Remiză romantică la Oradea: UTA-Rapid 2-2

Autor: Nicolae Comănescu

Superliga 1 a făcut o superexcursie în timp cu ocazia deplasări pentru meciul cu UTA. Nu la Arad, ci la Oradea. Un stadion al anilor 1980 a găzduit acest meci în nocturnă, iar puterea lucșilor bihoreni a amintit tocmai de pauzele de lumină din perioada ceaușistă.

UTA și Rapid au jucat totuși în fața unui public entuziast. Peste 10 000 de oameni au fost în tribune, cîteva mii venind de la Arad și aproape o mie a susținut Rapidul. Mesajul serii a fost afișat de giuleșteni, care i-au adus un omagiu lui Iuliu Baratki, fotbalistul orădean care a devenit legendă la Rapidul interbelic.


Pe teren, cele două echipe și-au împărțit momentele bune. Rapid a testat varianta Stan în atac, dar cei care s-au remarcat au fost viteziștii Petrila și Funsho Bamgboye. Cei doi au colaborat pentru golul minutul 12.

Gazdele au egalat în minutul 19, când rapidiștii au bătut un corner, au atacat în haită poarta gazdelor, dar au uitat că au un avantaj de apărat. Arădenii au plecat pe un contrataatac, au pas rapid și inpirat, iar Rareş Pop l-a învins pe Horaţiu Moldovan.

A venit apoi un moment controversat, când Borza a scos de pe linia porţii în minutul 42, iar VAR-ul a decis că mingea nu a trecut de linia porții. Experții pasionați de matematică și-au actualizat cunoștințele în direct la TV, dar nu s-au pus de acord dacă a fost sau nu gol.

Oricum, giuleştenii au intrat în avantaj la cabine după golul de 2-1 reuşit de Funsho în minutul 45+1, după o pasă de la același Petrila. Partea a doua părea să fie o misiune îndeplinită de conservare a scorului din partea bîieților lui Bergodi, doar că giuleștenii pare că nu au învățat încă nimic de la maestrul ce vine din patria catenaccio-ului și au fost egalați.

Luckassen, izgonit din Giulești pe bună dreptate din lipsă de eficiență, și-a găsit să înscrie în poarta fostei sale echipe, în minutul 75. S-a terminat 2-2, rezultat cu care niciuna dintre cele două echipe nu pare să fie mulțumită. După acest egal, Rapid ocupă locul al treilea în clasament, cu 23 de puncte, în timp ce UTA Arad este pe locul 14, cu 11 puncte.

UTA: Fl. Iacob - Căpuşă, Benga, Stolnik, D. Dumitraşcu (Aly Abeid 72) - C. Carp (C. Mihai 46), Stahl (Ofosu 46), Freitas Costa, Micovschi – R. Pop (Omondi 72), Luckassen (D. Rodrigues 80). Antrenor: Mircea Rednic

Rapid: H. Moldovan - Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza - Oaidă, Al. Albu (Kait 87) - Bamgboye, Al. Ioniţă II (Borja Valle 79), Petrila (Pănoiu 88) - Al. Stan (Papeau 72). Antrenor: Cristiano Bergodi 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

ANALIZĂ / Tottenham, debut istoric în Premier League. Odă pentru Ange

Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe. 

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

Portret / Petkov e „Burebista” al bulgarilor

 Cum care Burebista ?

Autor: Nicolae Comănescu / 22 Oct. 2023

VIDEO / Ronaldo Deaconu a marcat în campionatul Poloniei în fața echipei lui Gâlcă

 Ronaldo Deaconu a ajutat-o pe Korona Kielce să obțină un punct în deplasare.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

ANALIZĂ / Tottenham, debut istoric în Premier League. Odă pentru Ange

Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe.