfului dramatic al lui Liverpool în finala Carabao Cup împotriva lui Chelsea, toată lumea a elogiat echipa tânără trimisă de Jurgen Klopp pe teren, în contrast cu fotbaliștii de sute de milioane de euro ai lui Chelsea.