ANALIZĂ/ Cum și-a resetat Cam Reddish cariera în NBA înainte de oprirea sezonului?

Autor: Flaviu Ilie

  În iunie 2018, Atlanta Hawks și Dallas Mavericks au făcut un schimb ce avea să schimbe rutele celor două francize în anii ce vor urma. Atlanta l-a ales pe Luka Doncic cu a treia opțiune și l-a oferit la schimb pentru opțiunea cu numărul șase a celor de la Dallas, cu care avea să fie ales Trae Young.

Pe lânga acesta, șoimii au primit și pick-ul din acest an al celeilalte echipe implicate, urmând să îl aleagă pe Cameron Reddish cu a 10-a opțiune. Acesta a fost al treilea jucător de la Colegiul Duke ales în top 10, după Zion Williamson și R.J Barrett.

Astfel, multă lume prevedea un viitor fericit pentru franciza din Atlanta, cu un nucleu format din Trae Young, Cam Reddish, Deandre Hunter, John Collins și Kevin Huerter. Totuși, startul pentru small forward-ul venit de la Duke nu a fost cel mai fericit.

În prima lună în NBA, Cam a avut o medie de șapte puncte pe meci, cu procentaje de 29% din acțiune și 21% de la linia de trei puncte. Peisajul nu era unul prea fericit pentru Reddish. Cu doar o lună în urmă, jucătorii din generația sa în draft, au votat că el va avea cea mai de succes carieră din NBA, deasupra unor nume precum Ja Morant sau Zion Williamson. 

Intervievat după ultimul meci din luna noiembrie, cu Indiana Pacers și întrebat unde își vede cariera în cinci ani, Cameron a răspuns scurt: În meciul all-star.

Small forward-ul Atlantei a refuzat să le răspunsă criticilor ce îl numeau o alegere greșită în draftul respectiv, considerând că Tyler Herro a fost ales cu trei poziții mai jos, și a început să își ridice nivelul de joc de la lună la lună.

Astfel, constant din decembrie până în martie, Reddish și-a crescut numărul de puncte pe meci și procentajul aruncărilor din acțiune, de la linia de trei puncte și de la linia de libere. Cifrele lui în lunile respective au fost următoarele:

  • Decembrie: 36% din acțiune, 31% de la linia de 3 și 75% de la linia de libere. 9.4 puncte pe meci
  • Ianuarie: 41% FG, 40% 3P și 82% FT. 11.9 puncte pe meci
  • Februarie: 44% FG, 41% 3P și 83% FT. 13.4 puncte pe meci
  • Martie: 53% FG, 47% 3P și 85% FT. 17.5 puncte pe meci

În mijlocul procesului de reconstrucție al Atlantei, Cam Reddish este una dintre cele mai importante piese. Ascensiunea sa pe plan ofensiv este una impresionantă, considerând startul dificil. Nivelul înalt al jocului defensiv a fost mereu acolo. Un exemplu bun pentru această afirmație este faza ce le-a adus victoria lui Hawks în meciul cu Miami Heat.

 

Nu în ultimul rând, capacitățile atletice ale lui Reddish sunt ceea ce îl fac să fie unul dintre cei mai spectaculoși debutanți din NBA.

Pauza competițională provocată de pandemia de Coronavirus ar putea să îi afecteze ascensiunea lui Cam, însă acesta a dat dovadă de un caracter puternic ce îl ajută să se ridice din orice situație dificilă

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 20 Mai 2020

The Last Dance, serial documentar despre Michael Jordan, în topul preferințelor pe Netfix

 The Last Dance”, regizat de Jason Hehir, prezintă şi imagini inedite cu echipa Chicago Bulls din sezonul 1997 - 1998.

Autor: Andrei Szabo / 21 Apr. 2020

Tricoul lui Michael Jordan de la Jocurile Olimpice, vândut pe o sumă impresionantă

 Michael Jordan este unul dintre cei mai buni baschetbaliști din istorie și s-a remarcat și la Jocurile Olimpice, începând cu ediția din 1984.

Autor: Andrei Szabo / 18 Apr. 2020

Baschetbalista Sabrina Ionescu a fost prima alegere în draftul WNBA

 Sabrina Ionescu este una dintre cele mai bune baschetbaliste din tânăra generație. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.