Hagi deplânge forța financiară a Farului și cere sprijin

Autor: Nicolae Comănescu

Farul Constanţa a început noul sezon cu rezultate contrastante. Gheorghe Hagi, antrenorul și patronul grupării dobrogene, consideră că Farul nu poate face performanţă în Europa cu bugetul actual.

„Regele” spune că la echipa sa sunt salarii foarte mici, cu care nu poţi avea pretenţii foarte mari. Aceste remarci au fost făcut într-o conferinţă de presă, înainte de primul meci al campionatului. 

“Noi producem jucători, noi am făcut performanţă. Practic, noi nu putem să concurăm cu echipele cele mai bune din România pentru că nu putem în momentul de faţă. Când vom fi împreună cu toţii, când o să vină tot ce înseamnă regiunea şi oraşul să vină aşa cum trebuie la nivelul administrativ, foarte puternic, să fim puternici, atunci e clar că poţi aduce jucători mai scumpi, adică o să poţi să plăteşti mult mai mult. Ne dorim lucrul ăsta. E preconizat lucrul ăsta pe următorii cinci ani. Dar nu cred că putem risca sau să mergem în zone care ar fi dificile. Aşa că mergem pe o politică pe care am făcut-o în ultimii ani, care a fost fantastică dintr-un punct de vedere, acela că am cucerit titlul, am cucerit trofee şi la juniori şi la cei mari. Suntem echipa care a făcut foarte bine”, a declarat Hagi.

El a menţionat că bugetul redus este un obstacol important și în perspectiva competițiilor europene. “Nu suntem în Europa, nu am ajuns în Europa, nu putem să fim în Europa la nivel foarte mare, cu salarii foarte mici. N-ai cum, nu poţi cu bugetul pe care îl avem acum, care e 50% din toate cheltuielile din club şi care nu depăşeşte 3 milioane. Nu poţi să ai pretenţii foarte mari să te duci să fii cel mai bun în Europa. Când o să fim o echipă puternică a unei zone din ţară sau dacă în România lucrurile se vor regla”, a mai transmis antrenorul Farului.

Hagi a subliniat faptul că performanțele realizate de Farul sunt mult peste posibilitățile financiare, care raportate la concurență sunt de nivelul salvării de la retrogradare.

“Farul, la banii pe care îi are, are buget să rămână în prima ligă. Punct. Echipe din Divizia B poate plătesc mai mult ca noi. Cu toate că şi noi plătim acum foarte bine, dar nu cât trebuie. Am încercat să facem o politică foarte bună, care s-a dovedit că a fost fantastică pentru că am ieşit cei mai buni din România. Dar cu 3 milioane eu nu cred că poţi să te duci să aspiri să fii cel mai bun din România. E dur dacă zic asta, dar e bine să zic la început ca să se ştie lucrurile”, a mai afirmat Hagi.

Antrenorul a încercat să explice în acest fel și de ce l-a vândut pe Adrian Mazilu la Brighton pentru 3 milioane, despre care am scris aici.

Poate te interesează şi:

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

CSU Craiova a adus un jucător cu aproape 300 de apariții în Serie A

Jasmin Kurtic are 83 de selecții în naționala Sloveniei.

Autor: Dan Voinea / 31 Iul. 2023

Este oficial, FCSB – CFR Cluj se joacă în Ghencea

Derby-ul etapei a patra se joacă duminică.

Autor: Dan Voinea / 31 Iul. 2023

Claudiu Petrila a semnat cu Rapid. Urmează kosovarul Albion Rahmani

Giuleștenii l-au împrumutat pe Petrila de la CFR, dar au opțiune pentru transferul definitiv.

Ştiri recente:

Autor: Dan Voinea / 10 Aug. 2023

Tottenham a acceptat oferta lui Bayern, Kane se mută în Bundesliga

Lukaku ar putea fi înlocuitorul lui Kane la gruparea londoneză.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

Halep a ajns pe locul 574 în clasamentul live WTA!

După US Open 2023, Simona va ieși din ierarhia mondială.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

CSU Craiova a adus un jucător cu aproape 300 de apariții în Serie A

Jasmin Kurtic are 83 de selecții în naționala Sloveniei.