CRONICĂ / România dezordonată. Victorie utilă cu Andorra, dar deloc edificatoare

Autor: Nicolae Comănescu

Naționala de fotbal a României a început cu o victorie în preliminariile Campionatului European. A fost un succes anticipat cu Andorra, scor 2-0, dar după un joc dezordonat, fără să distingem vreo viziune din filosoficul discurs al lui Edward Iordănescu.

Echipa noastră a dominat meciul de la un capăt la altul, iar pe lângă goluri și-a mai creat și alte ocazii. „Tricolorii” s-au urnit mai greu și după 15 minute aveai senzația că va fi un meci chinuitor.

Jocul greoi al fotbaliștilor noștri a fost presărat de enervantele promovări ale comentatorilor care ne spuneau încă din minutul 3 de programul extrafotbalistic al trustului, cu Șefi la Cuțite, Hai la masă și American Express.

Nimic nu a fost expres la jocul României, însă deși ritmul jocului a fost modest, execuțiile individuale au făcut diferența.

Calitatea lui Man la jocul aerian (marcator în minutul 35) și tehnica lui Alibec (care a înscris în minutul 50) ne-au adus cele trei puncte, însă nu putem spune pe ce anume s-a bazat tactica României în acest meci. Ceea ce e bine, pentru că probabil nici cei din Belarus, cu care ne întâlnim în al doilea meci, nu vor înțelege mare lucru.

Oamenii de la care aveam pretenții au arătat prea puțin. Nicolae Stanciu a fost dezamăgitor, Răzvan Marin a părut crispat, presat și de un cartonaș galben încasat devreme, iar Olimpiu Moruțan, atât de lăudat pentru prestațiile din Italia, a fost de multe ori defazat în raport cu colegii săi. Singurul aspect pozitiv ar fi că aceste prime două meciuri, cu Andorra și Belarus, ar putea fi folosite pentru a omogeniza tactica. 

Se spune că o echipă crește de la meci la meci, iar victoriile aduc victorii. Dacă luăm în considerare și faptul că fotbaliștii noștri nu au avut alte oportunități recente să-și consolideze jocul, atunci putem afirma că rezultatul este acceptabil și să sperăm că Edi Iordănescu a învățat din greșelile făcute în Liga Națiunilor.

Altfel, Elveția, Kosovo și Israel au arătat mult mai bine ca noi în primul meci din această grupă. Au prezentat o identitate de joc, forță fizică și o viteză adaptată la cerințele acestor vremuri.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 29 Mai 2023

Mutări în Liga 1: Rapid l-a adus pe Oaidă de la FCSB. CSU Craiova renunță la Mitrea

 Liga 1 s-a încheiat, iar câteva dintre echipele implicate în play-off au început deja să facă schimbări în loturile de jucători.

Autor: Nicolae Comănescu / 29 Mai 2023

Olimpia U Cluj, campioana României la fotbal feminin, după o victorie decisivă cu Poli Timișoara

 Olimpia Cluj și Poli Timișoara s-au luptat pentru titlul de campioană națională.

Autor: Nicolae Comănescu / 29 Mai 2023

CS U Craiova a câștigat Liga de Tineret și va juca în UEFA Youth League

 CS Universitatea Craiova începe să aibă rezultate și la nivelul echipelor de juniori și tineret.

Ştiri recente:

Autor: Dan Voinea / 30 Mai 2023

Încă o româncă eliminată în primul tur la Paris

 Cîrstea a cedat în trei seturi în fața unei jucătoare mai slab clasată.

Autor: Dan Voinea / 29 Mai 2023

Mesajul politic transmis de Djokovic pe arena Philippe Chatrier după calificarea în turul secund la Roland Garros

Tensiunile dintre Kosovo și Serbia au luat amploare în ultima perioadă.

 

 
Autor: Nicolae Comănescu / 29 Mai 2023

Mutări în Liga 1: Rapid l-a adus pe Oaidă de la FCSB. CSU Craiova renunță la Mitrea

 Liga 1 s-a încheiat, iar câteva dintre echipele implicate în play-off au început deja să facă schimbări în loturile de jucători.