UNEFS și FRF, demers educational pentru fotbaliști, antrenori și manageri într-un proiect european

Autor: Andrei Szabo

Peste 30 de fotbaliști, antrenori și manageri din România au participat la București, la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (UNEFS), la un eveniment multiplicator menit să promoveze integritatea în fotbal.

Trei oficiali ai Federației Române de Fotbal, Florin Șari (Manager Politici Publice și Responsabilitate Socială), Adrian Stângaciu (Director Departamentul Juridic) și Virgil Pascu (Manager Integritate), și trei experți de la UNEFS, Rareș Stănescu (Manager Proiect SEE-I), Marius Stoicescu (Lector universitar) și Pompiliu Nicolae Constantin (Lector universitar), au discutat câteva ore cu participanții despre etică, dopaj, aranjarea de meciuri, violență, corupție și avertizare. Această întâlnire a fost o oportunitate de diseminare a rezultatelor proiectului ''SEE countries for the integrity of football clubs'' („Țările din sud-estul Europei pentru integritatea cluburilor de fotbal”), un proiect Erasmus+.

Domnul Rareș Stănescu, managerul proiectului, a calificat evenimentul drept „foarte stimulant” și crede că acesta va crește responsabilitatea personală în rândul fotbaliștilor, antrenorilor și managerilor.

„A fost o ocazie foarte bună să aducem personalități atât de importante din Federația Română de Fotbal și din universitatea noastră și să ne permitem tuturor să împărtășim experiența și ideile noastre cu publicul. Cred că acești doi ani au arătat cât de important este proiectul SEE-I pentru fotbal pentru a educa și a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele de integritate”, a afirmat Rareș Stănescu.

Toți participanții au fost entuziasmați de discuții și de abordarea interactivă a prezentărilor. UNEFS și Federația Română de Fotbal și-au exprimat intenția de a organiza anual acest tip de evenimente, deoarece îmbunătățesc educația și etica oamenilor implicați în fotbal.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 28 Mar. 2022

Arbitrul Ovidiu Hațegan, operat de urgență după un infarct

 Ovidiu Hațegan, 41 de ani, cel mai bine cotat arbitru al momentului a suferit un infarct.

Autor: Andrei Szabo / 15 Mar. 2022

CFR Cluj a transferat un fotbalist de la o echipă din Ucraina

 Războiul pornit de Rusia în Ucraina a determinat mulți sportivi să-și caute echipe în alte competiții.

Autor: Maria Sorescu / 25 Ian. 2022

Edi Iordănescu, prezentat ca noul selecționer al naționalei de fotbal a României

 După căutări și negocieri îndelungate, soldate cu numeroase refuzuri, FRF a găsit o soluție pentru funcția de selecționer. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 28 Mar. 2022

Arbitrul Ovidiu Hațegan, operat de urgență după un infarct

 Ovidiu Hațegan, 41 de ani, cel mai bine cotat arbitru al momentului a suferit un infarct.

Autor: Pompiliu Constantin / 28 Mar. 2022

Xrace 2022. Prima cursă de alergare în zona montană a Buzăului vă propune o experiență deosebită

 Zona montană a Buzăului este mai puțin populară, dar asta nu-i știrbește cu nimic frumusețea. Pe acest lucru mizează și organizatorii concursului de alergare Xrace 2022.

Autor: Andrei Szabo / 27 Mar. 2022

Verstappen, câștigător al Marelui Premiu de F1 al Arabiei Saudite

 Olandezul Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.