Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR furnizat de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.

 
Ei bine, dintre aceste echipe mari care ne-au înseninat după-amiezele, dar și serile, de iarnă, câteva ies în evidență: Franța, apoi viitoarea sa adversară din “sferturi”, Anglia, urmate de Brazilia și, cu multă indulgență, Argentina. Iubitori mari de fotbal-spectacol, dovadă veritabila isterie națională pentru adormitoarea tiki-taka a trupei lui Pep Guardiola din 2008-2012, românii se aprind serios după realizările de PlayStation ale lui Neymar, Richarlison și Vinicius. Dar este acest entuziasm motivat?
 
Trupa lui Tite a disputat până acum 4 meciuri la acest Mondial, câștigând două meciuri în grupă și pierzând surprinzător unul, contra Camerunului – e drept, folosind „echipa a doua”. A urmat, desigur, spectacolul oferit împotriva Coreei de Sud, 4-1 în optimi luni seară, un show de artificii care e posibil să înșele. Pentru că dacă ne uităm mai atent, vedem că mai ales în fața unei Elveții organizate și disciplinate (1-0), Brazilia (fără talismanul ei, Neymar) s-a chinuit serios.
 
În perspectiva probabilă în care va trece de Croația, naționala din “Țara Cafelei” va da piept cu Olanda sau - duel anticipat de toată lumea - cu rivala de moarte, Argentina, moment în care magicienii brazilieni ar putea avea probleme. Și vorbim doar de semifinale, pentru că în finală (pariu personal) o va aștepta una dintre Franța și Spania.
 
Da, Brazilia joacă încântător, iar aceasta e bucuria de a o vedea la lucru. Totuși, drumul până pe Lusail e lung, iar obstacolele sunt numeroase. O echipă mai puțin flamboaiantă, dar necruțătoare în a pedepsi jovialitatea braziliană prin rigoare, marcaj precis și un joc de presiune sus, îi poate trimite pe Neymar & Co. acasă.
 
Teodor Burnar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Ianis Hagi a revenit într-un meci oficial după mai bine de un an

 Ianis Hagi se accidentase la ligamentele genunchiului în debutul anului 2022 și tot atunci a fost operat. 

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Ian. 2023

Fotbalul românesc, un contract mai aproape de lumea civilizată

 Fotbaliștii din competițiile României care vor semna contracte pe viitor o vor face într-un cadru legal mai bine definit.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Ian. 2023

Borussia Dortmund a transferat un belgian de 16 ani

 Borussia Dortmund este renumită pentru faptul că lansează fotbaliști tineri la vârste fragede.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Ianis Hagi a revenit într-un meci oficial după mai bine de un an

 Ianis Hagi se accidentase la ligamentele genunchiului în debutul anului 2022 și tot atunci a fost operat. 

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Anastasia Gubanova, campioană europeană la patinaj artistic. Reprezentanta României, în top 10

 Rusoaicele Kamila Valieva, Ana Șcherbakova și Alexandra Trusova au lipsit de la Campionatul European de patinaj artistic

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Arina Sabalenka, campioană la Australian Open. Reacții și schimbări de clasament

 La 24 de ani, Arina Sabalenka a câștigat primul său trofeu de Grand Slam.