Victorie cu energia copiilor ! România, lider în grupa de calificare la EURO, după victoria cu Andorra și semieșecul Elveției

Autor: Nicolae Comănescu

Cu peste 20 000 de copii în tribune, echipa naţională a României s-a încărcat cu energia acestora și a câștigat la scor meciul cu Andorra pe Arena Naţională. Nicolae Stanciu și copmania s-au impus cu scorul de 4-0 (3-0) și ocupă primul loc în grupă.

După ce nu a reușit să învingă Belarus, deși a dominat partida, România a avut mai mult noroc în fața Andorrei. Inspirația la finalizare și calitatea individuală au făcut diferența în fața unui adversar modest. Declicul a fost produs de chiar căpitanul Nicolae Stanciu, care a deschis scorul în minutul 23, cu o lovitură liberă trimisă direct la vinclu.

Din acel moment totul a fost mai simplu. La doar cinci minute, Bancu a pasat perfect pentru Ianis Hagi care a preluat şi a înscris cu un şut din careu. Același Ianis Hagi a obținut un penalty după un contact cu Marc Garcia. Răzvan Marin și-a asumat responsabilitatea executării loviturii de pedeapsă, a marcat, iar la pauză s-a intrat cu 3-0 pentru România.

Și în repria a doua Hagi a fost în centrul atenției. El i-a pasat lui Florinel Coman şi acesta a înscris, în minutul 50, făcând 4-0. Tricolorii au avut două goluri anulate pentru ofsaid, dar victoria o duce pe România pe primul loc al grupei I, cu 16 puncte. Pe locul secund e Elveţia, cu 15 puncte. Elvețienii au fost aproape de un eșec catastrofal cu Belarus. Ex-sovieticii au condus cu 3-1 cu 5 minute înainte de final, dar s-a terminat 3-3. Pe podium în grupa României este Israel, cu 11 puncte, dar și cu două meciuri mai puțin.

Edi Iordănescu a folosit următoarea echipă cu Andorra: H. Moldovan – Sorescu, R. Drăguşin (Ad. Rus 46), A. Burcă, Bancu – R. Marin (Cicâldău 59), N. Stanciu (M. Marin 65) – Moruţan, I. Hagi (Alibec 65), Fl. Coman – Bîrligea (Mihăilă 59).

România ar urma să joace în noiembrie ultimele sale meciuri din grupă, cu Israelul în deplasare şi cu Elveţia acasă.

"Sunt multe lucruri bune, dar azi, înainte de orice, era important rezultatul, punctele. Acum trebuie să rămânem concentraţi total, cu picioarele pe pământ. Au fost momente bune, am ţinut acceleraţia apăsată din primul până în ultimul minut şi nu am tratat jocul superficial. De asemenea, mă bucur pentru debutul lui Bîrligea, pentru golul în premieră al lui Florinel Coman, precum şi de revenirea cu gol a lui Ianis Hagi. Ştiam că adversarii te bagă într-un joc de uzură, de intensitate dusă la limita regulamentului. Însă noi am răspuns cu fotbal. Am adus multe mingi în careu, deşi adversarii s-au apărat şi cu 10 jucători. Vreau să transmit mulţumiri din partea mea, a staff-ului, a familiei echipei naţionale acestor copii minunaţi. Copiii României care astăzi pe mine efectiv m-au fascinat pentru că ne-au adus o energie incredibilă şi au trăit fiecare moment din acest joc", a declarat selecționerul Edi Iordănescu după meci.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

ANALIZĂ / Tottenham, debut istoric în Premier League. Odă pentru Ange

Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe. 

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

Portret / Petkov e „Burebista” al bulgarilor

 Cum care Burebista ?

Autor: Nicolae Comănescu / 22 Oct. 2023

VIDEO / Ronaldo Deaconu a marcat în campionatul Poloniei în fața echipei lui Gâlcă

 Ronaldo Deaconu a ajutat-o pe Korona Kielce să obțină un punct în deplasare.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

ANALIZĂ / Tottenham, debut istoric în Premier League. Odă pentru Ange

Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe.