44. Bundesliga ca istorie (2006-2007): Stuttgart - campioană, Heynckes și Magath concediați !

Autor: Georg Lorenz

 

Stuttgart (foto) a obținut titlul, o satisfacție care va trebui să țină de ...cald multi ani, gruparea șvăbească trecând apoi prin vremuri grele inclusiv retrogradarea in liga secundă. Izbânda a fost însă incerta până în ultimele etape, principalele adversare Schalke și Bremen fiind mereu în apropiere.

Interesant, sezonul începuse nefavorabil cu un 0-3 în fața lui Nürnberg. Stuttgart a avut, însă, un finiș impresionant, câștigând în serie ultimele 8 partide. Campioana a dispus de un lot excelent cu Hildebrand, Babbel, Delpierre, Tasci, Gentner, Hitzelsperger, Khedira, Pardo, Cacau, Gomez. A fost și succesul antrenorului Armin Veh, de altfel singurul din carieră, în anii următori acesta fiind concediat peste tot unde a activat.

Succesul lui Stuttgart i-a bucurat pe cei de la ...Dortmund, mai exact eșuarea la potou a lui Schalke, marele adversar, ca să nu zicem dușman. Fanii lui BVB au închiriat un avion, care purtând o pânză uriașă cu textul „O viață întreagă fără a avea cupa în mână“,  a survolat stadionul din Gelsenkirchen, spre stupoarea publicului local.

Echipa ediției a avut o componentă neașteptată, cu multe nume noi: Gekas, Zidan, Diego, Naldo, Fritz, Wolf, Pardo și pentru prima oară tânărul portar Manuel Neuer.

Clasamentul golgheterilor a avut în frunte un ilustru necunoscut, Theofanis Gekas de la Bochum, lucru care va face să se vorbească despre el și în anii următori.

Pe „piața“ transferurilor nume interesante și sume record: Kompany de la Anderlecht la Hamburg, Podolski de la Köln la Bayern, ambii pentru câte 10 milioane euro, van Buyten de la Hamburg la Bayern pentru 8 milioane euro, van Bommel de la Barcelona la Bayern pentru 6 milioane ș.a.m.d.

Revelația sezonului a fost Manuel Neuer, care la 20 de ani a cucerit pur și simplu poarta lui Schalke, prefigurând o mare carieră.

Au fost însă și câțiva ghinioniști, printre care antrenorii Felix Magath și Jupp Heynckes (foto), ambii concediați încă din iarnă pentru rezultate nefavorabile, primul de la Mönchengladbach, celălalt de la Bayern. Un lucru curios, desigur, ei fiind nume care s-au impus în nu puține ediții.

Stuttgart campioană, apoi Schalke, Bremen, Bayern, Leverkusen, Nürnberg, Hamburg, Bochum, Dortmund, Hertha, Hannover, Bielefeld, Cottbus, Frankfurt, Wolfsburg și retrogradatele Mainz, Aachen si Mönchengladbach.

Urmează: Bundesliga ca istorie (2007- 2008)

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.

Autor: Maria Sorescu / 08 Apr. 2020

Dovadă de atașament. O echipă din liga a patra germană a vândut peste 100 000 de bilete pentru primul meci de după pandemie

 O veste spectaculoasă vine din fotbalul german și arată cât de atașați sunt fanii față de echipele lor. 

Autor: Andrei Szabo / 08 Apr. 2020

Adevăr sau fabulație ? Publicația Don Balon scrie că Real Madrid îl vrea pe Ianis Hagi

 Ianis Hagi este în mod constant subiect de dezbatere în această pauză forțată.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.